Problém se starším pc
Zdravím, koupil jsem na aukru starou sestavu, celeron 1.7GhZ, 512mb ram a nějako šílenou grafiku na pci, při nákupu jsem pc viděl v běhu, pak jsem sehnla starší monitor a lepší grafickou kartu do AGP slotu, vyndal jsem starou grafiku a nahradil ji tou novější, připojil koupený monitor a když pustím pc, monitor se hodí do nějakého off modu a nezobrazuje nic, když odpojím kabel od pc, tak mi to napíše normálně abych zkontroloval připojení, že monitor nemá signál, ale nefunguje to už ani na tu původní kartu, kterou jsem viděl v chodu, zkoušel jsem měnit i pci sloty, ale je to pořád stejné. Nevíte co to může dělat? Je snad vadný monitor?
Musíš mít v BIOSu ten AGPport aktivovaný jako první, aby tam hledal signál. Pokud jsi to neudělal při té výměně, tak teď ho budeš muset zresetovat (BIOS) na Default hodnotu (baterkou nebo jumperem) a modlit se, aby to znovu tu PCIkartu našlo - pak přestavit a vyměnit karty.
Tak to zkusit ještě jednou s tou AGPkartou, netuším, co má ta neznámá deska za Default, ale u starších to (video) obvykle defaultně inicializovalo jako první PCIsběrnici a AGP se muselo přikázat.
Grafiku jsem použil Gygabite nVidia 6200 256MB ram DDRII, má sice agp 8x, ale z toho co jsem se dočetl je to jedno, deska to vezme stejně.
[quote=DeNNI85;504520]Grafiku jsem použil Gygabite nVidia 6200 256MB ram DDRII, má sice agp 8x, ale z toho co jsem se dočetl je to jedno, deska to vezme stejně.[/quote]
...no na to bych zrovna nesázel.
...no na to bych zrovna nesázel.
Vytáhni kartu a nastav v biosu Side Band Adressing na [Enabled] (u Radeonů pomáhalo naopak Vypnout)
Papírově nějaká kompatibilita s AGP 2.0 (4x) je, ale pokud se nepletu tak šlo jen o piny na 1.5v podle kterých se karta přepínala na 66MHz (frekvence PCI) nicméně to automaticky nezaručilo, že karta vždy pojede
Papírově nějaká kompatibilita s AGP 2.0 (4x) je, ale pokud se nepletu tak šlo jen o piny na 1.5v podle kterých se karta přepínala na 66MHz (frekvence PCI) nicméně to automaticky nezaručilo, že karta vždy pojede
Tak jsem zkoušel vyndat baterii z desky a nic, vse je pri starem. Proste monitor nenajde signal ani na jednu z tech karet, vubec mi nenajede obraz, takze nemuzu nikde nic prenastavit. Napada v s jeste neco?