Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Chieftec nebo Fortron?

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Zpátky k tomu Fortronu, co jsem objednal:

    Fortron FX500-A je 460W zdroj, 500W dává jenom ve špičce.

    Naštvala mě na něm jedna věc - na SATA napájení nejsem schopen připojit DVD a HDD zároveň, kabel je mezi konektory příliš krátký, musel bych dát DVD minimálně o jednu pozici níž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Každý zdroj je schopen dodáat maximální výkon pouze relativně krátkou dobu a jen pokud díly mají odpoídající odběr, plyne to ze základníh definic fyziky, nedovedu si představit, jak by zdroj podávál 500W při odběru dílů např. 300W...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Zpátky k tomu Fortronu, co jsem objednal:

    Fortron FX500-A je 460W zdroj, 500W dává jenom ve špičce.

    Naštvala mě na něm jedna věc - na SATA napájení nejsem schopen připojit DVD a HDD zároveň, kabel je mezi konektory příliš krátký, musel bych dát DVD minimálně o jednu pozici níž.
    Taky jsem musel něco podobného řešit.
    Kup si redukci http://www.czechcomputer.cz/product_...500754012.html
    Existuje i s více sata vývody.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Každý zdroj je schopen dodáat maximální výkon pouze relativně krátkou dobu...
    jasně, ale většinou máš na zdroji (kvalitnějším) udanou wattáž a v peaku bývají schopné dát víc (např Akasa AK-P650FH-BKEUV1 má nominální hodnotu výkonu 650W a špičkově může dát 710W atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od O_t_i_k Zobrazit příspěvek
    Taky jsem musel něco podobného řešit.
    Kup si redukci http://www.czechcomputer.cz/product_...500754012.html
    Existuje i s více sata vývody.
    Nemám rád redukce, připojil jsem ho přes molex.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ne prodejem HW (mám na mysli stavebnice PC) se fakt uživit nedá... nebo dá, ale je to teda bída... takové servery, sítě, small business, to jde, ale čistě PC je... prostě moc práce za málo penízků

    Taky proto podstatně větší marže jsou na specializoaném SW, když jsme prodávali jednomu nejmenovanému tiskoému konglomerátu předních tištěných médií v téhle zemi speciální SW, marže byla na naší straně asi 25-30%... to si samozřejmě u HW nedovedu představit.
    Inak najlepsi biznis v dnesnej dobe su pokladne, my robime ELCOM pokladne a na tie mame casto od 2500- 3000 Sk cisty zisk a to dame este zlavu 1000-1500 Sk, proste sa musi hladat cesta, kde sa da zarobit, dnes je tolko konkurencnych firiem v oblasti PC, ze ked na jednom PC zarobite 1000 Sk, tak s toho sa zije tazko, iba ka by ste dene predali aspon 8 PC.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    -HoNY- má svatou pravdu... je to tak a se vším. Zaplaví nás haldy plastových a neopravitelných křápů. Nejvíc mě dostává jak různí ekologové a podobné sebranky volů řeší blbosti, ale tohle jsem je jaksi ještě nikdy řešit neviděl a přitom si myslím že to je opravdový problém. Přece jen se tak vyprodukuje mnohem větší množsví odpadu než je třeba a ten se pochiopitelně nějak musí zlikvidovat což není zadarmo. Šetřílci si asi myslí jak s tím skvěle vydrbali a mnou si dlaně... jenže omyl... oni vydrbali jen a pouze sami se sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha Zobrazit příspěvek
    ...Nejvíc mě dostává, jak různí ekologové a podobné sebranky volů řeší blbosti..
    Největší zhovadilost sučasnosti jsou "EKOLOGICKY KOMPATIBILNÍ ZDROJE" dají tomu poloviční chladiče, poloviční izolace a nakonec tomu přidají Aktivní PFC. Narazí na to nehoráznou cenu... Hlavně, že má Bursík radost.

