Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 76

Téma: Víkendová diskuze: Využíváte GPU výpočty?

  1. #46
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    AMD procesory nemusím - na rovinu, pane Mašek. Z Vaší pozice pokrytce, který ničím nepřispěl se jedná opět o trefu do vlastních řad, děkuji. Hodně štěstí...

    Pyšný a nedotknutelný, jak páv. negaci nesnáší, odpor taktéž ne. odhadl jsem vás naprosto přesně.
    Přečtěte si laskavě zadání tematu, možná pak právě vy tu nebudete za toho pokrytce, který vše ví, všude byl, všechno zná a běda tomu, kdo se opováží se vzepřít.
    ...kašlu na vás. Stačí, když tenhle druh lidí na mě v TV civí z parlamentu.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 17-05-2012 v 11:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    Nicméně, abych jen nevystavoval deziluzím malé děti, chci položit zásadní otázku, na níž bych rád znal nejen jednoznačnou odpověď, nepohrdnu i úvahou (bohužel ji musím specifikovat konkrétně, v obecné rovině totiž buď nebyla pochopena, nebo byla pominuta)...

    Máme tady "profi"/FirePro AMD Radeon V7900 s teoretickou propustností 160GB/s (256bit paměťová sběrnice, 2GB DDR5) - A vedle ní máme o pěkných pár tisíc, byť ne tak dopilovanou a vybavenou, "hráčskou" 7950/7970 s teoretickou propustností 240 GB/s (384 bit, 3GB DDR5 + mnohem větší dispozice pro případné přetaktování).

    Otázka zní:

    Pomineme-li diskutabilní přidanou hodnotu (i kvalitu obrazu) "profi" grafik v sw, nebude výhodnější a v důsledku efektivnější pořídit raději "hráčskou bestii"??? Co, CzHuntere?
    Problem je, ze ovladace Radeonu nemaji potrebnou certifikaci pro radu profesionalnich programu
    viz treba http://www.tomshardware.com/reviews/...0,2154-10.html (starsi clanek, starsi karty, ale porad o necem vypovidajici).
    Samozrejme je mozne dostat ovladace z FirePro na Radeon, ale pokud se necim podobnym zivite, nemyslim, ze byste se zabyval "hackovanim" driveru s vyslednou sporadickou funkcnosti a radeji priplatil za kartu ktera bude fungovat vzdy jak ma.
    treba rozdil v solidu je dost brutalni, samozrejme za to muzou jenom ovladace
    u geForce/Quadro je to podobne

    proste ani o nekolik trid vykonnejsi grafika nezachrani ten propad vykonu s nepodporovanyma ovladacema

    Jinak k otazce ... ano, driv jsem vyuzival GPU vypocty pro konvertovani videa, posledni dobou uz snad ani ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    ...
    Je to tak jak píšu TEČKA

    Akcelerovaný encoding - no podívej, nevím k čemu je mi údaj s tím kdo byl nebo nebyl první, mě zajímá jenom výsledek a tam má momentálně náskok nV opět. Zkus si za to tvý vysněný prvenství jít natankovat k benzince, schválně jestli s tím pochodíš...

    Opět - Tegra přišla xy let po ATI, které bylo prakticky tím nejkvalitnějším pro PDA. To že se na to vys... a prodali to AMDčku, který to pohřbilo je jejich blbost, stejně jako je jejich blbost prodávání fabrik, předání vývoje ovladačů italům atd. Tímhle se nedá konkurovat, ale jen srážet cena! Ono to totiž funguje stejně jako v jiném odvětví - buď to budeš dělat kvalitně a lidi rádi zaplatí nebo nekvalitní, ale levný. První varianta nepotřebuje PR, druhá ano (vzpomeň si na agresivní reklamy na vga - ano, těžily z jednoho jediného slabého místa nV, které v dnešní době jsou přesně naopak a příští 2 roky co se pojede na 28nm tomu nejspíš bud).

    PS: Jj, řekněme, že mám ty žhavidla dvě v pc (560Ti + pár další i více topící nV monster a hele nestydím se za ně ), cpu na pasiv a fakt mě hoří kalhoty Poměr výkon/cena na GPGPU bych radši nerozpitvával - jak sám vidíš tak silné levné gpu nestačí k "výhře".

