Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: jaký mainboard

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46

    dostal jsem skoro darem tenhle CPU: Pentium 4, P4, 1.8GHz, Socket 478 a mám starý PCčko, na kterém je Pentium III asi 600 MHz nebo tak. Ono to PCčko chodí, jenže s woknama XP dost pomalu. Sice jsem mu přidal RAMku na 3x128 MB, ale stejně to je pomalý. Tak bych chtěl využít ten nový darovaný procesor a pořídit nový mainboard. Ve stávajícím počítači mám Adaptec SCSI řadič pak ještě nový řadič na nový hardisk, takový prťavý s červenými kablíky, LAN kartu, to vše na PCI.
    Budu muset vyřešit videoadaptér. Momentálně tam mám nějaký starý VGA, jenže má málo paměti a tapetu ukazuje jen na horní půlce, spodní půlka onrazovky je černá, bez tapety, ale ikonky tam jsou. Je to malou pamětí. Ten počítač s novým mainboardem se bude používat na připojení k mikroskopu a bude ukazovat a nahrávat na disky obrázky z mikroskopu a řídit zoom a scanning. To jsou pomalý aplikace.

    Ještě potřebuju vědět, když vezmu nový mainboard a dám do něj ten darovaný CPU a nastrkám stávající adaptéry, na které jsou připojené hard disky a na na nich nainstalovaný wokna XP home, co tomu řeknou wokna? Budou se muset přeinstalovat?

    Tak jaký mainboard by jste radili? Nejlépe od Alzy, ta má pbchod za rohem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Ono jich v nabídce už moc není. Stačí použít filtr.

    Každopádně mnohem levněji desku se s478 seženeš přes bazar/aukci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46

    no právě, teď jsem koukal, že alza má jen 2 desky, takže o to je vybírání snazší. Ten můj procesor Pentium 4, P4, 1.8GHz, Socket 478 , jak on se teda jmenuje? Prescott nebo Northwood nebo Willamette? Napsané to na něm není Ta alza deska ASROCK P4I65G žere jen tyhle tři CPU.

    A ta druhá ALZA deska - ASROCK P4I945GC - ta požere ten můj CPU? Mě by se víc líbila tahle protože má sériový port RS232C - COM1, který potřebuju na řízení otáčení základny se vzorkem na mikroskopu.

    Nevíte, jestli by alza vzala ten mainboard zpátky, kdyby mi tam nefungoval CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Než starou desku za 1300Kč pod archaický procesorl vza. bych toto:
    http://www.alza.cz/intel-d525mw-moun...on-d190994.htm
    stojí to o 100kč více, je to výkonnější, pasivně chlazené, má to pětinovou spotřebu, je to nové s 3r. zárukou.
    K tomu vrazíš jen nějakou ramku (200kč), vše ostatní to už má (int. grafika, LAN, COM, SATA pro disky (to je to s malýma červenýma kabelama), a pak stačí připojit na zdroj a je to.
    jeden PCI pro SCSI řadič tam máš a zbytek už tam je integrovanej.

    případně za 1300 je varianta s jednojádrem. I to bude výkonnější, než pentium 4 1.8GHz.

    Pro p4 se deska vyplatí jedině z druhé ruky za minimální poplatek (= pošta).

    to na tom cpu není žádné číslo/kód?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46

    to je zajímavé řešení. Opravdu. Asi , nejspíše to tak vezmu. Paměti musím koupit tak jako tak a k tomu Pentiu nemám chladič, ten bych také musel koupit. To pentium 4 je prý Celeron Northwood, říkal mi teď ten co mne s ním obdaroval. Jo SATA se říká tomu červenýmu malýmu, nemohl jsem si vzpomenout. Je na tom takový mrňavý prťavý hard disk No tak dobře, dík a máš bod, ji zítra tu desku objednám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    Než starou desku za 1300Kč pod archaický procesorl vza. bych toto:
    http://www.alza.cz/intel-d525mw-moun...on-d190994.htm
    Nápad dobrý, ale raději bych volil variantu s klasickými DIMM.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroje: konektor psu>mainboard
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 10:59
  2. mainboard CD
    Od winie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 29-10-2010, 22:50
  3. Zotac Ion mainboard
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 09:02