Monitor nenaběhne
Zdravím, mám problém, dnes ráno sem chtěl zapnout pc a nechtěl mi naběhnout monitor, vše j zpaojene, zkoušel sem na jedné GK zapojít do obou DVI zdířek, no nepovedlo se. Pak jsem zkusil další 2 grafiky a stále nic, potom jsem monitor napojil na druhý PC a jede, tak se ptám, kde může být ještě chyba když ne v GK. Na desce nemám díru na monitor, takže tak to nezkusím. Díky
Kabel jsi zkoušel stejný u jiného PC, jako používáš normálně?
Počítač normálně jede, nevypíná se?
Disk seekuje (bliká diodka), disk "hrabe"?
Chladiče se všechny točí, včetně karty, zdroje? P
Počítač pípá nepípá?
Počítač normálně jede, nevypíná se?
Disk seekuje (bliká diodka), disk "hrabe"?
Chladiče se všechny točí, včetně karty, zdroje? P
Počítač pípá nepípá?
Kabel byl stejný u obou PC.
Jede, nic se nestane.
Tím si nejsem moc jist, zkusím tam pak asi druhý HDD.
Chladiče se všechny točí.
Počítač pípne při zapnutí, pak už ne.
Edit: Zkusil sem připojit i druhý disk, který je funkční a nejede pořád.
Jede, nic se nestane.
Tím si nejsem moc jist, zkusím tam pak asi druhý HDD.
Chladiče se všechny točí.
Počítač pípne při zapnutí, pak už ne.
Edit: Zkusil sem připojit i druhý disk, který je funkční a nejede pořád.
Jde dát grafika na desce do jiného slotu?
Pokud je vše zapojeno OK tak mi to připadá jako vadná grafika.
Pokud je vše zapojeno OK tak mi to připadá jako vadná grafika.
Takže vadná deska? Při vizuální kontrole všechny kondenzátory nenafouklé?
Že by adeptka na pečení? :D
Že by adeptka na pečení? :D
Hahhaha to jsou forky :) Jo, vizuálně to vypadá všechno ok. Největší sranda je, že PC s nafouklýma kondenzátorama mi běží nějaký měsíc a tam nic a postě nechce jet :/
Jednou.
Je to starší kousek no, P4 3.0Ghz (nevím jaký model), Asus P5GPL-X, 1gb (Adata se mi zdá), disk a grafika jsou novější, je tam 160gb WD a grafika HD2600XT.
Je to starší kousek no, P4 3.0Ghz (nevím jaký model), Asus P5GPL-X, 1gb (Adata se mi zdá), disk a grafika jsou novější, je tam 160gb WD a grafika HD2600XT.
[quote=Freschak;497806]Hahhaha to jsou forky :) Jo, vizuálně to vypadá všechno ok. Největší sranda je, že PC s nafouklýma kondenzátorama mi běží nějaký měsíc a tam nic a postě nechce jet :/[/quote]
:)
Ten PCI-E slot drží pevně? Tipnul bych si studený spoj. Nedostal komp v poslední době nějaký kopanec nebo náraz?
Ta grafárna v jiném PC funguje?
:)
Ten PCI-E slot drží pevně? Tipnul bych si studený spoj. Nedostal komp v poslední době nějaký kopanec nebo náraz?
Ta grafárna v jiném PC funguje?
[quote=Deee-aN;497820]:)
Ta grafárna v jiném PC funguje?[/quote]
Mělo by to držet, nevim o ničem, to je bratrův pc :D
A dával jsem tam jednu grafárnu která na druhém PC jela, takže jo funguje.
Ta grafárna v jiném PC funguje?[/quote]
Mělo by to držet, nevim o ničem, to je bratrův pc :D
A dával jsem tam jednu grafárnu která na druhém PC jela, takže jo funguje.
[quote=r34ktor;497822]Zkoušel jsi vymazat CMOS?
Máš možnost otestovat PC s jiným zdrojem?[/quote]
CMOS jsem nezkoušel, jak jsem koukal na netu tak se mi to zdálo dost složité :D tak jsem se ani do toho nepustil, s tím zdrojem by problém být neměl. Zkusím teda.
Máš možnost otestovat PC s jiným zdrojem?[/quote]
CMOS jsem nezkoušel, jak jsem koukal na netu tak se mi to zdálo dost složité :D tak jsem se ani do toho nepustil, s tím zdrojem by problém být neměl. Zkusím teda.
Tak vytáhni komp ze zdi a vytáhni z desky na deset minut takovou tu velkou baterku. Zbytek resetu v příloze.