    Kód:
    1. High efficiency and power saving design >85%
    2. Independent 4 Channel 12V Input design. Provides stable power.
    3. 0.99 Active PFC. Improves the rate of power utilization.
    4. MTBF:100,000 hours
    5. Over voltage protection, over current protection, and short circuit protection can protect each part of the computer.
    6. Conforms to WEEE & RoHS Environmental Directives in Europe
    7. Reduced weight (from 2.5kg reduced to 1.9kg) for less recycling tax (EU)
    8. +3.3V & 5V total output shall not exceed 150W.
    1. U levných značek kecy...
    2. Pamatujete na Chiefteky, co měli na nálepce 2 větve a uvnitř vedly všechny vodiče do jednoho místa?
    3. Nedosažitelná hodnota
    4. Už jste někdo viděl fungovat 12let 100% spolehlivě ATX zdroj? Já teda ne. Taková životnost se snad neudává ani u SCSI disků. Je to vymyšlená hodnota. Minimální životnost kondíků je v lepších případech 10.000 hodin při 55°C a to je jeden z nejdůležitějších faktorů, ovlivňujících životnost.
    5. Základní vlastnost všech dnes používaných řídících obvodů
    6 & 7. Jo tak to jsou ty ekoligické žvásty...
    8. Pozor na tuto hodnotu, při koupi nových zdojů do starých PC (typicky K7 bez ATX12V)

    Dneska jsem montoval do jedné sestavy FSP 350W PNF a opravdu nevím, co budu zákazníkům zase doporučovat, protože downgradovali z TEAPO kondíků na OST (tedy z bláta do louže)

    btw: Kouknul si na můj příspěvek do diskuze pod recenzí?

    Citace Původně odesláno od Jezevec
    Každý zdroj je schopen dodáat maximální výkon pouze relativně krátkou dobu...
    To jsi čet kde? Na zdroji nikde nepíší, že se jedná špičkový výkon. Tudíž to musí vydržet výstupní diody jsou obvykle na to dimenzovaný. To, že na kontrolu neexistuje žádná závazná norma, není náš problém.
    Když otec začínal s opravama AT zdrojů běžně je na jmenovitý výkon po opravě zatěžoval několik hodin. Postavil na ně odporový tester, který později rozšířil na ATX. Zátěž je nastavitelná mezi 150-300W, ale přesný hodnoty bych musel najít.
    Momentálně jediný současný zdroje, co mi to doma vydržely byly Chiefteky 360/420(jak Delty tak mrdky) - oba funěly žhavý vzduch; všechny tři mnou modidfikované Enery 365/465/465(MOŽNÁ by šly uchladit i pasivně, jen by je nesměl uvnitř vyhřívat 15W rezistor); Fortrony 250/300 (oba vlažný); Hipro 400 (vlažný).
    Ale teď to zajmavý: na 150W se zadřel fan EC300X1 a to je snad poprvé co jsem viděl zdeformovaný chladič a díru zkrz tranzistory. > JnC (= LC power) začínajjí na 200W undervoltovat a nehorázně pískat. Ale podle mě to všechno rozepisovat je zbytečný, protože ne všechny testy jsme prováděl objektivně a ve stejných podmínkách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    To jsi čet kde? Na zdroji nikde nepíší, že se jedná špičkový výkon. Tudíž to musí vydržet výstupní diody jsou obvykle na to dimenzovaný. To, že na kontrolu neexistuje žádná závazná norma, není náš problém.
    Když otec začínal s opravama AT zdrojů běžně je na jmenovitý výkon po opravě zatěžoval několik hodin. Postavil na ně odporový tester, který později rozšířil na ATX. Zátěž je nastavitelná mezi 150-300W, ale přesný hodnoty bych musel najít.
    Momentálně jediný současný zdroje, co mi to doma vydržely byly Chiefteky 360/420(jak Delty tak mrdky) - oba funěly žhavý vzduch; všechny tři mnou modidfikované Enery 365/465/465(MOŽNÁ by šly uchladit i pasivně, jen by je nesměl uvnitř vyhřívat 15W rezistor); Fortrony 250/300 (oba vlažný); Hipro 400 (vlažný).
    Ale teď to zajmavý: na 150W se zadřel fan EC300X1 a to je snad poprvé co jsem viděl zdeformovaný chladič a díru zkrz tranzistory. > JnC (= LC power) začínajjí na 200W undervoltovat a nehorázně pískat. Ale podle mě to všechno rozepisovat je zbytečný, protože ne všechny testy jsme prováděl objektivně a ve stejných podmínkách.
    To jsem si odvodil z pár let praxe. Jak sám píšeš "Zátěž je nastavitelná mezi 150-300W, ale přesný hodnoty bych musel najít. Momentálně jediný současný zdroje, co mi to doma vydržely byly Chiefteky 360/420(jak Delty tak mrdky) - oba funěly žhavý vzduch; všechny tři mnou modidfikované Enery 365/465/465(MOŽNÁ by šly uchladit i pasivně, jen by je nesměl uvnitř vyhřívat 15W rezistor); Fortrony 250/300 (oba vlažný); Hipro 400 (vlažný)." Nehápu pointu, když se někdo domnívá, že MUSÍ být na nějakou zátěž X dimenovány, a viditelně u některýh zdrojů prostě dimenzování na uváděný výkon NENÍ, kde je ta logika zpochybňující, že většina zdrojů prostě svojí udávanou zátěž nesnese nebo jen po relativě krátkou dobu....... popravdě nechápů.

