Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Nefungující win XP

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Zdravím,
    nějak přestalo sestře fungovat WinXP SP3. Objevují se jakési "artefakty" v obraze a je to podivně sekavé. Nouzový režim funguje dobře. Antivir tam je Avast, který nic nenašel. Nevíte, co s tím je? Pokud budete potřebovat dodatečné informace, tak je dodám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ideální by bylo ty artefakty vyfotit a napsat o jaký se jedná PC. Ovladače na grafiku si zkoušel přeinstalovat? Vyzkoušet liveCD linuxu můžeš? (pro vyloučení vlivu ovladačů a OS)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Artefakty nafoceny. Jsou v příloze. Při focení jsem si všiml, že se stav zhoršil. Teď problikává celý obraz do černa a zpět. Grafika je připojena přes VGA.

    Jedná se o Pentium 4 3GHz, 2GB RAM, GeForce 6600GT, zdroj Corsair 450W, deska je myslím Foxconn.
    Linux jsem zkoušel a nefunguje. Nejdřív jsem zkusil poslední Ubuntu, které mám v dualbootu - zasekne se na černé obrazovce. Také jsem zkusil originálku Ubuntu 10.4 nabootovat do live - stejný problém.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010003.JPG 
Zobrazení: 91 
Velikost: 1.18 MB 
ID: 24689   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010004.JPG 
Zobrazení: 95 
Velikost: 1.33 MB 
ID: 24690   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010005.JPG 
Zobrazení: 102 
Velikost: 1.34 MB 
ID: 24691   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010006.JPG 
Zobrazení: 116 
Velikost: 1.32 MB 
ID: 24692   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010007.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 1.03 MB 
ID: 24693   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1010008.JPG 
Zobrazení: 87 
Velikost: 1.16 MB 
ID: 24694  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zajímavé. Některé vady v obraze ukazují na chybu VideoRAM (přeházené části oken), jiné na GPU (artefakty na hlavním panelu, respektive v okolí kurzoru).

    Buď se karta přehřívá, nebo odchází do křemíkového nebe. V první řadě zkontroluj chladič, zda není zanesen prachem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Chladič to má pasivní. Večer zkusím naměřit teploty
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od kanabis Zobrazit příspěvek
    Chladič to má pasivní. Večer zkusím naměřit teploty
    tohle mě dělalo když jsem měl(vlastně neměl) dotáhnutej kabel u monitoru šroubkama,zkus to dotáhnout i u grafiky popř.zkus jiný kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    6600GT většinou něměla teplotní čidlo, takže možná nic nenaměříš. Nicméně, pokud je karta pasivní a doted fungovala a nebude to třeba tim kabelem, tak to vypadá na její brzký konec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Tak jsem zkusil vytáhnout a zandat kabel. Bez úspěchu.
    Změření teploty taky nic. V nouzovém režimu to neukazuje teplotu a v normálním to nezapnu. Mělo by to ale být do 80°C a to je oproti 120°C, což byla teplota na které to kdysi dávno fungovalo, nic.
    Nemůže to být nějaký virus? Když jsem zkoušel speedfan v betě win7, tak byl obraz dobrý. Jen mi to bez důvodu spadlo do BSOD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Zkus přidělat na pasiv karty nějaký 8cm větráček,když to nepomůže tak pak už jedině trouba.A to je tak na 1/2 roku + -,když se povede
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Jenom taková drobnost.
    Win XP nouzový režim - funguje bez jediného problému
    Win XP normální režim - nefunguje

    Proč je to tedy grafikou a ne SW, který se načte při startu v normálním režimu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    V nouzovém režimu funguje GK ve VGA módu. Např. paměť na kartě není skoro využívána (méně než 1MB). Pokud jsou vadné buňky na vyšších adresách, neprojeví se to. Zkus ji otestovat pomocí Video Memory stress Test (doporučuji vytvořit a použít bootovací CD).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Tak jsem nabootoval ten stress test a udělal zatím jedno kolo testů. Nenašlo to žádnou chybu. Pořád je tedy chybná karta?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Projeď alespoň tři kola. Pokud nic nenajde, spusť ve Windows OCCT (test GPU:3D s parametry Automatic/DirectX9/Shadrer Complexity 8/zatrženo Error Check).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    V průměhu 4 kola to našlo chybu. Asi 80 000 tísíckrát Error at [cislopameti?] must be 01, but found DF (bits 11011110)

    Kdybych nesehnal starou kartu, mám koupit GainWard GeForce 8400GS, 512MB DDR3, D-Sub, DVI, HDMI, PCIe nebo Palit GeForce GF210, 512MB DDR3 32b, 589/1250 MHz, pasiv, PCIe nebo GainWard GeForce 8400GS, 1GB DDR3, D-Sub, DVI, HDMI, PCIe? Jsou to nejlevnější karty na Suntechu
    Naposledy upraveno uživatelem kanabis: 12-04-2012 v 23:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    8400gs nééééé...
    210 pořád zbytečná karta, s výkonem na úrovni dnešní integrované.
    Jako zobrazovadlo ideální jetá karta pokud možno ještě v záruce.
    Kolik max si můžeš dovolit?
    2,5k by bylo moc?
    G530 + P8H61 + RAM a máš sestavu několikrát výkonnější, se zlomkovou spotřebou, s int. grafikou, která zvládne veškeré běžné věci včetně akcelerace FHD, se záarukou, nové.

    Smutná realita je, že i dvoujádrový atom je lepší volbou, než stará Pentium 4.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nefungující videa
    Od souteh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-01-2012, 01:17
  2. Nefungující Alt Cody
    Od machja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 19:56
  3. Myši: Nefungujici mys
    Od bombata v sekci Periferie
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 17:29
  4. nefungující obraz
    Od syrda v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-08-2007, 18:03