Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    35

    Co chci upgradovat: primárně bych rád procesor a grafiku. A rád bych dal 2 nové ventilátory

    Aktuální konfigurace: aktuální konfiguraci dávám do přílohy.

    Další komentář:
    Jelikož jsem omezen socketem 1156 na zákl. desce tak moc na výběr nemám, co se týče procesoru. Zajímalo by mě jak si stojí v porovnání s novýma Sandy Bridgema 2500k atd. Z grafik bych vzal asi jednu z těch tří. Zdroj by to měl vydržet. A skříň, ikdyž to není žádná hitparáda, tak po osazení dvěma novými ventilátory(pravděpodobně Noctua) jeden v předu a jeden v zadu( dat jeden i do boku 80mm?) by to mohlo stačit..
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0118ZO01172601

    Díky za případné poznatky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0052.JPG 
Zobrazení: 106 
Velikost: 318.9 KB 
ID: 24703  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No obojí je takový nic moc upgrade.. i5-760 nárůst herního výkon u cca 40%, tam by se to snad ještě vyplatilo. U grafiky je to ale tak 25% a to imho za ty prachy nestojí. V čem ti výkon PC nestačí?

    Jinak k ventilátorům, primárně je důležitý dostat horkej vzduch z bedny. Studenej už se tam škvírama dostane sám. Takže rozhodně outtake pod zdroj. Přední intake snad jen když máš hodně disků a hřejou se ti. Kdyžtak tu bednu z boku vyfot a mrknem se co by se s tim dalo nejlip udělat. Každopádně dát litr za ventilátory mi přijde trošku overkill. Mě v bedně už třetí rok běží nexus a rozhodně jsou slyšet jiný věci (zdroj, disky).

    Zdroj to každopádně utáhne v pohodě.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 08-04-2012 v 00:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Já bych teda procesor do 1156 určitě nekupoval nový ale využil bych nějakého bazarového kusu - kopa lidí upgraduje z Nehalemu na Sandy Bridge, v menší míře SB-E, a velice brzy bude Ivy Bridge, takže ušetříš na procesoru dvacet procent až třetinu ceny - a co si budeme povídat procesor je v drtivé většině případů bezporuchové zboží.

    Když se dívám na bazary v kombinaci i5-760 a GF 560Ti-1GB seš v tom za 7tis. Kč... u nových 560Ti 1GB a i5-760 seš v tom za 9,3tis. Kč... a to je jen nástřel určitě by se dalo najít či nakombinovat lépe.

    Připojuji se k dotazu speedsnaila, v čem konkrétně Ti Tvůj současný PC nestačí? Aby to co příjde zcela splnilo očekávání
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Cpu smysl má,grafika nee.Resp. souhlas se speedem.Navic s dobrým chladičem si i potaktuješ ....(možná,nevim jak na tom tvá deska bude,ale asi žádné rekordy lámat nebudeš)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    35

    Tak upřimně ja ten PC mám jen na hudbu, internet a na hry, když mám teda čas po práci

    Jinak základní desku mám tuto http://www.czc.cz/gigabyte-ga-h55m-s...D50C74.tomcat2

    Osobně bych chtěl nejraději vyměnit pouze grafiku, pač ikdyž oproti GTX 560 popřípadě 560-ti to není zas takovej posun z GTX 460, tak přece jen ta moje GTX 460 má pouze 768 MB a sběrnici 192 bitu.

    A co se týče těch ventilátorů tak dopředu bych dal nexus a dozadu tu Noctuu
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...=_1IZU010EI101

    Otázkou je právě, kdybych dal jen novou grafiku. Nemusí být 560-ti, stačila by mi i 560. Tak co na to procesor. Jestli by ji významně neomezoval..
    Naposledy upraveno uživatelem mauficek: 08-04-2012 v 13:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Vyměnit pouze grafiku je fakt blbost.. To je fuk že máš "jen" 768Mb či takovou nebo makovou sběrnici. fakt je, že si polepšíš na 560 tak 20%.. To často ani nepoznáš. Navíc 460 a 560 a 560ti jsou založené na stejné architektuře, 560 má jen drobné úpravy a trochu vyšší frekvence. Pokud upgrade, tak počkat na další generaci, nebo jít do 680.