    EDIT: ps. Obávám se, že výkon uváděný na většině zdrojů je výrobci brán jako špičkový, protože znám logiku výrobců techniky. Uvést maximální hodnotu, která je možná, a čekat že se na to někdo nalepí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek

    Dneska jsem montoval do jedné sestavy FSP 350W PNF a opravdu nevím, co budu zákazníkům zase doporučovat, protože downgradovali z TEAPO kondíků na OST (tedy z bláta do louže)
    Kvalita výrobků od různých výrobců se přece může s časem měnit. Při volbě součástek jde určitě o kompromisi, ale předpokládám, že dobrý výrobce se umí v těchto věcech správně rozhodnout.


    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    To jsi čet kde? Na zdroji nikde nepíší, že se jedná špičkový výkon.
    Já to třeba na mém Fortronu napsané mám.

    Zbytek bez komentáře. Připadá mi to jako nářky staříků nad nepochopenou přítomností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no já mám teď doma náhrandí zdroj (EC 400W)-fakt jen nouzovka..bo sem fortrona dal na reklamačku kuli ventilatoru(občas hučel a pískal a vrzal...)
    a ten EC...no to je mrdka jak sviňa..když hraju stalkera tak začne pískat,škrdlat a vydávat různé zvuky..teslův úder ho občas umlčí...a když vypnu stalkera...tak ještě chvilku "povídá" a pak zas mlčí.ale běda jakjmile ho začnu vytěžovat..to zas začne nadávat a je konec) těším se až si tam dojdu pro fortrona...a dám jim další zrdoj na reklamaci(půjdu tam potřetí a pokaždé na reklamaci zdroje:P ))

    a s udáváním největší hodnoty plně souhlasím...viz. PMPO na reprákách
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Zpátky k tomu Fortronu, co jsem objednal:

    Fortron FX500-A je 460W zdroj, 500W dává jenom ve špičce.

    Naštvala mě na něm jedna věc - na SATA napájení nejsem schopen připojit DVD a HDD zároveň, kabel je mezi konektory příliš krátký, musel bych dát DVD minimálně o jednu pozici níž.
    Jo, na štítku tohoto zdroje je právě odlišený konstrukční a špičkový výkon (včetně doby definující tu špičku, pokud si správně vzpomínám). Jak si spokojený s hlukem/tichem větráku? Mám na mysli aerodynamický hluk a vibrace. U mě teda velká spokojenost nebyla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Jak si spokojený s hlukem/tichem větráku? Mám na mysli aerodynamický hluk a vibrace. U mě teda velká spokojenost nebyla.
    Počítač nemám celkově nijak tichý, ten zdroj se v tom docela ztrácí. Grafárna (X1950XT od Sapphiru) veškeré ostatní větráky v kompu spolehlivě přehlučí.
    Vibrace u zdroje jsem nezaznamenal, ale celkem hučí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Kvalita výrobků od různých výrobců se přece může s časem měnit. Při volbě součástek jde určitě o kompromisi, ale předpokládám, že dobrý výrobce se umí v těchto věcech správně rozhodnout.




