Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Acer Aspire One ZG5 - big problem!!!!!!!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Dobrý den,

    právě se ke mně dostal netbook Acer Apire One ZG http://gdgt.com/acer/aspire/one/zg5/specs/

    Byl bez systému, připojil jsem tedy USB DVD-Rom a chtěl nainstalovat Win XP pro (SP3). To co mě ale ihned nemile překvapilo bylo, že Acer má pouze 15GB disk. Ok - majitelka zřejmě ví proč tomu tak je. Hlavní problém ale nastal při samotné instalaci Win XP - teď je 20:20 - instalace trvá přesně 4 hodiny a teprve teď jsem u položky "dokončení instalace za 6min" a to se mi zobrazuje dobrých 15 minut... Systém se očividně instaluje, ale strašně pomalu!!!... Nevíte čím by to mohlo být? Prosím o pomoc! Děkuji!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, Aspire One je spis parodie na notas.
    Instalujes originalku?
    Disk je SSD, kdyz je tak maly?
    V BIOSu mas nastaveno IDE nebo AHCI?

    Spis bych pockal, az se to doinstaluje, pak tam nahod ovladace, a pak muzes zkoumat, co s tim je.
    Jsi si jisty, ze HDD je v poradku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No, Aspire One je spis parodie na notas.
    Instalujes originalku?
    Disk je SSD, kdyz je tak maly?
    V BIOSu mas nastaveno IDE nebo AHCI?

    Spis bych pockal, az se to doinstaluje, pak tam nahod ovladace, a pak muzes zkoumat, co s tim je.
    Jsi si jisty, ze HDD je v poradku?

    Disk je určitě obyč, v Biosu to přenastavit nelze a jestli je disk v pořádku? Tak to dost pochybuji.... Chtěl jsem ho naformátovat napomalu NTFS a bylo to za 10s hotové... Disk může být tou jedinou příčinou nebo jsou i jiné alternativy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Já se vůbec nedivím, tyhle netbooky byly kolikrát osazované levnými a extrémně pomalými 8-16GB SSD
    (několikrát pomalejší, než plotnový 5400rpm 2.5' disk, to SSD je možná tak na úrovni usb flashky nebo sd karty).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    Já se vůbec nedivím, tyhle netbooky byly kolikrát osazované levnými a extrémně pomalými 8-16GB SSD
    (několikrát pomalejší, než plotnový 5400rpm 2.5' disk, to SSD je možná tak na úrovni usb flashky nebo sd karty).
    Tak to je mazec!!! Doufám, že se tam může dát normální 2,5 HDD že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, jestli jde to SSD normalne vyndat, mel by tam jit standartni 2.5HDD.
    Otazka je ale, zda-li 4 hodiny neni preci jen extra dlouho. Zda se mi to dost podezrele.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No, jestli jde to SSD normalne vyndat, mel by tam jit standartni 2.5HDD.
    Otazka je ale, zda-li 4 hodiny neni preci jen extra dlouho. Zda se mi to dost podezrele.....
    Kristova noho - to jakože by tam mohl být "napevno"????????
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Tak systém nainstalován, za chvíli budu instalovat to flashfire a uvidím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Jay2x Zobrazit příspěvek
    Kristova noho - to jakože by tam mohl být "napevno"????????
    Mohl, ale není - Installing Acer Aspire One ZG5 Hard Drive
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ok takže disk vyndám hodím tam třeba tento - http://pocitace.aukro.cz/harddisk-se...371478932.html a všechno bude ok??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No, jestli jde to SSD normalne vyndat, mel by tam jit standartni 2.5HDD.
    Otazka je ale, zda-li 4 hodiny neni preci jen extra dlouho. Zda se mi to dost podezrele.....
    Některé ty "ssd" se skutečně pohybují tak kolem 10-20MB/s, takže ten čas klidně může být reálný. Ono taky když tam pak narveš windows, tak to pak klidně startuje i > 2 minuty.


    Jinak, může se stát, že SSD verze je uvnitř trochu JINÁ než verze s HDD.
    Budeš to muset otevřít a zkouknout.

    SSD v těch malých prďolích obecně bývá v:
    - modulu napevno
    - miniPCIe modulu
    - ZIF 1.8'

    Jestli tam je nebo není i šachta pro 2.5', nevím, to si fakt raději zkoukni u tvého konkrétního ntb, pač jsme se už setkal s případy, kdy to bylo vevnitř trochu jiné a 2.5 se tam nevešel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    O jaký model se přesně jedná ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    O jaký model se přesně jedná ?
    Acer Aspire One ZG5... Kde najdu lepší upřesnění?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    nějaká nálepka s výr číslem tam někde není?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    nějaká nálepka s výr číslem tam někde není?
    Spíše s typovým označením, ale to zřejmě bude na stejné samolepce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s bezdrátovou sítí v Acer aspire one 150
    Od kikinie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-12-2012, 13:28
  2. problém se zapnutím acer aspire 5542g
    Od komas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-12-2012, 08:27
  3. Acer aspire 8930g problém s přeinstalováním
    Od hovnar v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 09:34
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-07-2010, 18:33
  5. Problem s instalaci XP na Acer Aspire 2660
    Od Tremor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-07-2009, 16:12