Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Chieftec nebo Fortron?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Zdarec, přemýšlím o zdroji k nové sestavičce:
    MB ASUS M2R32-MVP,
    CPU Ath. 64 X2 3800+ EE, Thermaltake TMG-A1,
    GK ASUS EAX X1950 pro,
    GEIL GX22GB6400UDC (2x1GB, 800MHz, CL4),
    HDD Hitachi Deskstar 250GB,
    DVD,
    2x12cm fan v TT Mambo.

    Procesor a RAMky chci taktovat.

    A pořád se nějak nemohu rozhodnout, jestli by to měl tahat Chieftec 450GPS (aktiv. PFC) nebo Fortron FX500-A (AX500-A?) (pasiv. PFC, měla by to být bulk verze Blue Stormu (toho původního, ne dvojkového)).

    Nějaká doporučení? Jenom mezi těmito dvěma, jinou variantu nepřipouštím
    Naposledy upraveno uživatelem meeee: 14-06-2007 v 16:08 Důvod: Kurňa, měl bych si to po sobě pořádně přečíst, než to vypustím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Já osobně bych se rozhodl pro Fortron, mám s ním dobré zkušenosti, Chieftec je ale taky dobrá značka

    Jinak Tě ještě pochválím, že máš skvěle vybranou sestavu!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jinak Tě ještě pochválím, že máš skvěle vybranou sestavu!!!
    Dík, taky toho času, co jsem nad tím strávil... ...ale abych zase nezpychnul
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Super by bylo, kdyby se našel nějaký majitel toho Chieftecu.
    Na Fortrony je referencí všude habaděj, ale k Chieftecu (tedy ke zdrojům od nich) jsem našel prd.
    Jedině v Computeru 12/07 jsem na jeden narazil (GPS-500AB).
    Jinak Computer 12/07 doporučuju všem, kdo hledají nějaká porovnání - je tu megatest 32 zdrojů do 600W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    Chieftecy jsou také výborné - vím to mám ho živí už 2 roky PC v podpisu (předtím jsem měl A64 @2,8GHz)
    řekl bych že je to o trošku lepší volba než Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Weslo Zobrazit příspěvek
    je to o trošku lepší volba než Fortron
    pobijem se tu
    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    /
    Ať už se rozhodneš pro jakýkoliv zdroj, chybu neuděláš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    pobijem se tu
    my dva asi sotva - rozsoudil by to Martin Šejnoha - ideálně nějákým pěkným testem tohodle zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Weslo Zobrazit příspěvek
    rozsoudil by to Martin Šejnoha - ideálně nějákým pěkným testem tohodle zdroje
    Tohle CFTčko vypadá taky dobře, akorát ho nemají v nabídce LAN-projektu, kde chci tu sestavu koupit komplet - proto jsem psal, že jinou variantu nepřipouštím. Ty dva zdroje, mezi kterými vybírám tam vycházejí v té ceně nejlíp. Žel, co se týče zdrojů, není jejich nabídka příliš široká. Ale jinak mají na výběr spoustu věcí a mám je ani ne kilák od baráku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36826 Chieftec 560W a jsem naprosto spokojen. Co se tyce Fotronu, jde take o velice kvalitni zdroje, myslim, ze neudelas chybu ani u jednoho z nich. Dobre je zauvazovat nad tim, jake proudy na vetvich potrebujes- 1950Pro ale neni prilis zrava, takze nejake monstrozni dimenzovani 12v neni potreba.

    Mimochodem, dukazem kvality meho soucasneho zdroje muez byt i to, ze jsem pohodlne bez vetsich problemu nataktoval E6420 na E6700, FSB z 1066 na 1333, RAMky z 800Mhz na 1000Mhz (uz pri 2V). Po zatezich vse stabilni a sedi, behem zitrka doladim... obvzlast zajimave je pozorovat, co takty sbernice a pameti provedly s pametovou propustnosti, srdce mi jen plesa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Dobre je zauvazovat nad tim, jake proudy na vetvich potrebujes...
    jj, to jsem udělal, co se týče papírových parametrů, mám ty zdroje najeté celkem slušně, teď mi jde o sbírání názorů založených na zkušenostech.





    Možná by přeci jenom v úvahu připadala ještě jedna varianta : co říkáte na Cooler Master ATX eXtreme Power 550W?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    CoolerMaster jsem parkrat stavel Extreme Power 600W a nebyly s nimi problemy, celkem uspesne zivily i sestavy, ktere si rady smlsly (klasicky X2-4200+, DDR2/667 1GB, GF1900GT, Tv-Tun, SB X-fi) - ale uz je to dele co jsem je stavel nove revize neznam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Tak dneska nám vyšlo tohle:
    http://www.svethardware.cz/recenze-2...hieftecu/17284

    Jdu do toho Fortrona.

    Btw. sestavu jsem komplet překopal:
    MB: Gigabyte GA-965P-DS3
    CPU: C2D E4300
    COOLER: AC Freezer 7 Pro
    RAM: 2x1GB Corsair Twinx 675MHz CL4
    GK: Sapphire Radeon X1950XT 256MB
    HDD: Hitachi DeskStar T7K500 250 GB
    DVD-ROM: LG GDR-H10N, SATA
    CASE: CoolerMaster Elite 330
    FAN: Xilence xpf120
    + ten Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Ta recenze je pro mne dost zklamani, ale budiz. V praxi jsem problem s Chieftecem nikdy nezaznamenal, natoz aby shorel, primluvil bych se za dalsi testy v budoucnosti u seria A12, ktera se dost prodava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ta recenze je pro mne dost zklamani,...
    Taky mě to docela dostalo. Jedna z minima recenzí a takhle to dopadne. Tedy myslím si, že bych ani s tím Chieftecem špatně neudělal, to GPSko nedopadlo až tak špatně (a doporučovali ho i v již zmiňovaném Computeru 12/07), každopádně ve 13:00 jsem odeslal poptávku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Citace Původně odesláno od meeee Zobrazit příspěvek
    Taky mě to docela dostalo. Jedna z minima recenzí a takhle to dopadne. Tedy myslím si, že bych ani s tím Chieftecem špatně neudělal, to GPSko nedopadlo až tak špatně (a doporučovali ho i v již zmiňovaném Computeru 12/07), každopádně ve 13:00 jsem odeslal poptávku.
    No, nechci nejak syckovat, ale jedna vlastovka jaro nedela. Ze jeden kus jednoho typu zdroje neobstal dobre v testovani jeste neznamena, ze by to melo byt u vsech serii nebo i snad u vice kusu jedne serie... proto by se mely testovat treba dva kusy, pokud by nastal takovy zlomovy problem napr. s vyhorenim, aby se vyloucila chybovost jedineho kusu a z ni vyplyvajici razantni ovlivneni testu "nahodou". Bohuzel to dopadlo jak to dopadlo, jen doufam, ze to nevyvola nejakou hromadnou hysterii...

    S nakupem Fotronu chybu clovek neudela, takze by to melo byt OK
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chieftec CG-01B-SL? nebo máte alternativu?
    Od tygerstyle v sekci Skříně
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 11:32
  2. Chieftec GX-01BW-OP
    Od o.n.y.x. v sekci Skříně
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 18:44
  3. Akasa nebo chieftec ?
    Od zakbak v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 21:59
  4. Fortron 400w nebo 500w
    Od Peterjman v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-10-2006, 00:13
  5. Akasa nebo Fortron?
    Od Rainman43 v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-09-2006, 16:33