    Já to třeba na mém Fortronu napsané mám.

    Zbytek bez komentáře. Připadá mi to jako nářky staříků nad nepochopenou přítomností.
    heh... a proto treba v minulych 7 letech ztratil Mercedes kvuli malo otestovanym technologiim docela dost ze sve povesti kvalitativne nepustrelnych aut... taky urcite vedeli co delali... Pripada mi hloupy si kazit dobrou povest jako fortron ma, nejakyma ost sux kondikama...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Kvalita výrobků od různých výrobců se přece může s časem měnit. Při volbě součástek jde určitě o kompromisi, ale předpokládám, že dobrý výrobce se umí v těchto věcech správně rozhodnout.

    Asus taky věděl co dělá
    (Podle článku, ve kterém byl tento obrázek uveřejněn se jedná o kvalitní Japonské kondenzátory, které nejsou schopné pracovat s "nejžravjšími" procesory. Je to jen fáma. Tato firma však o Japonsku neslyšela ani z vlaku. Její celý nazáv je "Taiwan Ostor Corporation")

    Obecně vzato, elektrolytický kondenzátor renomovaných výrobcu (Nichikon, Sanyo, Rubycon, Chemikon, Panasonic, Fujitsu...) určený pro spínané zdroje (Hi-END low ESR série, ne "general use") nemůže nikdy takto dopadnout! Mým přaním je, aby se tam časem zařadil i můj oblíbenec Samxon

    To víte: "Minimalizace nákladů vede ke zlevnění, zefektivnění a zkvalitnění výroby." Před 15 rokama by se jaksi nový počítač za 10.000Kč koupit nedal, protože nejlevnější stály 30.000Kč. Jsem zastáncem kvalitní domácí manufaktury kde se několikrát kontroluje stav, nikoliv ubohého skládání za 30minut pomocí kladívka, hřebíků a tavné pistole. A jsem odpůrcem spotřebního zboží - to náklady nesnižuje, pouze zvyšuje a přidává problémy.

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Já to třeba na mém Fortronu napsané mám.
    Model série? Fotky, fakta. Neuvěřím dokud neuvidím. NA FSP je uvedená hodnota max. zátěže 3.3V + 5V; max 12V1+V2; + SB + -15/-5V a jmenovitý výkon na štítku je součet těhto hodnot.

    Původní 200W AT zdroje byly navrhovány a testovány při maximální jmenovité zátěži 24h. Redukce materiálu, omlouvaná minimalizací ekologické zátěže však neomlouvá, proč by neměl dosahovat jmenovitého výkonu.

    Citace Původně odesláno od rs Zobrazit příspěvek
    Zbytek bez komentáře. Připadá mi to jako nářky staříků nad nepochopenou přítomností.
    Ještě 348 dní budu teenager a minimálně 5 let chudý něz dostuduji FEKT. Připomíná mi to ubohé a zakomplexované urážky pana Radka Hulána, kterými si léčí své fyzické nedostatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chieftec CG-01B-SL? nebo máte alternativu?
    Od tygerstyle v sekci Skříně
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 11:32
  2. Chieftec GX-01BW-OP
    Od o.n.y.x. v sekci Skříně
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 18:44
  3. Akasa nebo chieftec ?
    Od zakbak v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 21:59
  4. Fortron 400w nebo 500w
    Od Peterjman v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-10-2006, 00:13
  5. Akasa nebo Fortron?
    Od Rainman43 v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-09-2006, 16:33