Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Proč mám tak málo read MB/s?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    18

    Postavil jsem nove pecko. E6420 @ 3.2 GHz, RAM A-Data EE 800+ @1000 5-5-5-15, Gigabyte P965 DS4 rev3.3. Kdyz se porovnam s testy, tak mam cteni o dost horsi. Misto 9800MB/s delam 7800MB/s a to pri podobnem nastaveni. Co se tyce zapisu do pameti, tak tam je situace v poradku a mam stejne vysledku, jako v testech. Co delam spatne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jakou verzi Everestu používáte? Musíte mít stejnou verzi aby se výsledky mohly porovnat. Můžete mít něco špatně nastaveno v BIOSU, chce to projít. První ale prosím uveďte Vaši verzi Everestu.
    Být však na Vašem místě, moc si s tím nelámu hlavu, i 7800MB/s není hodnota nikterak nízká.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 12-06-2007 v 23:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    18

    Everest 4.0 ultimate. Samo, ze to testuju na stejne verzi. Netvrdim, ze 7800 je malo, ale cca 20% ztraty a nevim, kde se to bere. Jinak jsem koupil ten samsung 215TW, co se tu o nem hodne psalo. Na praci a filmy lahoda, jen v tech 3Dckach to mirne pocukavani byt nemuselo :-( presel jsem z 21" CRT a je to videt
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Ehm, tak zde mi něco malinko nesedí -Píšete že testujete na stejné verzi - na uvedeném odkaze je použito Everestu ve verzi 3.01, Vy máte poslední verzi 4.00 což se nedá ani trochu porovnat. Takže jestli chcete porovnávat s tímto testem, musíte si sehnat stejnou verzi.

    Co se týče monitoru - o jakém "mírném pocukávání" to mluvíte? -Žádný monitor nemůže obraz jen tak "pocukávat". Navíc stejný monitor vlastním a jedinou vadou tohoto monitoru je InputLAG, což se zpoždění obrazu - rozhodně ale ne nějaké pocukávání, zde bych hledal spíš problém v nastavení ovladačů grafiky atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    18

    Njn mate pravdu, ale pokud se kouknu do testu (DDR2 1066 5-5-5-15), tak je to jak jsem rikal. Navic pri porovnani everestu 3.01 a 4ky se ty hodnoty nijak dramatiky nelisi, pri stejnem nastaveni. Ted me trapi vic ten input lag. Jak to ma Samsung? Opravdu nabizi moznost vraceni penez do 14dnu?

    Jo a je recept na InputLAG? Mam ten monitor 3ti den, tak zatim testuju. Jak jsem psal na praci nadhera, ale rychle 3Dcka me zatim trapi. Jeste na tom zamakam.
    Naposledy upraveno uživatelem alienGT: 12-06-2007 v 23:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Výsledky se lišit mohou a nemusí, záleží na desce, čipové sadě, konktrétních pamětěch atd. atd. Proč to komplikovat? -jednoduše si stáhnětě stejnou verzi jak byla použita v onom testu a zkuste to (Everest v3.01.693).

    Pokud jste monitor kupoval v internetovém obchodě, máte ze zákona právo zboží do 14 dnů bez udání důvodů vrátit. Samozřejmě nepoškozené a v kompletním orig. balení. O Vámi uvedené "akci" Samsungu nic nevím, což ovšem neznamená, že neexistuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    njn... ono by to chtelo nekdy cist, u vsech testu zakladnich desek na PCT od Obra je napsane neco ve smyslu: "vsechny testy jsou provadeny v zakladnim nasteveni, jen FSB je pretaktovane na 400MHz, aby se eliminovala jeho nizka propustnost...." (a bude snizeny nasobic)

    takze driv nez tady zase budete oba dva cely vecer neco resit, skuste si to precist

    EDIT: tak presne: "Veškeré testy byly provedeny s procesorem na základní frekvenci 2.4GHz, jen byl tento takt dosažen různými kombinacemi FSB a násobiče. Pro omezení sběrnicí byla FSB téměř ve všech nastaveních 400MHz."
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 13-06-2007 v 01:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    AlienGT má přetaktovaný E6420 na 3,2GHz. Tudíš bude mít FSB nastaveno rovněž na 400MHz, pokud se nepletu ve svých výpočtech. Teoreticky by měl mít AlienGT výsledky lepší nebo stejné (teoreticky!).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od boboco Zobrazit příspěvek
    AlienGT má přetaktovaný E6420 na 3,2GHz. Tudíš bude mít FSB nastaveno rovněž na 400MHz, pokud se nepletu ve svých výpočtech. Teoreticky by měl mít AlienGT výsledky lepší nebo stejné (teoreticky!).
    tak priste bdu cist zase ja

    jeste tam je dost faktoru ktery nezname, Obr mohl treba hybat i s takzvanym "vedlejsim casovanim" tedy ne ty hodnoty treba 5-5-5-15, ale dalsi sada casovani ktera u DS4 bude skovana pod ctrl+f1 a vetsinou se prehlizi - pohrat si s nimi muze taky dost podstatne zlepsit vykon
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od boboco Zobrazit příspěvek
    Výsledky se lišit mohou a nemusí, záleží na desce, čipové sadě, konktrétních pamětěch atd. atd. Proč to komplikovat? -jednoduše si stáhnětě stejnou verzi jak byla použita v onom testu a zkuste to.

    Pokud jste monitor kupoval v internetovém obchodě, máte ze zákona právo zboží do 14dnů bez udání důvodů vrátit. Samozřejmě nepoškozené a v kompletním orig. balení. O Vámi uvedené "akci" Samsungu nic nevím, což ovšem neznamená, že neexistuje
    jen jako poznamka, link sice funguje a soft jde stahnout i naistalovat, nikoliv vsak spustit, protoze "trial period" uz vzhledem k uplynule dobe skoncila
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Aha, to jsem si bohužel neuvědomil. Jedině si před instalací změnit systémový čas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Bohuzel, to jsem zkousel jako prvni vec... ale system je vycurany tak jednoduse se osidit neda
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Nikde jsem neviděl skutečnou frekvenci FSB, na které je přímo závislý veškerý datový tok a tím i čtení pamětí, zvedni o 20% FSB (pokud to zvládne a přežije chipset!!!) a o 20% se zřejmě zvedne výsledek testu.
    Závislosti AMD jsou zde http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4321
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Při frekvenci 3200Mhz a pevně nastaveném násobiči 8 by měl mít základní FSB již 400Mhz, pokud nesnižoval násobič, pokud ano měl by mít ještě víc. Problém asi nebude v rychlosti FSB, obávám se, že jde o chybu měření, technicky vzato si to jinak vysvětlit nedovedu. Asi bych zvolil k testu třeba Sandru, jestli nám neukáže něco jiného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Těch 7800MB/s je pro FSB 400MHz naprosto vynikající. Těch 9800MB/s si nejsem jist, že nabylo při FSB tak 500MHz a víc?
    Já jsem pracně odvozoval závislosti propustností pamětí na frekvenci CPU, což platí pro AMD, kde je odvozen přímo od taktu CPU. Intel to má naprosto jinak a propustnost pamětí je krom dat dodaných z CPU, závislá jenom na taktu FSB.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je 2Gb pamäte v GPU málo?
    Od Spone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2014, 17:07
  2. proč tak málo?
    Od Celofan v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2014, 15:30
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 08:10
  4. málo bodů v 3d mark05 i 06
    Od alesek07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 13:46
  5. Málo fps v QuickTimu
    Od imperator21 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 18:23