Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Nová sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    Dobrý den,
    přemýšlím o koupi nového stolního počítače. Komponenty jsem si vybral, ale rád bych se zeptal na názor ostatních. Hlavně bych chtěl zkontrolovat jestli tato sestava vůbec bude "pasovat" (jestli půjde všechno osadit na základní desku, jestli na ní je dost konektorů pro 3 přídavné větráčky, jestli bude stačit zdroj), prostě jestli jsem někde neudělal chybu ve výběru. Dál bych se rád i zeptal jestli jsem nevybral nějaký komponent zbytečně drahý, že to tahle sestava ani nebude stíhat, nebo naopak moc levný, aby mi to sestavu zase nezpomalovalo. Každý názor rád uslyším, rady na obměnu nějakého komponentu jsou vítány.

    Počítač chci jako herní sestavu, a mám v plánu přetaktovat procesor. Což je tak nějak další věc na kterou sem se chtěl zeptat. Včera jsem tady někde našel dobrý návod na přetaktování, ale dneska ho prostě nemůžu najít. Četl jsem tady, že procesor i5-2500K není problém přetaktovat až na 4,5 GHz.

    Takže tady jsou ty komponenty:

    Skříň: http://www.czc.cz/airen-redcomp-4/65932/produkt
    Základní deska: http://www.czc.cz/msi-z77a-g43-intel-z77/105646/produkt
    Procesor: http://www.czc.cz/intel-core-i5-2500k/85284/produkt
    Chlazení procesoru: http://www.czc.cz/gelid-solution-tra.../94405/produkt
    Grafická karta: http://www.czc.cz/gainward-1756-blis.../86700/produkt
    Paměti: http://www.czc.cz/corsair-vengeance-...100004/produkt
    Zdroj: http://www.czc.cz/fortron-fsp600-80b...100468/produkt
    Větráčky 3x : http://www.czc.cz/arctic-fan-f8/70140/produkt
    Mechanika: http://www.czc.cz/lg-gh22ns-cerna-bulk/61644/produkt

    Pevný disk neuvádím, ten budu mít ze staršího počítače.

    Takže jestli by se tady našla nějaká dobrá, zkušenější duše která by mi poradila jestli takhle sestava bude fungovat, a jestli bude stačit na to přetaktování, tak bych byl moc vděčný. A odkaz na nějaký návod o přetaktování pro začátečníka by byl taky vhod.

    Děkuji předem za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    na takovouhle sestavu bych vzal MINIMALNE tuhle skrin http://www.czc.cz/coolermaster-centu...ma9&q-first=72 zvlast kdyz budes taktovat
    pameti neber 4x2GB ale urcite 2x4 http://www.czc.cz/corsair-vengeance-...3sg&q-first=18
    a zdroj http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520...f837ki2651udc4
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    A mohl bych se zeptat proč navrhuješ tyhle změny? A co ta základní deska? U té sem měl největší strach, bude stačit i na to přetaktování?

    Co sem teď koukal, tak na ten zdroj si lidi stěžujou že je moc hlučnej. a Co se týče tý skříně, nechci na ní nic co by svítilo, chápu, že ta co mám vybranou není nic moc kvalitního, ale myslím si že by to mohlo stačit, navíc celá sestava by mě vyšla na 18 000, původně jsem chtěl za 16k, a s tvými komponenty už by byla za 19, to už je pro mě trochu moc
    Naposledy upraveno uživatelem VladimirHac: 13-05-2012 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od VladimirHac Zobrazit příspěvek
    A mohl bych se zeptat proč navrhuješ tyhle změny? A co ta základní deska? U té sem měl největší strach, bude stačit i na to přetaktování?

    Co sem teď koukal, tak na ten zdroj si lidi stěžujou že je moc hlučnej. a Co se týče tý skříně, nechci na ní nic co by svítilo, chápu, že ta co mám vybranou není nic moc kvalitního, ale myslím si že by to mohlo stačit, navíc celá sestava by mě vyšla na 18 000, původně jsem chtěl za 16k, a s tvými komponenty už by byla za 19, to už je pro mě trochu moc
    deska je v pohode, jako poradny zkusenost s ni nikdo zatim mit nebude, ale nevypada nejhur

    Davat to PC do takove papirove krabice, kde je i ten karton ve kterym to prijde pevnejsi nez ta skrin je fakt humus, ale delej jak chces, budes toho za cas litovat.

    usetrit by se dala na grafice ... kdybys vzal gtx560 ti, vykonove si o tolik nepohorsis.

    Jinak zdroje Fortron uz rozhodne nejsou co byvaly. Osobne bych za nej svoje penize nedal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    Tak zrovna tu desku sem myslel že mi tu někdo zkritizuje že na ní moc šetřím
    No, já jsem doteď měl ještě horší bednu, konkrétně tuhle http://www.czc.cz/acutake-acu-prime-...carrr1s1c0olqa a nedá se říct že bych s ní měl nějaký velký problémy. Akorát to bylo vevnitř trochu malý, a u týhle je prej vevnitř mnohem víc místa a je trochu pevnější. Ale kdybys mi doporučil nějakou, která nesvítí, tak bych o ní třeba přemýšlel, ale přeci jen tahle mi přijde dostačující a celkem se mi i líbí...

    S tim zdrojem tě asi poslechnu, teď jsem ještě čet jednu recenzi a vypadá to že s tim hlukem to nebude tak strašný, a je fakt, že připlatit si za kvalitní zdroj se vyplatí.

    Jinak jak to je s těma pamětma? Proč je lepší 2x4 než 4x2?

