Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Pomoc pri výbere notebooku cca.900EUR.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Zdravím,

    potrebujem pomoc pri výbere notebooku do 900-1000EUR. Do teraz som notebook nemal tak sa vtom moc nevyznám.Keďže odchádzam na dlhšiu dobu do zahraničia (cca.2 roky Vietnam) tak ten notebook budem používať na prácu (modelovanie ProE.) ,ale aj na voľný čas (hry, filmy, interne.....). Neviem sa rozhodnuť ani na veľkosti či 15,6" alebo 17", 17" určite lepšie pre hry, filmy, práca... ,ale 15,6 " je lepší na cestovanie (je rozdiel medzi nimi moc citeľný?)
    Pozeral som nejaké na internete ale som už z toho chorý a úplne stratený.

    Ďakujem za odpovede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Na cestovani me teda prijde dost i 15", natoz 17" ...
    koukni se na tenhle http://www.alza.sk/19-ecg-19led203-d...ia.sk&IDP=1074
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Dík za typ.
    Ja viem že na cestovanie sú tie rozmery dosť ,ale zas na prácu tvorba zostáv je tých 15,6" minimum.No a tých 4-5 ciest Vietnam-SLovensko do roka nejako prežijem.
    Inak to DVB-T je dosť zbytočné ,aspoň pre mňa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    DVB-T už je podle mě jen třešínka na dortu.

    Na cestování bych se kouknul klidně i po Lenovu T420 nebo T520. U těch se ale nedá moc počítat s herním vyžitím.

    Jinak souhlasím, že 15" bude lepší volba než 17". Určitě bych ale volil něco s vyšším rozlišením (tj. aspoň 1600x900).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Co všechno v tom ProE děláš, jak velké sestavy, atd?
    Nějak nedovedu odhadnout, jak moc výkonnou sestavu potřebuješ.
    Bežné školní věci, jednodušší modely, zvládají i staré core duo 1,6GHz s intel gma, náročné sestavy (celé výr. linky), se sekají kamarádovi i na HP 8560w s i7qm a quadrem 1000m.

    Jinak je T520 fajn, bral bych ji ale spíše v konfigu s 1600x900 a nvs nvidií, pokud teda stačí svým výkonem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jestli by nebylo lepší ve Vietnamu si koupit klasickej workstation (byť třeba menší v podobě miniITX) s Quadrem a pak ho tam někomu nechat/prodat/přenechat Kdybych jel tam tak bych si možná pořídil jen počítač a monitor koupil až na místě abych to netahal letadlem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    To by bylo asi nej, no.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Zdravím,

    to alfah4ns
    tak zložitejšie zostavy budem robiť vo firme, ale na notebooku potrebujem aby to zvládlo zostava menších častí CNC strojov ako vravím finálnu zostavu môžem dokončíť na PC vo firme. Takže 4-jadrový procak by to zvládal.
    Pozeral som niečo ako toto http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-57...ny-d325497.htm , ale bojím sa tej konštrukcie či to prežije cestovanie.
    prípadne http://www.alza.sk/acer-aspire-timel...ny-d313866.htm

    čo sa týka tej T520 nie je tam HDMI
    to Richmond
    ńo tiež som nad tým premýšľal .ale nakoniec som sa rozhodol pre notebook. Na izbe bude dosť pomalý internet ,zato vo firme je rýchly ,takže filmy, serály ... chcem ťahať tam a keďže sa tam monitoruje aké koľvek pripojenie prenosného disku k firemnému PC tak som sa rozhodol pre notebook.

    Ďakujem za odpovede.
    Naposledy upraveno uživatelem adams1983: 12-05-2012 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    1366*768px displej

    hdmi - tak jasně, do prac. mašin se nedává, tam se strkají displayporty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    to alfah4ns

    je tam až taký rozdiel v tom rozlíšení, na tak malej obrazovke (asi to pôjdem pozrieť do nejakého obchodu)
    inak potom tých notebookov s rozlíšením HD,HD+ tam už nie je tak moc a spolu s cenou to dosť limituje výber.

    inak ten displayport ,je možne pripojiť k trebars TV s HDMI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Opravdu je to velký rozdíl, pokud na tom notebooku plánuješ pracovat (a ještě víc, pokud na něm budeš modelovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    tak u tej T520 som si všimol jeden veľký nedostatok a to, že nemá numericku klavesnicu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od adams1983 Zobrazit příspěvek
    tak u tej T520 som si všimol jeden veľký nedostatok a to, že nemá numericku klavesnicu
    ...řeší klávesnice za pár stovek (koupená v ČR kvůli diakritice). Celkem si nedovedu představit, že bych něco kreslil ve vlaku nebo jiném dopravním prostředku (pokud teda neuvažuješ o tabletu, tam je to řešené rozpoznáváním psaného písma). U stolu je zase blbost datlovat na klávesnici, navíc se dají sehnat klávesnice s kolečkem což třeba já používám na zoomy na levé straně a v pravé kreslím myší

    By mě zajímalo jak firma bude "sledovat" eSATA disk... Nebo dokonce celý notebook za firewallem, nehledě na fakt, že existuje x různých "maličkostí" které to prostě neprorazí ani kdyby fakt chtělo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    to Richmond

    jasne že sa to dá riešiť exter. klavesnicou atď. ale to si potom už fakt môžem kúpiť rovno stolný PC.

    ako to sledujé neviem ale stačí sa pripojiť cez USB a vedia to ( odskúšané ) a keďže sa to považuje za porušenie prac. disciplíny tak to nechcem ryskovať. Inak samozrejme sa to dá riešiť rôzne ,napr. naťahať si veci do PC odpojiť sieť. kábel a nakopírovať si veci na USB.... ,ale o to nejde proste potrebujem poradiť pri výbere notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od adams1983 Zobrazit příspěvek
    jasne že sa to dá riešiť exter. klavesnicou atď. ale to si potom už fakt môžem kúpiť rovno stolný PC.
    Jj, ono totiž to stolní bude za tyhle peníze vždy dávat víc výkonu než notes a zrovna u této "disciplíny" je to znát a hodně Neřeknu kdybys chtěl notes za dvojnásobek nebo na kancl práci... Je fakt, že by nám pomohlo kdybychom věděli jak složité modely budeš zpracovávat Na převodovky je to tak za 25k "workstation replacement", ale z bazaru nebo druhé ruky (případně pěti prstů )

    Taktéž si nedovedu představit, že bych kopíroval 8GB na externí usb disk (10minut? ). eSATA se chová jako interní disk takže zjistí kulové
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc pri vybere zdroja
    Od pjotr646 v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2012, 13:29
  2. Radeony: HLADÁM POMOC pri výbere graf. karty do starého počítača
    Od miro1234 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-06-2008, 15:52
  3. LCD: Pomoc pri vybere monitora
    Od Ghost_sk v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-03-2008, 15:47
  4. Pomoc pri vybere zdroja (3 moznosti)
    Od RoSi™ v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 20:30
  5. LCD: Pomoc pri vybere 19" LCD
    Od Hudy84 v sekci Monitory
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 02-11-2007, 19:20