Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 17 500 - 20 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    Zaměření pro: grafiku, CAD – grafické práce, fotky, video - Photoshop, Pinnacle Studio

    Platforma: Intel
    Operační systém: bez OS
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    trochu jsem se rozhlížela a něco jsem zkusila dát dohromady, ale nemám zkušenosti a asi vůbec nevím, zda by to šlapalo dohromady a je-li to vzhledem k požadavkům sestavené aspoň trochu slušně

    http://www.czc.cz/asus-p8h67-v-rev-3.../87744/produkt
    http://www.czc.cz/intel-core-i5-2500k/85284/produkt
    http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-550-t...100751/produkt
    http://www.czc.cz/kingston-hyperx-bl.../93440/produkt
    http://www.czc.cz/seagate-barracuda-.../85801/produkt
    ****** (anebo by bylo lepší 500 + 500, popř. 500 + 1000; nějaký rychlý na systém a druhý jako úložiště dat?)
    http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt
    http://www.czc.cz/asus-ta-891-black-.../89861/produkt
    http://www.czc.cz/sony-optiarc-ad-72.../83244/produkt
    http://www.czc.cz/kouwell-kw-7002v-1.../26360/produkt

    předem děkuji za rady a připomínky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ahoj, myslím, že to celkem ujde, ale určitě by si to zasloužilo nějaký rychlý systémový disk.
    Taky bych tam dal trošku slušnější skříň a chladič procesoru
    ve výsledku asi takhle
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114TK0114VG01

    ten řadič Kouwell tam máš kvůli FireWire?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ještě bych vzal iHAS124 (100% jistota, že do ní jde flešnou iXtreme burner pro přeplňování DL+DVD) a disk od WD, EVO Corsa pro jistotu ne (kvůli výšce) raději Patrioty Viper Division 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ještě bych vzal iHAS124 (100% jistota, že do ní jde flešnou iXtreme burner pro přeplňování DL+DVD) a disk od WD, EVO Corsa pro jistotu ne (kvůli výšce) raději Patrioty Viper Division 2
    No u tech pameti je to tezky, kdyz na alfe 3/4 veci nemaji skladem Jinak souhlas
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejlepší by teda bylo naházet přehledně do koše na alfě, ale koupit to na softcomu (přitom teda vzít Vengeance White @1.35v)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    ten řadič Kouwell tam máš kvůli FireWire?
    přesně tak!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    27

    hezká sestava, mám teda bordel v těch chipsetech, ale myslím si, že s H67 chipsetem nelze taktovat -> proč teda i5 2500K + ASUS P8H67 stepping B3........nebo mě něco uniká?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od JackFlash Zobrazit příspěvek
    hezká sestava, mám teda bordel v těch chipsetech, ale myslím si, že s H67 chipsetem nelze taktovat -> proč teda i5 2500K + ASUS P8H67 stepping B3........nebo mě něco uniká?
    Jo, dobrá připomínka ...
    Takže tím pádem by byly 2 varianty - vzít normální i5 2500 bez K, nebo pokud dojde na taktování desku s chipsetem P67 nebo Z68, například http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008M0984YC1CP5
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    no jo vlastně - díky za připomínku

    takže http://www.czc.cz/intel-core-i5-2500/85283/produkt (uvádím odkazy z czc, protože ho mám "za rohem", ale sestavovat si ho tam asi nenechám, slyšela jsem na to dost negativní ohlasy)

    jinak všem děkuji za vyjádření
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    to už rovnou můžeš vzít i5-2320/2400.
    Jediný rozdíl je ve frekvenci 3.3 vs 3.0 vs 3.1GHz, tzn. něco, co bude v reálu zanedbatelné.
    Ano, 2500k na solidní desce bude už po OC rozdíl, ale tam se pak bavíme o 4.5GHz.

    Na OC bych nebral nejlevnější Z68 desku od asusu.
    P8Z68-V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    hm - to platí i když nebudu přetaktovávat?? (důvodem není cena)
    Naposledy upraveno uživatelem M_Beda: 24-04-2012 v 15:36 Důvod: doplnění informace
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    pokud nebudeš taktovat, pak třeba P8H67-V nebo klidně tu Z68 za 2.4k, chybu neuděláš.
    2500k s odemčeným násobičem je pak zbytečná a stačí i5-2320/2400/2500.
    Rozdíly mezi těmi třemi jsou pouze ve frekvencích od 3.0 do 3.3 GHz, jak jsem psal výše, tedy v reálu minimální (do 10%), dá se pak ušetřit např. použitím i5-2320.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    ještě bych se ráda zeptala na jednu věc - a to ohledně HDD

    jestliže půjdu do jednoho (nebo dvou menších) disku na data - třeba WD nebo Seagate - a samostatně rychlého SSD na systém a programy, stačí mi na toto 60GB?

    asi nemám vlastně vůbec představu, kolik zaberou windows a programy místa na disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    No, problém je, že ty sama musíš vědět, kolik ti běžně tebou používané programy zaberou.
    Mi osobně ale těch 60GB stačí, dlouhodobě zaberu cca 35-40GB, s tím, že používám CAD sw, což nezabere málo (autocad, Pro/ENGINEER, na výpočty pak mathcad).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    6

    jo, to jsou určitě náročné programy na místo, takže asi vystačím

    díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00