[quote=Deee-aN;497825]Tak vytáhni komp ze zdi a vytáhni z desky na deset minut takovou tu velkou baterku. Zbytek resetu v příloze.[/quote]
To bych zvládl, horší jak jsem si přečetl, že vše budu muset nastavit znova v tom biosu, ani nevím co tam kde a jak bylo :D
To bych zvládl, horší jak jsem si přečetl, že vše budu muset nastavit znova v tom biosu, ani nevím co tam kde a jak bylo :D
[quote=Freschak;497831]To bych zvládl, horší jak jsem si přečetl, že vše budu muset nastavit znova v tom biosu, ani nevím co tam kde a jak bylo :D[/quote]
Jo takhle...:) No, pokud si s tim nikdo nějak zásadně nehrál a běhalo to, tak by to mělo běhat i dál v defaultu. Důležité je, že zjistíš, jestli je příčina v tomhle. Pokud nebude, tak ta mobo stejně pravděpodobně půjde do kopru. Jestli to problém vyřeší a budeš s tím chtít něco provádět, doptáš se tady na 4ru.
Jo takhle...:) No, pokud si s tim nikdo nějak zásadně nehrál a běhalo to, tak by to mělo běhat i dál v defaultu. Důležité je, že zjistíš, jestli je příčina v tomhle. Pokud nebude, tak ta mobo stejně pravděpodobně půjde do kopru. Jestli to problém vyřeší a budeš s tím chtít něco provádět, doptáš se tady na 4ru.
[quote=Deee-aN;497832]Jo takhle...:) No, pokud si s tim nikdo nějak zásadně nehrál a běhalo to, tak by to mělo běhat i dál v defaultu. Důležité je, že zjistíš, jestli je příčina v tomhle. Pokud nebude, tak ta mobo stejně pravděpodobně půjde do kopru. Jestli to problém vyřeší a budeš s tím chtít něco provádět, doptáš se tady na 4ru.[/quote]
Jen ještě sem se chtěl zeptat, který z těch 3 tam posunovat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jeslti je to nějak popsáno na desce nebo něco, nechci něco pokazit
Jen ještě sem se chtěl zeptat, který z těch 3 tam posunovat [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jeslti je to nějak popsáno na desce nebo něco, nechci něco pokazit
IMHO by tam mělo být napsáno CLRTC. Podle mnou výše postovaného obrázku základní desky by to měl být ten jumper na fotce napravo.
[quote=Freschak;497835]Jen ještě sem se chtěl zeptat, který z těch 3 tam posunovat Jeslti je to nějak popsáno na desce nebo něco, nechci něco pokazit[/quote]
Veď je to z obrázku od Deee-aNa úplne zjavné ... díval si sa vôbec?
Prehodíš jumper s označením CLRTC
:slug
Veď je to z obrázku od Deee-aNa úplne zjavné ... díval si sa vôbec?
Prehodíš jumper s označením CLRTC
:slug
[quote=Freschak;497831]To bych zvládl, horší jak jsem si přečetl, že vše budu muset nastavit znova v tom biosu, ani nevím co tam kde a jak bylo :D[/quote]
Základ pro start PC se nastaví sám, se zbytkem není problém poradit.
Základ pro start PC se nastaví sám, se zbytkem není problém poradit.
Díky chlapci, zkusil jsem to resetovat a jede, ze začátku se to psalo jestli chci nahrát default hodnoty, tak jsem zmačkl F2 a najelo až na plochu. Mockrát díky, snad nebude zas nějaký problém a jen taková otázka, čím to mohlo být?
[quote=Freschak;497877]jen taková otázka, čím to mohlo být?[/quote]
Těžko říci. Může to způsobit např. napěťový puls ze sítě, nebo vybitá záložní baterie (doporučuji preventivně vyměnit).
Těžko říci. Může to způsobit např. napěťový puls ze sítě, nebo vybitá záložní baterie (doporučuji preventivně vyměnit).
Tak chlapi, nějak se to samo vypíná, může to být tou baterkou? Nebo tím, že jsem dal default hodnoty v biosu?
Takže, paměti jsem projel MemTestem86+, bez problémů. Grafika ve stress testu taky v pohodě, procesor ve stress testu bez problémů (teplota kolem 55°), HDD přes HD tune bez erroru.
[quote=Freschak;498051]zdroj jiný sem nezkoušel.[/quote]
To by chtělo. Protože se zdá, že je na odchodu zdroj, nebo základní deska.
To by chtělo. Protože se zdá, že je na odchodu zdroj, nebo základní deska.