Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: Disky

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Honza

    Znění dotazu: Ahoj,potřeboval bych prosím pomoct při výběru nejvhodnějšího HDD k SSD Intel 330 series 120GB.Tuhle kombinaci budu instalovat poprvé,takže s tím nemám žádné zkušenosti,na webu jsem se dočetl,že WD jsou pro tento účel hlučné a že rychlost otáčení ploten 7200 je zbytečná,takže dík za každou pomoc.A ještě prosím o jednu radu při instalaci OS,podle toho co jsem našel na webu tak naistalovat do skříně oba disky,v Biosu nastavit bootování z mechaniky,pak na HDD odpojit sata kabel a instalovat na SSD,jestli je to špatně,opravte mě.Děkuji ještě jednou

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    co nejtišší - 2.5' 5400rpm disk, např. 2.5' WD blue.
    Ale upozorňuji, že proti 3.5' jsou 2.5 o polovinu pomalejší, nicméně na skladiště souborů to dle mě stačí.
    Většinou ze 2 metrů u ty HDD nesylšíš.

    Z 3.5 můžeš vzít třeba WG green.

    hlavně nekupuj nic pod 500GB.

    Btw. existují i odhlučňovací rámečky - pro 3.5 disky Scythe Himuro (montáž do 5.25), pro 2.5 Scythe SQD (do 3.5 pozice), trochu to pomůže.

    Každopádně, nejjednodušší cesta je nastavit si v OS vypínání disků při nečinnosti. Systém pojede z SSD, takže tam hrabat zbytečně nebude.



  3. #3
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    co nejtišší - 2.5' 5400rpm disk, např. 2.5' WD blue.
    Ale upozorňuji, že proti 3.5' jsou 2.5 o polovinu pomalejší, nicméně na skladiště souborů to dle mě stačí.
    Většinou ze 2 metrů u ty HDD nesylšíš.

    Z 3.5 můžeš vzít třeba WG green.

    hlavně nekupuj nic pod 500GB.

    Btw. existují i odhlučňovací rámečky - pro 3.5 disky Scythe Himuro (montáž do 5.25), pro 2.5 Scythe SQD (do 3.5 pozice), trochu to pomůže.

    Každopádně, nejjednodušší cesta je nastavit si v OS vypínání disků při nečinnosti. Systém pojede z SSD, takže tam hrabat zbytečně nebude.
    No a když budu chtít sputit třeba hru,která je na HDD nainstalovaná,to se automaticky zase zapne a jede?

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jasne, ze se zapne, ale potom pozbyva smysl mit SSD, kdyz mas hry nainstalovany na pomalym 5200rpm disku, ze ??

  5. #5
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jasne, ze se zapne, ale potom pozbyva smysl mit SSD, kdyz mas hry nainstalovany na pomalym 5200rpm disku, ze ??
    No tak teď už tomu nerozumím vůbec,na různých fórech se doporučuje mít SSD na systém a HDD na hry a data,tak kde je pravda?

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    on asi myslel co se stane, když je disk vyplej a bude chtít něco z něj, ne?
    Ten disk se prostě roztočí (cca 2-3 vteřiny, než to začne číst) a začne makat. Pak se opět vypne po tebou nadefinované době nečinnosti.
    Pokud bys opravdu chtěl běžně za provozu s disky pracovat (= nemít je jen jako skladiště dat), pak bych se asi klonil k rychlejším 3.5' green + zavřít do himura (= namontovat do 5.25 pozice).

    Hry na hdd - jo, klidně, proč ne.
    Upřímně si nemyslím, že by při hře nějak výrazněji vadilo, že se o něco déle načítá.

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jasne no, ja to beru tak, ze ja treba hraju tak 3 hry soucasne ruznych zanru, tedy bych je mohl mit nainstalovane na SSD a rychlost spousteni a loadovani by byla super. Samozrejme poslape to i na 5200rpm disku, ale trochu pomaleji no.......
    Ja osobne mam SSD+2x7200rpm a 1x5200rpm a zkousel jsem tu hru nainstalovat na vsechny disky..... rozdily nebyly zrovna male.....



  8. #8
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Jasne no, ja to beru tak, ze ja treba hraju tak 3 hry soucasne ruznych zanru, tedy bych je mohl mit nainstalovane na SSD a rychlost spousteni a loadovani by byla super. Samozrejme poslape to i na 5200rpm disku, ale trochu pomaleji no.......
    Ja osobne mam SSD+2x7200rpm a 1x5200rpm a zkousel jsem tu hru nainstalovat na vsechny disky..... rozdily nebyly zrovna male.....
    Dobře,když vyberu 1TB 7200 ot. tak který by byl nejvhodnější,WD, Seagate a nebo Samsung,nevím totiž jak moc jsou třeba hlučné,v tomhle směru znám poze WD.Dík za typ.

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    To je vec osobniho citu, kazdy ma jiny nazor. Ja se setkal nejvice s vadnymi Seagaty cca 80%, Samsungy jsou o neco malo hlucnejsi, ale zalezi kus od kusu a rada od rady. Hlucnost disku urcuje v prvni rade CASE.....

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    58

    vvsetko je to aj tak vyrobene v indii..... a zvysok v cine.... ja kupujem WD este sa mi nestalo ze by mi nejaky odisiel ale to je dnes skor otazka stastia .......(pokial nekupujes serverovske disky.....)

    skor by som sa orientoval hlucnost, cena/kapacita

Podobná témata

  1. Pevné disky, optické mechaniky: hdd
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-06-2011, 11:53
  2. Pevné disky, optické mechaniky: SSD
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2010, 14:22
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-11-2009, 16:28
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 12:58