Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    Co chci upgradovat: GPU, CPU, RAM, MB

    Aktuální konfigurace: MB: ASUS M4A78-EM, AM3
    CPU: AMD Phenom II X4 945, 3,0GHz
    GPU: Sapphire ATI Vapor HD4890 1GB, DDR5
    Corsair XMS2 DDR2 4GB 800MHz CL5 (2x2GB)

    Další komentář:
    Potřeboval bych poradit, co z následujícího by bylo nejvhodnější vyměnit, popř. za co, protože jak jsem dnes zjistil pri BF3 už to není plynulé ani na low detaily, AA a podobné srágory vyplé, na rozlišení 1680x1050. Musel jsem rozlišení snížit na nejaky 1400xNěco a akorát mě z toho bolely oči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    do 5k tak možná na samotnou grafiku.
    x4 3.0 není zas tak špatný, chtělo by to kdyžtak trochu potáhnout nahoru. Limity pro phenomy II x4 jsou okolo 3.8-4Ghz, problém ale bude, jestli tě tam vůbec pustí deska, není to moc bůhvíco.

    jinak jestli to nejde ani na low... to se mi nezdá.. zas takový sh!t ta 4890 není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    do 5k tak možná na samotnou grafiku.
    x4 3.0 není zas tak špatný, chtělo by to kdyžtak trochu potáhnout nahoru. Limity pro phenomy II x4 jsou okolo 3.8-4Ghz, problém ale bude, jestli tě tam vůbec pustí deska, není to moc bůhvíco.

    jinak jestli to nejde ani na low... to se mi nezdá.. zas takový sh!t ta 4890 není.
    já právě ted narazil na tuhle stránku http://forums.electronicarts.co.uk/p...rates-bf3.html a taky mi to nejde do hlavy
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    zkus potočit aspoň o trochu tu x4, tajk na nějakých 3.4-3.5GHz, co to udělá, jestlii se to zlepší.
    vyžaduje ale dostatečné chlazení.
    desce se to nějak zvlášť líbít nebude, když vidím tu nechlazenou napájecí kaskádu CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    Tak jsem to vyřešil takto, update BIOSu, který má podporu novějších CPU a nainstalovani starsiho ovladace GPU, z 12.4 jsem šel na 11.11, který jak jsem se dočet je na výkon nejlepší a teď jedu na 1680x1050 a krasne plynule. Ale i tak děkuju za ochotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    zkus potočit aspoň o trochu tu x4, tajk na nějakých 3.4-3.5GHz, co to udělá, jestlii se to zlepší.
    vyžaduje ale dostatečné chlazení.
    desce se to nějak zvlášť líbít nebude, když vidím tu nechlazenou napájecí kaskádu CPU.
    Procesor by mohl dát 3.7 GHz celkem dobře ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    já jen nechtěl tolik trápit tu desku vysokým vcore. No uvidí, kam se dostane.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Samozrejme závisí od toho, aký kúsok kremíka má ..... imho na spomínaných 3,5-3,7 by sa s 1,4V mohol dostať, čo by aj pre nechladenú kaskádu nemusel byť problém (napr. v mojej zostave tiká na 3,81GHz pri 1,38V)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Případně kaskádu "olepit" pasivy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jo, to by bylo určitě fajn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    tak tu krasnou plynulost beru stranou, chvíli to tak běhalo a jenom na jedné mapě kde není tolik prvků. no taktnul jsem na 3,6ghz a pri zatezi v Linxu to behem par vterin padlo. já mám celkem slušně chlazenou case HAF922. ale docela by mě taky zajímalo jak je to s frekvencí pamětí... mám Corsair DDR2 800mhz,2gb,cl5 ale CPU-Z mi ukazuje max DRAM Frequency 401,2Mhz. přikládám i screenshot.

    Naposledy upraveno uživatelem soulator: 21-05-2012 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od soulator Zobrazit příspěvek
    CPU-Z mi ukazuje max DRAM Frequency 401,2Mhz. přikládám i screenshot.
    CPU-Z ukazuje rychlost sbernice, delicku pameti mas 2 -> jedou na 802,4MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    CPU-Z ukazuje rychlost sbernice, delicku pameti mas 2 -> jedou na 802,4MHz
    díky moc za objasnění, byl jsem z toho takový nesvůj. dělička je myslim stálá a měnit se nedá, že? je nějaké riziko, když zvednu o kousek frekvenci pamětí nebo by to mělo vydržet a má to vůbec nějaký význam, hlavně v ohledu na hry?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Dělička pamětí nemá nic společného s DDR, nicméně paměti opravdu na těch 800MHz běží Každopádně bych je zkusil nastavit na 533 (1066MHz efektivně) a nastavit děličku na co nejblíže 1:1
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Dělička pamětí nemá nic společného s DDR, nicméně paměti opravdu na těch 800MHz běží Každopádně bych je zkusil nastavit na 533 (1066MHz efektivně) a nastavit děličku na co nejblíže 1:1
    tak jsem zkusil dát 533 a nechtělo se to ani nabootovat, tak jsem musel vyndat baterku
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58