Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Vyřeší to Windows XP?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Zdravím,
    Mám tuhle sestavu (níže napsaná) a sekají se mi všechny hry, skoro všechno no. Je to tím, že procesor neutáhne grafiku. Mám Windows 7 a to je další důvod. Tak mě napadlo, kdybych si dal zpátky Windows XP, jestli by se ten problém vyřešil (Když jsem měl XPčka, měl jsem 128MB grafiku a Counter-Strike 1.6 jsem hrál v pohodě bez lagů => stačí na tuhle hru))

    Operační systém - Windows 7 Home
    Procesor - Intel Pentium 4
    Základní deska - ASUS P5QL
    Grafická karta GeForce GTS 250 1Gb
    RAMky - 3gb
    Zdroj - 550W

    P.S - nový procesor mám v plánu koupit později

    Díky za přečtení
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Co to je konkrétně za Pentium 4 (frekvence, typové označení)?

    Counter Strike 1.6 ti musí běžet v klidu, spíš to vypadá, že je chyba v ovladačích (máš je vůbec nainstalované?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Ovladač bych měl mít nainstalovaný, jinak Counter-Strike když pustím tak mám 60fps a seká se mi to.. Když si vypnu Vertikální synchronizaci, abych měl 100fps je to ještě horší a nedá se to skoro hrát.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU.JPG 
Zobrazení: 75 
Velikost: 51.5 KB 
ID: 24837  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jaké je vytížení procesoru během hraní?
    Co ukazuje GPU-Z?
    Přesný typ "550W" zdroje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Tady to máš.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2011.JPG 
Zobrazení: 87 
Velikost: 1.92 MB 
ID: 24838   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU-CSko.JPG 
Zobrazení: 90 
Velikost: 53.3 KB 
ID: 24839  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jestli je zdroj opravdu pět let starý, může být na vině on. Máš možnost zkusit jiný?

    Zmiňoval jsem GPU-Z (zjišťuje údaje o grafické kartě), nikoli CPU-Z.
    Jaké je vytížení procesoru během hraní (viz Správce úloh)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Jiný zdroj nemám. Jinak vytížení procesoru je 100%, viz obrázek.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wow.JPG 
Zobrazení: 74 
Velikost: 126.8 KB 
ID: 24840  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Spusť Sledování prostředků a rozklikni detaily CPU. GPU-Z nech běžet. 10 minut hraj. Potom udělej screenshot okna Sledování prostředků a GPU-Z přepnutého na záložce Sensors.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Vypnul jsem hru a pak udělal screeny.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: asdf.JPG 
Zobrazení: 65 
Velikost: 200.4 KB 
ID: 24841   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: asdfg.JPG 
Zobrazení: 78 
Velikost: 48.8 KB 
ID: 24842  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Možná to bylo špatně, že jsem tu hru vypnul, tak tady to je, když je ještě zapnutá.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fdas.JPG 
Zobrazení: 79 
Velikost: 200.7 KB 
ID: 24844   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fdsa.JPG 
Zobrazení: 57 
Velikost: 52.0 KB 
ID: 24845  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    58

    teploty procesora mas ake?? .... skor to vypada ze sa ti prehrieva....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    1) v klidu 2) když je hra zapnutá
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ff.JPG 
Zobrazení: 65 
Velikost: 52.7 KB 
ID: 24847   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: fff.JPG 
Zobrazení: 77 
Velikost: 54.9 KB 
ID: 24848  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Teploty jsou hodně vysoké. Zkus HWiNFO32, které ukáže, zda procesor netrotluje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    pokud to nekecá, tak se to přehřívá určitě.
    co napíše třeba hwmonitor?
    (může se stát, že nějaký sw chybně detekuje teploty)

    popiš jak je to chlazené, tzn.case + větráky, kde jsou, jak jsou nastaveny, či přidej foto vnitřku.
    kdy jsi naposledy čistil?
    je chladič cpu horký? pokud ne, přepastovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    10

    Minulý měsíc jsem to čistil. Zdroj "velmi" horký a chladič CPU o trochu méně, ale horký to bylo.

    1) v klidu 2) hra zapnutá 3) hwmonitor 4) chlazení - http://www.czc.cz/eurocase-ml-550-f2.../43763/produkt 5) vnitřek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aa.JPG 
Zobrazení: 76 
Velikost: 92.0 KB 
ID: 24849   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aaa.JPG 
Zobrazení: 58 
Velikost: 93.8 KB 
ID: 24850   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: aaaa.JPG 
Zobrazení: 71 
Velikost: 62.0 KB 
ID: 24851   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2018.JPG 
Zobrazení: 63 
Velikost: 2.64 MB 
ID: 24853   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2014.JPG 
Zobrazení: 67 
Velikost: 2.58 MB 
ID: 24854  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows Server 2008: Windows 7 klienti stracaju konektivitu na Windows 2008R2
    Od filipek v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-02-2013, 14:55
  2. Záseky, které vyřeší restart
    Od Domingster v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 10:17
  3. Windows Vista & Windows Server 2008 SP2 Beta
    Od cool.user v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 10:58
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 11:37
  5. Kdo tohle vyřeší, je machr-přepsaný boot sektor HDD+"ztracená data"
    Od fanynek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 13:05