Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 46

Téma: Chieftec nebo Fortron?

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Bohuzel to dopadlo jak to dopadlo, jen doufam, ze to nevyvola nejakou hromadnou hysterii...
    Myslím si, že tady se variace na situaci okolo zdrojů LC Power nechystá
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Pokud Chiefa, tak jedině verze, co vyrábí Delta Electronic. Ty základní jsou pěkný mrdky, topí to účinnost průměrná, hluk příšernej...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    Pokud Chiefa, tak jedině verze, co vyrábí Delta Electronic. Ty základní jsou pěkný mrdky, topí to účinnost průměrná, hluk příšernej...
    A ty od Delta se poznají jak?
    Naposledy upraveno uživatelem O_t_i_k: 28-06-2007 v 14:19 Důvod: upřesnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od O_t_i_k Zobrazit příspěvek
    A ty od Delta se poznají jak?
    Vyrábí je Dellta Electronic, většinou je to v názvu zdroje. Pokud ho máš možnost mít v ruce nakoukni dovnitř, mělo by tam být logo. Tenhle ho pod napájecím konektorem. btw: ve zdroji je kvalitní vstupní kondík od Samxonu
    http://www.svethardware.cz/sh/media....ElemFormat=jpg

    Logo je v příloze
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    ...

    S nakupem Fotronu chybu clovek neudela, takze by to melo byt OK
    udělá

    du podruhé reklamovat fortrona...fakt nikdy víc...

    já bych šel do chiefteca...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od -HoNY-
    Vyrábí je Dellta Electronic, většinou je to v názvu zdroje. Pokud ho máš možnost mít v ruce nakoukni dovnitř, mělo by tam být logo. Tenhle ho pod napájecím konektorem. btw: ve zdroji je kvalitní vstupní kondík od Samxonu
    delta vyraba testovany GPS-500AB (a zrejme vsetky gps). "nove" cft-xxx-a12s/c vyraba sirtec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Sieben: Už jsem četl v jiném topicu, že se ti vydělal Fotron, nicméně věř, že si jedním z raritního počtu lidí... což je dost smutné, ale je to tak. Měl bys prozkoumat, jestli náhodou proud/napětí dodávaný u vás v síti má potřebé kvality a tyto záležitosti by např. nevyřešil prodlužovák s rozdvojkou a přepěťovou ochranou nebo i nějaké levější UPSko.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Měl jsem kolegu, kterému (ne)pravidelně odcházely různé elektrické komponety, neustále něco omýlal o patogenních zónách a pak se zjistilo, že elektrický rozvod v jeho domě má kvality.... ... řekněme mizerné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    udělá

    du podruhé reklamovat fortrona...fakt nikdy víc...

    já bych šel do chiefteca...
    No dnes odchadza vsetko, ci je to notebook od HP alebo LCD od ACEERU alebo maticna doska od DFI, ide o to, ako sa firma k tomu postavi, aky ma pristup k zakaznikom a v neposlednej rade servisne stredisko co najblizsie k bydlisku/predajni. Ja pouzivam Fortrona k 1900GT s Athlonom 3.0 GHz a beha ako hodinky, dnes sa kazy vsetko, ale zalezi na tom, co som spominal uz vysie...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    No dnes odchadza vsetko, ci je to notebook od HP alebo LCD od ACEERU alebo maticna doska od DFI...
    HP a Acer je dneska kvalitou na stejné úrovni.

    IBM už před 9mi rokama mělo problém se sérií desktop PC NetVista - OEM desky vyrábělo MSI a osadilo vytíkající/vysychyjící kondíky Chhsi. Všem se omluvilo a škody nahradilo. Proč ne, když dělá sestavy s 50% marží a 24h tech supportem.

    Intel v roce 93 testoval každý vyrobený procesor 90dnů, myslíš si že to dělají dneska?

    Není DFI jako DFI - Infinity série mají na sobě kondíky značky OST (ano ty samé, které vykly kdysy na hi-end 925 MB od Asusu), jen na dražších deskách (LanParty) mají všechny kondíky od Chemikonu, jako mívali na všech deskách před 15ti rokama.

    Fortron začal ojebávat všechny zdroje už dávno dráhé Rubycony nahradil kondíkama Teapo. Rozdíl mezi ním a EC je, že do EC ti dají kondík 1500uF a FSP 3300uF proto je Fortron kvalitnější... ale posere se stejně, jen ne za rok a půl ale za 3roky.

    A to nemluvím o tom, že všechny tyhle velký společnosti propouštějí lidi, co tomu opravdu rozumí a radši vezmou dva nedouky, kterým ve výsledku zaplatí míň. Proto všechny ATIny stojí poslední dobou za <->. Na tohletu obchodní politiku nejvíc doplatily společnosti jako třeba Plextor (mechaniky ješte před 2ma rokama dělali v Japonsku a ne v nějakým vidlákově v Číně) a taky třeba Dell - ztráty v několika mld. USD.

    Dneska se nevyplatí dělat kvalitně protoě všichni chtějí všechno levně a podle toho to vypadá... a tak to je a bude, protože o všem rozhoduje tichá ruka trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    2Jezevec: dneska sem ho odvezl na reklamačku...větrák zkoušel co vydrží můj sluch..uvidíme.