    A co se týče té grafické karty, původně jsem koukal po téhle: http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-560-t...CI-Express+2.0 ale ta má o 25GB/s menší propustnost a o 100 shader engines míň...což abych pravdu řek nevim k čemu je, ale ty čísla vypadaj líp Mohl by jsi mi to nějak vysvětlit pokud se v tom orientuješ líp?
    A co třeba ještě tahle? http://www.czc.cz/asus-engtx560-ti-d...CI-Express+2.0
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    tak pameti se vyplati uz minimalne proto, ze kdyz budes chtit casem pridat, tak takhle ti zbydou 2 volny sloty, a stejne je to jenom dualchannel, takze v rychlosti budou ty 4 kousky uplne stejny jako 2 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    Tu grafiku asi měnit nebudu, tahle vypadá celkem dobře.

    A ještě k tý skříni, nevěděl bys o nějaký kvalitnější která by nebyla tak drahá? Koukal jsem na tuhle http://www.czc.cz/asus-ta-891-second...a86snp8mqqhma9 ale tam zas někdo píše že je sice ticha a pevná, ale že museli vystřihávat plech aby se jim tam vubec vešla grafika. To jsou Middletowery na tyhle silný grafiky moc malý? Takže nějakou prostornou, pevnou a tichou by to chtělo, ale abych za ni nemusel dávat 1200...a hlavně žádný podsvícení....maximálně Power tlačítko svítící, jinak ne Pokud by to byla vetší bedna tak nevadí, pod stolem mám místa dost...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Middletower je fajn, ale nesmí být z papíru a musí být slušně udělaná.
    nejlíp to poznáš na váze - ta Asuska má 4.8kg, Centurion 7.5kg ...

    No, když za to nechceš dát moc peněz ... zkus tohle http://www.czc.cz/arctic-cooling-sil.../79531/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    Ta nevypadá špatně, ale zas tam sou prej naprd ty větráky....a co tahle? http://www.czc.cz/coolermaster-elite...a86snp8mqqhma9 má skoro šest kilo, takže už to je asi pořádnej kov, akorát bych musel koupit 120x120 větráčky místo 80x80...akorát sem nějak nepochytil jestli už k tomu nějaký nebudou přibalený...na jedný fotce to totiž vypadá že už tam nějakej je...ale přitom napsaný tam není nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no ... "pořádnej kov" bych tomu neříkal, ale budiž
    větráčky tam bývají, ale většinou nestojí za nic - chce to aspoň Aireny 120mm
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    No tak řekněme to takhle, oproti tomu co sem chtěl koupit předtim to je "pořádnej kov"

    Oki, dal jsem si tam dva tyhle http://www.czc.cz/airen-redwings120/...papg3p4gaj3pu1

    Takže to by asi bylo všechno Akorát sem ještě koukal že na tu grafickou kartu je tam daný minimum 550W a zdroj je jen 520W, ale předpokládám že to je jen na papíře a v praxi tam bude ještě rezerva že?

    A co se ještě týče tý základovky...snažil sem se najít jaký tam sou konektory na větráčky....jestli tam sou opravdu dva tří-pinový...ale u nový základovky už to asi bude samozřejmost že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jestli řešíš i větráčky tam vem aušusku s Q-Fanem, myslím, že nebudeš s regulací zklamán
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    No já řešim všechno, protože to mám počítač tak na 4-5 let dopředu jako sem to měl teď, takže bych nerad někde udělal chybu a pak do toho vrážel další prachy nebo sem skejsnul s něčim špatnym
    Aušusku s Q-Fanem? Abych pravdu řek tak nevim o čem mluvíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Q-Fan je starší verze automatické regulace ventilátorů v závislosti na zatížení. Není sice tak vyspělá jako na novějších deskách s EFI biosem a většinou se omezuje na volbu ze tří profilů nicméně je stále použitelná, jednoduše ovladatelná a hlavně funkční. Softwarově lze pak fany nastavovat přes FanXpert (to je ovšem cesta, kterou bych se nyvydával, všichni moc dobře víme jak dobře může software nefungovat i přes x hodin strávených s jeho nastavením). Dražší desky mají potom v EFI biosu zmiňovaný FanXpert integrovaný přímo (plně uživtelsky konfigurovatelné, dá se nastavit i semi-pasivní provoz bez dodatečného dokupování hardwaru).

    edit: více o FanXpert na Aušuskách http://www.silentpcreview.com/article1262-page3.html
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 13-05-2012 v 16:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    8

    Aha, děkuji za vysvětlení, aspoň sem se něco přiučil
    Nicméně počítač už je objednaný, nechal sem to bez Q-Fanu, mě o ty větráčky šlo hlavně z důvodu hlučnosti,a podle toho co jsem se kde dočetl tak by neměl být žádný problém s nastavením, kdyžtak si s tím pár hodin pohraju, a hlučnější než to co mám teď to stejně bude jen těžko
    Tak já vám oboum moc děkuji za pomoc, hlavně tedy Salamanderovy za trpělivost a za ochotu mi pomoct, mám teď z tě sestavy mnohem lepší pocit, když mi s tím pomohl někdo zkušenější.
    Do pátku by mi snad měl přijít, tak sem pak napíšu jestli je vše v pořádku. Se sestavením bych neměl mít problém.
    A co sem koukal tak na taktování už je tu dost témat, tak z toho snad něco vyčtu. Kdyžtak se sem na vás zase obrátím
    Ještě jednou moc děkuji a přeji krásný zbytek dne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 23:25
  2. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 17:50
  3. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 16:08
  4. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 15:52