Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 76

Téma: Víkendová diskuze: Využíváte GPU výpočty?

  1. #61
    AnOtherClone

    Richmond a Salamander
    Errata za ten *en/coding, supersampling...

    Například namáhání konstrukcí a vizualizace téhož je velmi dobrý příklad. Pomyslným trnem v oku jsou ovšem přímo vybízející simulace chování tekutin a plynů. Konkrétně SolidWorks má zapracovánu možnou simulaci napětí v každé jednotlivé součásti + její optimalizaci na tomto základě. Vše ovšem zpracovává procesor a výstup raději nechtěj vidět - je to výsměch obrazovému výstupu starému i 5 let.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nechci ti brát iluze, ale Solidworks i ProEngineer umožňuje simulovat přes CUDA (většinou ve formě pluginů jako je comsol - ano je to přesně ten samý přístup jako tenkrát zvolil Autodesk v případě 3DSMax atd.)

    edit:
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...12&id=13773836
    http://www.comsol.com/products/multiphysics/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    AnOtherClone

    No a to je docela problém ale...

    CUDA je fajn technologie, ale zaplatím za ni nepěknou sumu (nehledě na technickou nedopilovanost) a za úzce specializovaný sw další pálku... Vyplatí se to pouze velkým, úzce specializovaným, firmám a laboratořím (ideálně ze Spojených emirátů - Dubaje)...

    Ty víš, kde je chyba...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tak když už jsme se předtím začali tak pěkně urážet ... k tomuhle můžu napsat jenom jedno.

    Pane, vy jste hlupák.
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 17-05-2012 v 15:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    AnOtherClone

    Hlupák jsem proto, že nechci být pirát?

    Salamandře, spočítej si to... Spočítej si cenu workstationu (podmíněnou Quadro CUDA), připočti cenu takového sw, a řekni mi, zda-li si OSVČ může dovolit s tímto experimentovat...

    Když už jsme u toho, zkus zaplatit za SolidWorks nemalý peníz a udělat v něm nějaký video výstup související s tématem... Budeš nadávat jako já...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    AnOtherClone

    Jinak, koukám, že MAC, ve své honbě za kvalitou zvolil Ati (ono na tom lepším display je to asi více vidět), zasýčkuji si...

    Když se zamýšlím nad budoucností, nezbývá mi, než se modlit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    Jinak, koukám, že MAC, ve své honbě za kvalitou zvolil Ati (ono na tom lepším display je to asi více vidět), zasýčkuji si...

    Když se zamýšlím nad budoucností, nezbývá mi, než se modlit...
    tak zrovna tohle je už taková tradice, že Apple mezigeneračně obmněňuje výrobce GPU
    zatím vče nasvědčuje tomu, že příští generace bude nVidia http://www.appleinsider.com/articles..._macbooks.html

    ale co to má podle vás společného s kvalitou obrazu skutečně netuším
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pravda, jediné co zatím není zadarmo na CUDA je simulace materiálů. Jinak fyzika, základní simulace tepelných ztrát už jsou pár let. Mimochodem na Solid používají studenti, je to relativně levný software (lehce nad "zábavným" SketchUpem).

    K Applu raději nic psát nebudu... Asi bys musel nejdřív pochopit proč je to relativně drahý Jsou to prostě jenom předražený blbosti http://www.3don.co.uk/ Power Macy samozřejmě nemají ani stejné součástky jako pc a ani se v nich nedají vyměnit (stejně tak jako bude AMD nahrazen nVidií protože ta je schopná Applu GPU dodat) Óóóó sladká nevědomost

    Samozřejmě je to vina nVidie, že je software X nebo Y drahý. Stejně tak může i za cenu Rolls-Royce
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    AnOtherClone

    No ještě mi, Richmonde (nakolik to "Rich" vystihuje nepoměr mezi tvou a mou situací, fanoušku NVidie?) řekni, že NVIDIA a její CUDA trademark není úzce provázaný kartel s výrobci sw...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    AnOtherClone

    Ono by to vlastně ani jinak nešlo, CUDA by se jinak nezaplatila... Žádný soudný člověk do karty jako je Quadro nepůjde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    "Rich" resp. Richmond je přezdívka odvozená od křestního jména, nic víc v tom nehledej

    Trademark mi nevadí, dokonce mi nevadí ani kartel a stejně tak nemám problém s cenou kvalitního výrobku. To, že je něco drahé přece neznamená, že je to kvalitní a naopak. To čemu věřím já si budu nadále kupovat a doporučovat protože tím vyjadřuji to za co jsem ochoten platit a o co mám zájem, narozdíl od tebe si svůj názor zároveň dokáži obhájit nebo konkrétně argumentovat. Je to tak složité pochopit?

    Citace Původně odesláno od AnOtherClone Zobrazit příspěvek
    Ono by to vlastně ani jinak nešlo, CUDA by se jinak nezaplatila... Žádný soudný člověk do karty jako je Quadro nepůjde...
    No nevim co ti na tohle mám napsat chytrýho Ale směju se to zas jako jó

    edit: Nejmenuješ se náhodou Honza?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 17-05-2012 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    AnOtherGnome

    Hele, srry...
    Jsem tím dlouhodobě konsternován nejen z pohledu "běžného" uživatele. Sám určitě chápeš, že na mé argumentaci taky něco je, byť je roztříštěná...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na jednu stranu chápu, ale na druhou tomu o to víc nerozumím. Zadarmo to prostě nejde a nevidm důvod proč by měl profík šetřit na nářadí
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    AnOtherGnome

    Profík šetřit na nářadí?

    Hele, dám ti argument pro pobavení více než dostačující...
    Zkus Teklu/Xsteel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Díky za tip, ale pro pobavení (doslova) - jsem na osx a nějak tam nemůžu najít download. Rozhodně to neber tak, že zlrátka nechci - naopak pro simulaci teplot používám konkurenci (resp. já jednou za rok modeluju a kolega propočítá, nárazově pak vzduchotechnika v domech) takže jestli je to tak zábavné a zadarmo jak píšeš tak vůbec nejsem proti
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: PC vs. NTB?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-02-2013, 17:07
  2. Víkendová diskuze: NAS - Ano či ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 13-10-2012, 11:06
  3. Víkendová diskuze: Využíváte bezdrátové technologie?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 21:19
  4. Víkendová diskuze: Distribuované výpočty
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 135
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 14:17
  5. Víkendová diskuze: Využíváte online služby?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 22:40