    2-HoNY-: zajímavej přehled...zase sem o něco chytřejší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    HP a Acer je dneska kvalitou na stejné úrovni.

    IBM už před 9mi rokama mělo problém se sérií desktop PC NetVista - OEM desky vyrábělo MSI a osadilo vytíkající/vysychyjící kondíky Chhsi. Všem se omluvilo a škody nahradilo. Proč ne, když dělá sestavy s 50% marží a 24h tech supportem.

    Intel v roce 93 testoval každý vyrobený procesor 90dnů, myslíš si že to dělají dneska?

    Není DFI jako DFI - Infinity série mají na sobě kondíky značky OST (ano ty samé, které vykly kdysy na hi-end 925 MB od Asusu), jen na dražších deskách (LanParty) mají všechny kondíky od Chemikonu, jako mívali na všech deskách před 15ti rokama.

    Fortron začal ojebávat všechny zdroje už dávno dráhé Rubycony nahradil kondíkama Teapo. Rozdíl mezi ním a EC je, že do EC ti dají kondík 1500uF a FSP 3300uF proto je Fortron kvalitnější... ale posere se stejně, jen ne za rok a půl ale za 3roky.

    A to nemluvím o tom, že všechny tyhle velký společnosti propouštějí lidi, co tomu opravdu rozumí a radši vezmou dva nedouky, kterým ve výsledku zaplatí míň. Proto všechny ATIny stojí poslední dobou za <->. Na tohletu obchodní politiku nejvíc doplatily společnosti jako třeba Plextor (mechaniky ješte před 2ma rokama dělali v Japonsku a ne v nějakým vidlákově v Číně) a taky třeba Dell - ztráty v několika mld. USD.

    Dneska se nevyplatí dělat kvalitně protoě všichni chtějí všechno levně a podle toho to vypadá... a tak to je a bude, protože o všem rozhoduje tichá ruka trhu.
    Plne suhlasim a nikdy som netvrdil nic ine
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    S několika věcmi bych si dovolil polemizovat... HP není stejně kvalitní jako Acer. A pokud jde o IBM/Lenovo... ThinkPad je ještě pořád to nejlepší na trhu a dlouho tomu tak bude...

    Jinak když jsem byl za naší firmu na jednom nejmenovaném pražském veletrhu na našem společném stánku s LG, tak ke mne přišel jede pán, který nešetřil katastrofickými vizemi na téma zkáza Evropy a vše ničící žlutý východ... Čína dokáže být producentem absolutně špičkových high-tech věcí a zároveň nehorázného šuntu... prostě má širokou škálu výrobků.

    Snižování nákladů je naprosto přirozené, náklady na pracovní sílu jsou samozřejmě hodně vysoké a jako takové se nemohou touze po úsporách vyhnout. Inteligentní firmy na druhou stranu ze mzdových důvodů své mozky nepropouštějí. Drtivá většina propuštěných jsou... úřednické profese.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 02-07-2007 v 21:50 Důvod: upřesnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    S několika věcmi bych si dovolil polemizovat... HP není stejně kvalitní jako Acer. A pokud jde o IBM/Lenovo... ThinkPad je ještě pořád to nejlepší na trhu a dlouho tomu tak bude...
    Šak sem psal, že se omlouvali a chybu odstranili... od té doby jsem snad podobnou u IBM nezaregisroval

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Jinak když jsem byl za naší firmu na jednom nejmenovaném pražském veletrhu na našem společném stánku s LG, tak ke mne přišel jede pán, který nešetřil katastrofickými vizemi na téma zkáza Evropy a vše ničící žlutý východ... Čína dokáže být producentem absolutně špičkových high-tech věcí a zároveň nehorázného šuntu... prostě má širokou škálu výrobků.

    Snižování nákladů je naprosto přirozené, náklady na pracovní sílu jsou samozřejmě hodně vysoké a jako takové se nemohou touze po úsporách vyhnout.
    Omlouvám se za OT Ale vývoj nemůže jít tímto směrem, tohle vede k likvidaci střední třídy v Evropě. Vzdělaný člověk s odbornou kvalifikací ti za hrnek rýže/kulku do hlavy dělat nebude (to se radši půjde opálit a dělat ohně na náměstí). A stejně tak není tolik rákosníků, aby každý Evropan vlastnil fabriku v Číně.
    Prodám počítače a HW, protože mě to baví, ale uživit se tím nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Ne prodejem HW (mám na mysli stavebnice PC) se fakt uživit nedá... nebo dá, ale je to teda bída... takové servery, sítě, small business, to jde, ale čistě PC je... prostě moc práce za málo penízků

    Taky proto podstatně větší marže jsou na specializoaném SW, když jsme prodávali jednomu nejmenovanému tiskoému konglomerátu předních tištěných médií v téhle zemi speciální SW, marže byla na naší straně asi 25-30%... to si samozřejmě u HW nedovedu představit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chieftec CG-01B-SL? nebo máte alternativu?
    Od tygerstyle v sekci Skříně
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 11:32
  2. Chieftec GX-01BW-OP
    Od o.n.y.x. v sekci Skříně
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 18:44
  3. Akasa nebo chieftec ?
    Od zakbak v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 21:59
  4. Fortron 400w nebo 500w
    Od Peterjman v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-10-2006, 00:13
  5. Akasa nebo Fortron?
    Od Rainman43 v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-09-2006, 16:33