    A procesor to samozřejmě trochu brzdí i teď, záleží v jaké konkrétní hře. A rozhodně jeho výměnou získáš víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od mauficek Zobrazit příspěvek

    Otázkou je právě, kdybych dal jen novou grafiku. Nemusí být 560-ti, stačila by mi i 560. Tak co na to procesor. Jestli by ji významně neomezoval..
    Vliv procesoru na FPS se trošku přeceňuje, aby procesor znatelně omezovat GPU, mělo by se jednat o opravdu výkonnou GPU typu GTX580,680,6990,590... u moderního Nehalemu/SB/IB a karty typu GTX460/560 se velké omezování nekoná. Samozřejmě strategické hry s vyššími nároky na výpočetní výkon jsou trochu separátní kapitola, stejně tak SLI/Crossfire zapojení, kde je maximální výkon CPU znatelně zapotřebí...

    Jaké hry hraješ, v jakém rozlišení, detailech příp. s jakým nastavením AA?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    35

    Tak když je čas a něco zajimavého, tak převážně BF3. Občas mrknu do nějakého to MMORPG a zkusím Diablo III. Ale nejčastěji asi ten BF3.

    Jinak hraji na 22" full hd 1920*1080. Detaily co dovolí Pc včetně AA tzn v konrétně v BF3 vypnuto

    Jak už sem psal na začátku koupil bych asi ten procák a nějakou z těch grafik viz
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0118ZO01172601

    ikdyž to asi není uplně značka ideal, hlavně do patice 1156 si můžu těžko vybírat. Nemluvě o tom, že ta mojo Gainwardka bzučí už čím dál víc, tak proto bych i radši novou grafiku.

    Kdyby to aspoň trochu šlo, tak bych nejraději koupil jen novou grafiku, ale jak zde bylo zmíněno, není to moc rozumné k tomu mému i3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Vliv procesoru na FPS se trošku přeceňuje, aby procesor znatelně omezovat GPU, mělo by se jednat o opravdu výkonnou GPU typu GTX580,680,6990,590... u moderního Nehalemu/SB/IB a karty typu GTX460/560 se velké omezování nekoná. Samozřejmě strategické hry s vyššími nároky na výpočetní výkon jsou trochu separátní kapitola, stejně tak SLI/Crossfire zapojení, kde je maximální výkon CPU znatelně zapotřebí...

    Jaké hry hraješ, v jakém rozlišení, detailech příp. s jakým nastavením AA?
    Viš co,testy jsou jedna věc,praxe pak jiná.Sám za sebe můžu potvrdit přechod ze starého DC E2180@3Ghz na AMD X4,karta mi zůstala stejná.Ale výkon jakožto herní je opravdu lepší(myslím pro mé potřeby,můj monitor atd...)
    Tady jde taky o to,jesli by ten i5 760 dokázal popohnat na té desce.Zde bych možná pouvažoval o koupi nové desky + i5 2500K a zatím zůstal se stávající kartou.Ten větráček se imho dá pořešit.....
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 08-04-2012 v 20:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od mauficek Zobrazit příspěvek
    Jinak hraji na 22" full hd 1920*1080. Detaily co dovolí Pc včetně AA tzn v konrétně v BF3 vypnuto

    ...

    Kdyby to aspoň trochu šlo, tak bych nejraději koupil jen novou grafiku, ale jak zde bylo zmíněno, není to moc rozumné k tomu mému i3.
    Já myslím, že upgradem procesoru moc nezískáš (poměrem k vynaloženým prostředkům určitě ne) pokud jde o hry. Pokud stříháš video, muziku, renderuješ obrázky - tam, kde není podporována efektivnější práce přes GPU, zabaluješ a rozbaluješ velká kvanta dat případně louskáš šifry - tam Ti procesor značně pomůže. Ve hrách samozřejmě také může přisnést navýšení výkonu, ale k tomu je zapotřebí silná grafika, a tou GTX460 není a GTX560 je dnes pro hráče mainstream. Např. na TomsHardware přímo testovali vliv CPU na Battlefield 3 - http://www.tomshardware.com/reviews/...e,3063-13.html doporučuji si projít. Zajímavý je také závěr recenze, a to cituji "Processor-wise, it doesn’t really matter. I could pick an AMD FX, an Intel Core i3, or a Core i7 and get the same performance." Překládat to nebudu, vyznívá to celkem jasně.

