Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC se nespouští - deska?

ips (7)|6.5.2012 18:35
Zdravím,

dnes jsem stěhoval PC a po zapojení na novém místě se nespouštěl - po stisknutí tlačítka se nedělo vůbec nic. Zkusil jsem odpojit všechny kabely (USB, monitor...) a spustit PC samotné - chytilo se. Zapojil jsem tedy HDMI od monitoru a sledoval, jak nabíhají Windows, jenže cca v půli najednou monitor vypadl a zahlásil NO SIGNAL. Zkusil jsem tedy PC resetovat, ale tlačítko reset ani dlouhý stisk tlačítka power nic nedělal. Musel jsem jej vypnout natvrdo přes vypínač zdroje. Od té doby se po spuštění PC děje přesně tohle - rozsvítí se diody, roztočí se větráky, DVD a HDD se probudí, ale nic dalšího se neděje. Monitor nic nezobrazuje, PC nepracuje (nic se z HDD nenačítá), prostě žádné bootování neprobíhá. Navíc stále nejde PC vypnout ani resetovat. Předem díky za všechny rady a postřehy.

Moje sestava:
GIGABYTE MA790X-DS4
AMD Phenom 9950 X4
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz
GIGABYTE GeForce GTX460
Zdroj LC POWER LC6600GP, 600W
Samsung SpinPoint F1 640GB
r34ktor (7477)|6.5.2012 18:48
Transportem se mohlo něco uvolnit. Zkontroluj, zda jsou datové a napájecí kabely řádně domáčknuté a chladiče dosedají.

Pokud nic z uvedeného nepomůže, demontuj PC ze skříně a zkus zapojit v minimální konfiguraci (CPU + chladič + deska + jeden modul RAM + zdroj + GK + monitor).
john (877)|6.5.2012 20:36
jeste bych zkusil HDDRegenator / ci podobny soft /, takto se chova docela casto OS, kdyz nahodne nacte/nenacte sektory nutne k behu OS...
edited: samozrejme kabelaz HDD/MB radic musi byt OK