Win VISTA - uninstal a instal - Win XP
Zdravim. Mám menší problém. Koupil jsem si použitej počítač přes gumtree (něco jako ebay atp.)
a na něm už byly nainstalovány Visty.. Když se snažím tam nainstalovat Win XP tak to prostě nejde,
CD to načte, všechno, ale pak okno před výběrem disků který chceme formátovat se mi to sekne, a je jen modrá obrazovka.
Zkoušel jsem to snad 1000x dokola, a nikdy nic.
Díky za rady. :)
a na něm už byly nainstalovány Visty.. Když se snažím tam nainstalovat Win XP tak to prostě nejde,
CD to načte, všechno, ale pak okno před výběrem disků který chceme formátovat se mi to sekne, a je jen modrá obrazovka.
Zkoušel jsem to snad 1000x dokola, a nikdy nic.
Díky za rady. :)
Ako je nastavený SATA radič v biose ? O aký pc/základnú dosku sa jedná, proste viac info by pomohlo pri riešení problému .... ale zrejme bude problém v režime spomínaného radiča (ahci vs. IDE):notsure
[quote=robky;498955]Ako je nastavený SATA radič v biose ? O aký pc/základnú dosku sa jedná, proste viac info by pomohlo pri riešení problému .... ale zrejme bude problém v režime spomínaného radiča (ahci vs. IDE):notsure[/quote]
no tak jsem v tom biosu našel AHCI,RAID a IDE, mám 3 cd windowsů, Polský, Anglický a Český a prostřídal jsem to všechno, a stejně nic nejde.. u Eng verze mi to hodí chybu při instalace - asi něco s CD, u Český verze se to sekne na tý modrý obrazovce při načítání instalace winu, a u Polský verze mám pak černou obrazovku a v levym hornim rohu mi bliká podtržítko..
deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
edit: nikdo neví?
no tak jsem v tom biosu našel AHCI,RAID a IDE, mám 3 cd windowsů, Polský, Anglický a Český a prostřídal jsem to všechno, a stejně nic nejde.. u Eng verze mi to hodí chybu při instalace - asi něco s CD, u Český verze se to sekne na tý modrý obrazovce při načítání instalace winu, a u Polský verze mám pak černou obrazovku a v levym hornim rohu mi bliká podtržítko..
deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
edit: nikdo neví?
[quote=zsdx;498974]Tak nastav IDE.[/quote]
Zkoušel jsem, dokonce i na všech 3 cd a nic..
někdo další rady? :)
Zkoušel jsem, dokonce i na všech 3 cd a nic..
někdo další rady? :)
Navrhujem,
Nastavenie BIOS na default a samozrejme disky na IDE
Nabootovat na naformatovat kompletne cely disk = strata vsetkych udajov, pre istotu by som ho od znova zmazal a vytvoril nove particie, samozrejme NTFS
... nasledne skuska install winXP
... treba este dat pozor aby si mal poslednu verziu XP takze s SP2 , popripade na nete na torrentoch su upravene verzie XP v ktorych su dodane SATA DRIVERS, tie by som skusil ako poslednu moznost.
... a ak to chces zobrat este viac expertne treba upravit instalacku XP s nLITE a doplnit kompletne ovladace pre tvoj notebook ale to uz by som robil jak fakt najposlednejsiu moznost.
s pozdravom Lukas
Nastavenie BIOS na default a samozrejme disky na IDE
Nabootovat na naformatovat kompletne cely disk = strata vsetkych udajov, pre istotu by som ho od znova zmazal a vytvoril nove particie, samozrejme NTFS
... nasledne skuska install winXP
... treba este dat pozor aby si mal poslednu verziu XP takze s SP2 , popripade na nete na torrentoch su upravene verzie XP v ktorych su dodane SATA DRIVERS, tie by som skusil ako poslednu moznost.
... a ak to chces zobrat este viac expertne treba upravit instalacku XP s nLITE a doplnit kompletne ovladace pre tvoj notebook ale to uz by som robil jak fakt najposlednejsiu moznost.
s pozdravom Lukas