    --------

    Myslím, že jsem tu už jednou psal, že už moc nehraju, když už tak přesný opak těch přeslazených "AAA" - léta mě ale ještě nepustil Quake. RTStrategie nevycházejí a ta hrstka závodních simulátorů to nezachrání (nic co by nebylo na PS3/Xboxu - beztak je GT serie nejlepší protože jede na OpenGL, má nejlepší fyziku a hlavně má PS3 gpu od nVidie )

    Jednoznačně: nelze hodnotit, málo vstupních údajů. Já podobné věci řeším více počítači. Je o sice dražší, ale máš zaprvé všechno a za druhé je malá pravděpodobnost, že ti odejde víc očítačů. Je to ta "přidaná" hodnota cos chtěl slyšet?

    Ježišmarjá Ty si asi nikdy neměl v ruce karty typu ELSA Glria, 3D Labs Wildcat, ty sis totiž koupil V7900 a teď máš tu "ameriku" doma/v práci, že jo? Ó jak my ti všichni závidíme, ale teď bych se raději vrátil k diskuzi na téma a přestal bych ze sebe dělat debila - oni ty AMD procesory totiž leckdy přebíjeli cokoliv od Intelu na papírově rychlejších DDR2, později DDR3 a za hubičky. Ale to samozřejmě víš, pane "nemám rád AMD procesory" a "upředňostňuju poměr výkon/cena" Nemůžu se ubránit dojmu, že jsi jeden z těch co vidí teplo a spotřebu, případně malé jádro

    edit: co umí ATI ve FotoKrámu? V Premiéře, v After Effects? O převodu videa a možností výběru softu viz výše. Nemluvě o velkohubých kecech o fyzice a neustálých útocích na tu zlou nV jak ve všem podvádí. Ano, taková je dnešní situace ATI. Zkrátka umí kulový a všechno hází na vývojáře s tím že doufají že OpenCL za ně někdo časem předělá, oni vyberou tu nejlepší variantu co se jim bude hodit do krámu a vychválí ji. Nv ti k tomu alepoň dá dokumentaci, případně školení + mnohem širší uplatnění...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 17-05-2012 v 12:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    AnOtherClone

    Nebudu se s Vámi hádat, s*rete si do huby, pokračujte.

    V7900 bych si, z již uvedených důvodů, nekoupil - nevím, kde berete tu jistotu mě na základě domněnky označkovat...

    Slamander:
    No a právě v tom je ten problém Fire/Quadro drivery mi pozapínají kdejaké featurky (přirozeně je to v zásadě věcí hw), které ovšem nepotřebuji. Na co mi bude kdejaké AA, když šetřím každý frame, kde se dá (týká se to obecně tohoto "grafického pozlátka") - takže nakonec i na těch "profi" kartách - chci-li efektivně a rychle pracovat tyto věci, po prvotním wow efektu, povypínám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jj, evidentně se*u. Viz první stránka a wireframe případně textury/realtime náhled. To je přesně to co dělá z profi karet profi. Když nemáš tak prostě šetříš (jak peníze tak polygony a featury). Fakt tomu začínáš nasazovat korunu

    PS: děkuji, že jsi neodpověděl na to na co jsem se ptal a zároveň děkuji, že opakovaně nevyvracíš to co jsem psal nějakou tu stránku nazpět. Už chápeš proč jsem postoval video ze SketchUpu?

    edit: aha, já to tam i napsal, tak nic, Sketch pusť z hlavy
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 17-05-2012 v 13:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    Salamander:
    No a právě v tom je ten problém Fire/Quadro drivery mi pozapínají kdejaké featurky (přirozeně je to v zásadě věcí hw), které ovšem nepotřebuji. Na co mi bude kdejaké AA, když šetřím každý frame, kde se dá (týká se to obecně tohoto "grafického pozlátka") - takže nakonec i na těch "profi" kartách - chci-li efektivně a rychle pracovat tyto věci, po prvotním wow efektu, povypínám...
    kdo psal o nejakem AA a pozlatku?
    jestli se dival na ty videa a na ten odkaz, tak ten rozdil neni nejakych par fps, ale je to spis rozdil slideshow / plynula animace u wireframe modelu a to uz je sakra poznat.

    jinak tu urazku jsem si zaslouzil cim?
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 17-05-2012 v 13:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To je FEJK!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    AnOtherClone

    To se nám to diskuze rozjíždí...
    Mám-li vyjít z premisy stěžejní otázky/nadpisu. GPU výpočty bych rád využíval, kdyby byla podpora.

