Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

taskkill /F je neco silnějšího?

Tremor (58)|25.4.2012 22:47
Zdravím,
mám problém že potřebuji killnout aplikaci a příkaz taskkill /F /IM aplikace.exe si s tím neporadí.
Proto se tedy ptám, jestli je něco brutálnějšího?
Zkoušel jsem i pskill ale nepomáhá.
Mám Win7 64bit
strapaty12 (55)|26.4.2012 08:22
skus unlocker
zsdx (2098)|26.4.2012 14:34
unlocker je na neco jineho :p
Zkus Process Explorer od Sysinternals, nejdriv Suspend , pak Kill.
Jinak taskkill spoustis z elevated promptu?
// tj. Prik. radek 'jako Spravce'
Tremor (58)|26.4.2012 15:32
No taky sem nějak nepochopil jak bych mohl aplikovat unlocker na můj problém.
Ale koukal jsem na jejich web a píšou tam jako jednu z funkcí právě "kill".
To nevadí, v každém případě jsem ho zkusil a nejspíš souhra náhod ale už to funguje.

Ještě trochu blíže popíšu můj problém.

Jde o to že potřebuju čas od času restartovat jeden program.
A problém mě nastal v tom že po killnutí program běžel ještě asi 5 min než skutečně zmizel ze správce úloh.
A pokud jsem ho killnul znovu, napsalo mě to že program není spuštěný. (killoval jsem i s podprocesama).
No a dokud program nezmizel ze správce úloh, nešel spustit znovu.

Zkusil jsem použít ten unlock s pramaterem /S a od té doby se sice killem stále neukončí, ale jde spustit znovu a to dokonce i několikrát, což má za následek že se program štosuje 5 min ve správci úloh.
Ale to už mě tolik netrápí, protože jde spustit resp. restartovat a to byl můj cíl.

Vrtá mě ale hlavou, co bylo příčinou abych věděl případně pro příště...

btw: elevated prompt je co přesně? Nějaký vyhrazený přístup přes command line?
Dojigiri (1629)|26.4.2012 21:16
elevated prompt je "Spustit jako správce".
Tremor (58)|27.4.2012 10:56
[quote=zsdx;501201]// tj. Prik. radek 'jako Spravce'[/quote]
Jo já si to myslel. Jsem přihlášenej jako správce, takže by to nemělo mít vliv.

No ale, už jsem zas tam kde jsem byl. Program po killnutí visí 5-10 min v paměti a program nejde znovu spustit dokud nezmizí.
Vytížení CPU spadne na nulu a velikost zabrané paměti se nehejbe.

Zkoušel jsem i ten Process Explorer ale nezabírá.

Už fakt nevím co stim, jak tu svi*i zabít!!!
Dojigiri (1629)|27.4.2012 14:37
[quote=Tremor;501313]Jsem přihlášenej jako správce[/quote]

To u Win7 nic neznamená (pokud to teda není hlavní správce - ale ten bejvá při instalaci standardně zakázanej a systém nutí vytvořit novej admin účet, kterej se chová o něco jinak než hlavní správcovskej účet). Příkazová řádka se i pod správcem spouští s nižším oprávněním (UAC) a aby běžela s plným oprávněním, je potřeba jí spustit přes "Spustit jako správce" (přičemž se ptá na potvrzení).
Tremor (58)|27.4.2012 14:40
[quote=Dojigiri;501347]Příkazová řádka se i pod správcem spouští s nižším oprávněním (UAC) a aby běžela s plným oprávněním, je potřeba jí spustit přes "Spustit jako správce" (přičemž se ptá na potvrzení).[/quote]

UAC vypínám hned po instalaci systému, aby mě právě neotravoval neustálím vyptáváním jestli opravdu chci...
Dojigiri (1629)|27.4.2012 15:34
A změní se něco pokud i přesto, že je UAC vypnutý, příkazovou řádku spustíš přes "Spustit jako Správce"? Ale předpokládám, že pokud by byl problém s oprávněním by se proces neukončil ani po těch 5ti minutách.

Co tak vím, tak tohle může být způsobeno nějakou "visící" operací v některým z ovladačů bežícím v kernel space. Takže TerminateProcess vrátí úspěch, ale proces přesto visí, protože to zůstane viset někde v ovladači (proces např. čeká na výsledek nějaký funkce z ovladače). Vcelku zajímavý čtení o tom je tady: http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2005/08/17/unkillable-processes.aspx

Což už je pak trochu problém. Jedna z dalších možných metod, která někdy funguje i v tomhle případě, je otevřít proces v debuggeru a ukončit debugger - popsáno např. zde http://stackoverflow.com/questions/49988/really-killing-a-process-in-windows (ntsd -pn myapp.exe)
Tremor (58)|27.4.2012 17:37
[quote=Dojigiri;501359]Co tak vím, tak tohle může být způsobeno nějakou "visící" operací v některým z ovladačů bežícím v kernel space...[/quote]

Bingo! To byla ta správná úvaha!

Jedná se o monitorovací program na který je napojeno několik různých IP kamer a jedna USB kamera.
Vrtalo mě hlavou proč to už šlo a teď to zas nejde.
Jde o to že po zapnutí PC je ta USB kamera v režimu mass storage, až po přepnutí (přímo na kameře) do režimu webkamery začne fungovat.
A díky tomu mě to došlo, protože jak jsem stím stále laboroval, restartoval jsem PC a byl línej tu kameru přepnout. Takže v momentě kdy neběžela, tak proces šel killnout.
Ježe kromě USB kamery jsem mě vypnuto i několik IP kamer a nedocvaklo mě to.
Jelikož šel proces killnout, usoudil jsem že je tedy vše v pořádku a že se to záhadně vyřešilo samo (jak je občas ve win zvykem) a pozapínal všechny kamery, no a problém byl opět na světě a já v koncích. :mistake

No tak to sem rád že to mam za sebou :)
Kamera letí z okna :thumb

Všem mockrát děkuji, rep+