    Jediné, co významně pomáhá FPS pokud jde o CPU v této hře je podpora 4 a více vláken u AMD FX. Tvůj i3-530 ale má 2 fyz. jádra a HT a tudíž 4 vlákna, nevidím tedy reálný přínos i5 760 konkrétně pro tuto hru, pokud nebudeš provozovat grafiku na úrovni GTX580 a výkonnější. Cituji THW "How many cores does the game require for optimal performance? With Turbo Boost disabled on our Core i7-2600K, we get all the way down to two cores at the same 80 FPS. Battlefield 3 requires a dual-core chip..." atd. atd.



    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Viš co,testy jsou jedna věc,praxe pak jiná.Sám za sebe můžu potvrdit přechod ze starého DC E2180@3Ghz na AMD X4,karta mi zůstala stejná.Ale výkon jakožto herní je opravdu lepší(myslím pro mé potřeby,můj monitor atd...)
    Tady jde taky o to,jesli by ten i5 760 dokázal popohnat na té desce.Zde bych možná pouvažoval o koupi nové desky + i5 2500K a zatím zůstal se stávající kartou.Ten větráček se imho dá pořešit.....
    Individuální zkušenost určitě může být jiná, možná si upgradem "zničil" úplně jiné "úzké hrdlo", chápu, že osobní pocit může být a je důležitý, ale pokud mám něco doporučit testy jsou dobré východisko k diskuzi

    Setrvání na GTX460 768MB a upgradování procesoru a desky bych v tomto konkrétním případě opravdu nedoporučil. Za kopu peněz získá pár užmoulaných FPS, a to ještě kdo ví jestli (viz výsledky na THW výše)
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 09-04-2012 v 20:38 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Ještě jedno zajímavé porovnání - když vycházíme z výše uvedeného závěru THW o relativní nezávislosti FPS BF3 na procesoru (pokud je použit moderní i3,i5,i7/AMD FX), porovnání GK krátce:

    AMD


    nVidia


    Snad Ti to pomůže vybrat dobrou grafiku s ohledem na dosažený výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Např. na TomsHardware přímo testovali vliv CPU na Battlefield 3 - http://www.tomshardware.com/reviews/...e,3063-13.html doporučuji si projít. Zajímavý je také závěr recenze, a to cituji "Processor-wise, it doesn’t really matter. I could pick an AMD FX, an Intel Core i3, or a Core i7 and get the same performance." Překládat to nebudu, vyznívá to celkem jasně.
    Zrovna tento příklad je dosti nešťastný. BF3 je primárně multiplayerová hra. THG testoval v singleplayeru. V MP má CPU klíčový vliv:


    zdroj: http://translate.googleusercontent.c...0jMrg#pagehead

    Vypnutím dvou jader u i5-2500K poklesnou minimální FPS na polovinu. Čili zrovna u tohoto typu her má upgrade na čtyřjádro citelný vliv na výkon.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Ale to nepopírá v nejmenším to co píšu, ty ukazuješ test s nejvýkonnější grafikou světa 6990, on má GTX460 a uvažuje o GTX560, tam přece žádné limitování procesorem neexistuje!

    U 6990 se samozřejmě omezování výkonem CPU a počtem jader koná, to i uvádím výše např. "aby procesor znatelně omezovat GPU, mělo by se jednat o opravdu výkonnou GPU typu GTX580,680,6990,590... u moderního Nehalemu/SB/IB a karty typu GTX460/560 se velké omezování nekoná"

    On si grafiku za 20k nekoupí a ani o tom neuvažuje, ani já ne O 6990 tady vůbec nění řeč - tam bys měl pravdu. My se ale bavíme o GTX460/560 a tam by Tebou uvedený poměr FPS rozhodně neseděl.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 11-04-2012 v 07:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ale to nepopírá v nejmenším to co píšu, ty ukazuješ test s nejvýkonnější grafikou světa 6990, on má GTX460 a uvažuje o GTX560, tam přece žádné limitování procesorem neexistuje!
    Jistěže existuje. V multiplayeru je procesor klíčový. Nebo myslíš, že pohyb desítek hráčů na mapě počítá grafická karta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jistěže existuje. V multiplayeru je procesor klíčový. Nebo myslíš, že pohyb desítek hráčů na mapě počítá grafická karta?
    No ja som si vždy myslel, že to hrajú hráči proti hráčom Takže SP je náročnejší
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58