    Richmond:
    Několikrát jsem upozorňoval, že mě zajímá CAD, nikoli grafická pozlátka...

    Salamander:
    Kdybys nechal holý wireframe, jak bys dopadnul? Mimochodem jde o poměrně stará videa - vypovídající jsou, je to ale diskutabilní, navíc jsou mnohdy "marketingově" založená...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já to říkal, že je to video FEJK

    Se vyžvejkni co vlastně chceš. Zajímá tě CAD, ale video je pro tebe defacto neprůkazné, na druhou stranu jsi tu psal něco o Maye, pak trinity a praktcky všem a najednou by ses chtěl zase vracet ke GPGPU, které bylo prodiskutováno výše. Dokola a dokola a dokola jako u ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Mohl bys prozradit, když tedy tolik víš o chování profi vs neprofi karet, v jakých CAD pracuješ, co v nich děláš, jak složité používáš modely a jaký HW?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    Salamander:
    Kdybys nechal holý wireframe, jak bys dopadnul? Mimochodem jde o poměrně stará videa - vypovídající jsou, je to ale diskutabilní, navíc jsou mnohdy "marketingově" založená...
    jo, psal jsem, ze je to starsi ... tyhle karty se netestujou moc casto
    tady je neco trosku novejsiho (2010)
    http://www.behardware.com/articles/8...ics-cards.html
    Maya http://www.behardware.com/articles/8...ics-cards.html

    A jestli to zase zahrajete na to, ze je to "marketing" - je to pravda, za hardware pro profesionalni pouziti si nechaji slusne zaplatit, pritom rozdily jsou skutecne vetsinou jen v ovladacich, ale jsou, a velke. Takze myslim, ze kdyz v CADu skutecne pracujete tak se to proste vyplati.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Je to o tom, když to člověk chce/potřebuje, tak si to zaplatí.
    Pokud o tom přesvědčen není, není ani cílovým zákazníkem.

    určité výhody to ale nepochybně má
    (10bit výstupy, certifikované drivery pro konkrétní SW - menší problémy s nestabilitou, realtime fce, atd...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    AnOtherClone

    Dobře,

    pokusím se Vám ten problém vysvětlit od začátku. Pracuji s CAD sw na mnoha frontách - SW, Tekla/X-Steel, aCAD (tři různí developeři pro příklad). Žádný z nich mi nenabízí adekvátní využití GPU výpočtů, ač by to bylo zejména pro fyzikální simulace, žádoucí.

    Co sleduji fóra o workstationech obecně pro práci nejen s CAD sw, všichni, kdo mají nějaké zkušenosti doporučují "herní" karty, a raději silnější ramku a procesor - je to náhoda? Nebo je situace na poli "profi" grafik nadále tristní (byť ne tolik, jako před pár lety).

    Salamander:
    Třeba to video SpecView je AAliasové - pro mně má nulovou hodnotu, pochop.

    Richmond:
    Tvé programy jistě, jako jedny z mála, využívají GPU výpočty - situace ohledně rivality Ati a Nvidie na tomto poli však není tak jednoznačná (širší podporu a vyrovnanější výkony napříč spektry využití nabízí Ati) - sám si protvrdil, že jsi byl mnohdy zklamán (encoding). Jelikož ti nechci jen nadávat - nebude to náhodou tím, že nVidia má co do kvality obrazu ještě obecně co dohánět?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zklamán? Jistě, tam kde byla tenkrát nV bylo zklamání značné, ale dneska je tomu přesně naopak a dá se přes jejich CUDA i renderovat (s přimhouřením oka - konkrétněji předpočítaných stínech/GI - v realtimu a na Macu). ATI mi naproti tomu nemá co nabídnout. A já jsem zklamán? Neblbni...

    edit: Co konkrétně simulujete? Námahání konstrukcí?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 17-05-2012 v 14:32
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: PC vs. NTB?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-02-2013, 17:07
  2. Víkendová diskuze: NAS - Ano či ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 13-10-2012, 11:06
  3. Víkendová diskuze: Využíváte bezdrátové technologie?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 21:19
  4. Víkendová diskuze: Distribuované výpočty
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 135
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 14:17
  5. Víkendová diskuze: Využíváte online služby?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 22:40