Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zvuk přes GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Jak můžu zprovoznit zvuk přes GK? NVidia se musí propojovat se zvukovou kartou SPDIF kablíkem. Ale já mám AMD. Na krabici se píše, že podporuje zvuk přes HDMI, ale konektor SPDIF AMD karty nemají. AMD prý mají zvukový čip v sobě. Ale jak to zprovoznit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nebylo by od věci napsat, co je to za kartu. Ale nakonec... odpověď máš va svém dotazu:
    ...že podporuje zvuk přes HDMI...
    Takže pokud potřebuješ dostat zvuk s obrazem do monitoru, sežeň HDMI (má-li karta ten výstup). Jestli potřebuješ zvuk poslat třeba do bedýnek, použiješ zvukový výstup na základní desce nebo zvukovce.

    EDIT: Ještě upřesním (pro případ, že jsem špatně pochopil dotaz): starší karty nvidie měly SPDIF konektor, novější už ho nepotřebují
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 24-03-2012 v 07:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Nepsal jsem jakou mám kartu, neboť o dva příspěvky níže jsem psal dotaz, kde ji uvedenu mám. Tedy je to AMD 7970. HDMI kabelem jsem propojil kartu s TV. Obraz OK, ale zvuk ne. Jak se vlastně dostane zvuk do GK, přes PCI? A nešel mi ani u předchozí ATi 4970. A prosím nepište, že je to kabelem. Kabel má specifikaci 1.4 a přes jiné zařízení zvuk přes něj jde. Teď mě spíš napadla taková banalita, jestli když chci aby zvuk šel do GK, nemusím vytáhnout jack z výstupu zvukovky. Jedu přes integrovanou. Mimochodem na můj předchozí dotaz nikdo neodpověděl, takže je opravdu tak hloupé, zeptat se jak výkonný CPU by měl být k 7970ce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Tak jej vyndej a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ak chceš, aby ti išiel zvuk cez hdmi do tv, v predvolených zvukových zariadeniach zvoľ ATI(amd) HDMI Audio (nie ten realtek či čo to tam máš prednastavené)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    6

    Aha, tak to hned vyzkouším. Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvuk přes HDMI
    Od Dejv007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2013, 06:35
  2. zvuk přes hdmi
    Od Vondraxer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-01-2012, 10:35
  3. Zvuk vedený přes Grafiku
    Od Kynio v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-01-2011, 12:40
  4. Radeony: Zvuk přes HDMI u HD 3650 agp
    Od ipswican v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 10:14
  5. zvuk z dvd přehrávače přes receiver
    Od Brake v sekci Video a TV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 17:10