Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Co chci upgradovat: Základní deska, procesor, RAM

    Aktuální konfigurace: AMD Athlon 64 X2 4850+ EE | Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD 780G chipset | 2x2GB kit A-Data DDR2 800MHz | Sapphire Radeon HD5670 512MB GDDR5 | Samsung SSD 830 SATAIII 128GB | Lite-ON LH-20A1S | EuroCase ML5410 + Enermax MODU82+ 425W | LG Flatron L1952TQ 19" | Windows 7 Ultimate SP1

    Další komentář:
    Ahoj, chtěl bych provést menší upgrade počítače se zaměřením hlavně na procesor. Protože stávající deska už není z nejnovějších (ikdyž některé z Phonomů II dle CPU listu podporuje), jsem smířen i s koupí nové desky, pokud to jinak nepůjde. A s tím souvisí i nové paměti, kde bych bral kdyžtak zatím jeden 4GB modul s tím, že časem by se dal dokoupit druhý do dual channelu.

    1) Původně jsem měl vyhlídnutý AMD Phenom II X4 965 Black Edition, který je teď na Alze ve slevě za 2700,-Kč. Není však na CPU listu u desky, tak si nejsem jistej jeho podporou.

    2) Jako další mě zaujal nový AMD FX-4170 pracující v základu na hodně slušných taktech, ten už ale potřebuje novou desku. Z nabízených jsem narazil na GIGABYTE GA-970A-UD3 za celkem přijatelnou cenu. Po dobrých zkušenostech s deskami Gigabyte bych tuto klidně bral. Jinak od nové desky bych vyžadoval minimálně USB 3.0, SATA III, 2x PCI, ATX formát (proč do velké skříně cpát malé desky..), alespoň kombo-PS/2.

    3) Koukal jsem po řešení od Intelu, kde se mi líbí Core i5-2500K, ale vzhledem k tomu, že samotný procesor stojí skoro to samé, co procesor+deska+RAM u AMD, tak tuto variantu bych prozatím zavrhnul.

    Jinak jak jsem psal, jde mi hlavně o procesorový výkon (který však nemusí být nějak brutální), na nic jiného bych nešahal. Počítač je na všestranné využití, nejčastěji net (u netu je to jedno, spíš jde o flashové aplikace-hry), office, skenování, komprimace, filmy (HD - ikdyž o ně by se měla postarat grafika) a čas do času nějaká hra. Sice všechny hry zatím 4850e zvládala, ale nebyly to nejnovější pecky na plný detaily..

    Prosím tedy o radu, případně návrhy co změnit, jestli to má vůbec cenu a podobně... Pro procesor(desku) mám jiné využití a tedy nebudu je prodávat => částka +-5000 je konečná. Levnější řešení výhodou. :-)

    Děkuji,
    Encore1106
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Co to postavit takto USB 3 je nutností?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Ano, USB 3 je nutností.

    Vím, že Intel bývá na stejných frekvencích odladěnější než AMD a tudíž podává vyšší výkon.. Ale bude Inteláckých 2,8GHz takový rozdíl oproti starším 2,5GHz (obojí dvojjádro), aby se mi vyplatilo do toho investovat skoro 5000?

    Edit: Ještě bych chtěl upřesnit, co jsem nenapsal do prvního příspěvku - že zmíněného starého procesoru a desky se zbavovat nemusím, tudíš bych si radši sestavu ponechal ve stávajícím stavu, než za celkem velký peníze skočit z bláta do louže...
    Tento upgrade není extrémnínutnost, jenom je k němu příležitost vzhledem k jiným změnám okolo
    Naposledy upraveno uživatelem Encore1106: 14-03-2012 v 14:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Znát by to bylo. Nechat si desku a kupovat nový procesor se myslím ani nevyplatí. Buď tedy to vzít i deskou a nové ram, nebo jak píšeš že výměna není nutností tak proč to tedy dělat, když vše funguje Za 5k zas takový zázrak se udělat nedá, aby to bylo 4 jádro na nové platformě. A na kancelářské věci ta sestava by bohatě stačila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Znát by to bylo. Nechat si desku a kupovat nový procesor se myslím ani nevyplatí. Buď tedy to vzít i deskou a nové ram, nebo jak píšeš že výměna není nutností tak proč to tedy dělat, když vše funguje Za 5k zas takový zázrak se udělat nedá, aby to bylo 4 jádro na nové platformě. A na kancelářské věci ta sestava by bohatě stačila.
    Úplný souhlas.Navíc to EEčko jde dobře taktovat,takže tam bych viděl nevyužitou rezervu.Já bych koupil kvalitní chladič,který po přechodu na new pc využiješ dál a přetaktoval cpu co to jde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Tak děkuju za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    30

    Jedna možnost AMD 960t a skusit odemknout na X6 http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111N301125D01 bez chladiče proc. http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011D4N0111N301
    Naposledy upraveno uživatelem emba5: 24-03-2012 v 21:36
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58