Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Kúpa pamätí DDR

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    12

    Dobrý deň,
    mal by som záujem o kúpu nových pamätí do staršieho PC zo základnou doskou MSI KT6 Delta-FISR a procesorom AMD Athlon XP 2500+ Barton, konkrétne kit 2x 1GB. PC bude len na internet, nejaká tá hudba a sem tam na filmy. OS je Windows XP.

    Zatiaľ vyberám medzi
    http://partner.halnet.sk/exim_1017/g...4-_d25238.aspx
    a

    http://www.alza.sk/patriot-signature...kit-d87306.htm

    Chcem sa Vás preto spýtať, ktoré z týchto pamätí by ste mi doporučili, prípadne rád privítam aj Vaše návrhy (ak by sa dali zohnať na e-shopoch, na ktoré uvádzam linky, bolo by to super). Predom Vám ďakujem za Vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No podivej, urcite bych nekupoval novy. Skoda penez na takovou staresinu. Na Aukru sezenes za 200kila Volil bych DDR400, klidne Patriot nebo i Kingstone ( v ty dobe byly jeste dobry )


    http://aukro.cz/pamet-2x1gb-ddr-400m...233221593.html Za 2 kila, no neber to.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Kolik paměti tam je nyní? Osobně mám vyzkoušeno (na v podstatě totožném HW a WinXP), že 1Gb RAM a více již není rozdíl. 512 Mb je málo, na 768 už se dá pracovat. 1Gb v ničem neomezuje a rozdíl proti 1,5 jsem nezaznamenal. Jinak každopádně koupit ojeté, investovat do nových je blbost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    12

    Momentálne je tam 1 GB, ale sú tam 3 moduly a každý je iný a PC je hrozne lenivé.
    To PC bude pre rodičov, chcem urobiť aj formát a novú inštaláciu, preto som uvažoval pred tým kúpiť
    nové moduly a tie staré hodiť do šuflíka ako zálohu. Skúsim teda kuknúť nejaké tie bazárové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, ja mam zkusenosti s tim, ze 1GB je dostacujici, nicmene se mi jevi jako nejlepsi moznost 2x512MB stejne moduly v Dual Channelu, dle me je system vzdy sviznejsi nez 1x512+2x256.
    Nicmene, s 1GB celkove by to melo slapat. Nez pridavat pamet, zamyslel bych se nad "cistou instalaci" a zkontroloval stav HDD, a throttlovani CPU...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    12

    Skúsim teda popozerať nejaký ten bazárový kit 2x 512.
    Každopádne nová inštalácia je na programe dňa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taky mám obavu že naděje na zrychlení díky více ram jsou liché.. To spíš PC přetaktovat, paměti nastavit na synchronní frekvenci ( 1:1. tzn fsb166, ram 166(333ddr) a podobné pokusy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    12

    Pokusy o pretaktovanie a pod. u mňa nehrozia, som len BFU, a zima už skončila,
    ide mi len o to, aby po zapnutí PC netrvalo 10 minút, kým sa otvorí opera a nejaká tá stránka.

    Chlapi, a toto je čo za zázrak?
    http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-d...am_d34076.html
    Naposledy upraveno uživatelem tutti242: 26-03-2012 v 23:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    ono je víceméně fuk, jestli tam máš 1GB ve složení 512 + 2*256 nebo 2*512.
    XP na 1GB RAM nemá proč být pomalé.
    XP home mi na sestavě:
    - athlon 2000+XP 1.66GHz
    - 1GB RAM DDR400
    - starý IDE HDD WD800

    startoval kolem minuty.
    načtení opery bylo 5-10s a práce samotná už byla poměrně svižná.

    spíše bych hledal problémy jinde:
    - defragmentace HDD
    - zabordelený OS (pokud je v tak hrozném stavu, tak imho nejrychlejší a nejefektivnější cesta = čistý reinstal)
    - kontrola HDD na chyby, příp. jestli neběží v nějakém PIO módu, apod.

    odladěné XP JSOU nenáročný os.
    případně tam vrazit třeba Ubuntu + místo 3D prostředí unity nahodit starší gnome.
    Lítá to i rychleji než XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR3: Quad chanel výber pamätí
    Od pjotr646 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-09-2012, 15:37
  2. DDR2: Kombinácia pamätí A-DATA 5-5-5-18 a 4-4-4-12
    Od alex13 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 12:19
  3. Páe starších pamätí
    Od Hochy v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 15:58
  4. DDR2: pomoc s nastavenim pamati v biose
    Od pato7 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2006, 17:58
  5. DDR2: Zdražovanie pamätí
    Od Frog v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-10-2006, 14:09