Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Jak připojit dva monitory?!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Ahoj,

    mám pc s grafickou kartou Geforce gtx295, který má 2 DVI konekory a 1 HDMI, a 23" monitor LG IPS235 připojený přes HDMI. Funguje.

    Teď jsem od známého převzal další monitor 24" Benq a snažím se ho připojit jako druhý monitor k pc, ale nedaří se mi to. 1 monitor jsem nechal přes HDMI a druhý monitor přes D-SUB a přes redukce na DVI do pc. Problém je v tom, že buď mi funguje LG přes HDMI a pak to nechce fungovat s druhým monitorem, anebo Benq funguje přes D-SUB-redukce-DVI, ale pak nefunguje LG přes HDMI.

    Nevíte jak tito dva monitory připojit aby fungovali zároveň?

    Díky moc za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Používáš rozšířenou plochu, nebo klon obrazu? Fungovat by měli normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Ta 24ka nemá DVI/HDMI?
    (aneb proč tak velký panel tahat po analogu?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    ad Zoidik: chtěl jsem rozšířit zobrazení, ale ani jedno nejde. Buď funguje monitor přes HDMI nebo druhý přes D-SUB, přičemž Win7 je vidí oba dva. Když se však snažím kliknout na "rozšířit tato zobrazení" nebo další možnosti, tak mi to píše, že "nelze uložit nastavení zobrazení" a nadále funguje jen jeden monitor...

    ad alfah4ns: Jo, ten Benq 24" má jak DVI, tak i HMDI, ovšem já tu nemám DVI kabel a v grafické kartě je jen jeden HDMI slot a ten je již obsazený prvním monitorem, tak jsem to zatím připojil přes D-SUB-redukce-DVI. Což nefunguje jako druhý monitor, a tak ani nevím, jestli mám koupit takový nebo makový kabel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Jiný d-sib kabel, nebo jinou redukci máš? Zkus ještě přeinstalovat ovladače grafiky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Tak jsem zkoušel jiný d-sub kabel, ale je to to samé.... Ten monitor funguje bez problémů, akorát ne v kombinaci s dalším monitorem hdmi. Teď jsem objednal DVI kabel, zítra mi přijde, tak uvidíme, jestli to už bude fungovat zároveň. Ovladače jsem přeinstaloval za nejnovější, ale ani to nedělá rozdíl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Tak jsem to zkoušel novými kabely:

    Samsung 23" HDMI-HDMI
    Benq 24" DVI-DVI

    Při startu PC funguje Benq (DVI), dokud nenaběhne Win7, kdy Benq říká žádný signál, a zapne se Samsung (HDMI).

    Když zkouším nastavit ve Win 7 rozšíření monitoru nebo duplikovat, tak sice vidí oba monitory, ale nastavení nejde uložit. To samé platí pro program Nvidia, kdy vidí oba monitory, ale aktivní je jen Samsung (HDMI) a Benq (DVI) nejde zaškrtnout, aby fungoval.

    Prosím o radu, nevíte co s tím? Děkuji moc...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Osobně mám PC monitor přes DVI připojený a televizi přes HDMI, kterou občas připojuji a nemám sebemenší problém. Zkusil jsi aktualizovat ovladače grafiky? Případně použít nějakou starší verzi ovladačů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    No měl jsem tam starší verzi ovladače, tam to nešlo, pak jsem to updatoval na novější, ale tam to nešlo stejně tak. Tak já zkusím pokud někde najdu ještě starší ovladače, třeba to půjde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ovladač nejdřív úplně odinstalovat (přes Ovládací panely-Přidat a odebrat programy) a znova nainstalovat jsi zkoušel? Případně zkusit úplně vyčistit nějakým cleanerem, např. tento http://downloads.guru3d.com/Guru3D--...%29_d1655.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    6

    Jééé super, díky moc. Vše jsem odinstaloval a od znova nainstaloval, a už mi to funguje... Teda až na to, že monitor trošku jakoby bliká. Ale to už asi bude monitorem se obávám... díky moc za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. jak pripojit PC k TV?
    Od bags v sekci Grafické karty
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-02-2010, 22:41
  2. Jak připojit bezdrátově PC
    Od marpie v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 16:37
  3. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:00
  4. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 11:20
  5. Jak připojit PC na net pomocí wi-fi?
    Od Christoferson v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 17:25