Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: 3TB RAID1 na Z77

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    WD RE4, ale jsou 2x drazsi nez ty zelene ... jako ono jde o to na co to chces pouzivat
    Mám to hlavně na rodinný (i další) fotky a videa. Chtěl bych co největší kapacitu a tyhle jsou, co jsem našel, jen do 2TB. A já tu mám 2TB Samsunga a ten se plní nečekaně rychle...
    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ono ve finále stačí nevzít zelené Ušetří to kulový, pomalý to je a tím pádem i relativně drahý (čas jsou přeci peníze), navíc předpokládám že by to mělo vydržet déle než udává zákon. Já byl velice spokojen s Ťamťungy (non-Raid, ikdyž Raid class vyráběly taktéž) a Hitachi
    Jak píšu výše - netoužím po zeleném neboli úspoře pár kaček. Chci co největší kapacitu a WD mi tu spolehlivě funguje léta.
    Jo, asi bych měl doplnit, že na systém bude pravděpodobně tohle: http://www.czc.cz/intel-ssd-520-120g...102300/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Predne, nikde jsem nenapsal nic o HP, ktere stejne jako Dell Perc, IBM ServeRadi nebo i Fujitsu pouzivaji bundle adaptace vyrobcu jako LSI, nebo Adaptec. HighPoint jsou trida Small Office - nevynikaji rychlosti, nevynikaji ani tak znamosti, ale jsou spolehlive a pravda, i docela levne. Jejich vyhoda totiz spociva v mng, buzzeru, OCE, log, notifikacich, migrace ... a jak nakladaji s polem. To jest s nadsazkou receno, nezapnes a radic nekrici "prekvapko". Vse, co u zakladniho integrovaneho zmetku funguje jako. Evidentne jsi toho nepochopil vic a ty radice jsi v ruce nemel, jinak bys vedel, ktera bije.

    Technicky vzato jsou dva manualne zrcadlene HDD bezpecnejsi, nez-li raid1. Kup si co chces.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    HP jsem myslel zkratku High-Point, nikoliv Hewlet-Packard A z tvého tónu... No hele, asi neměl, BTW nebylo by od věci napsat že je MegaRAID nebo PERC5 sra*ka (pravda, trošku topí, ale za litr?) a máme jasno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Takže jsem se právě dozvěděl:
    RAID 1 (mirroring) is *not* a backup solution. RAID 1 uses two or more drives, each a duplicate of the others, to provide redundancy, not backup. It's used in situations (almost always within corporations, not in homes) where any downtown can't be tolerated, because the way it works is that if one drive fails the other takes over seamlessly. Although some people thing of RAID 1 as a backup technique, that is *not* what it is, since it's subject to simultaneous loss of the original and the mirror to many of the most common dangers threatening your data--severe power glitches, nearby lightning strikes, virus attacks, theft of the computer, etc. Most companies that use RAID 1 also have a strong external backup plan in place.
    (autor: http://answers.microsoft.com/en-us/p...8-c54c80a3342c)

    Jak byste v ceně cca 15k zálohovali 2-3TB ?

    2xhttp: http://www.czc.cz/wd-re4-2tb/72964/p...pbgibotbbb40rf
    a
    http://www.czc.cz/adaptec-raid-6405-...l9koorfs3ueoec


    Co tohle?

    Nebo nějaký externí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,095

    Ano, RAID1 je 'jen' o zvyseni odolnosti vuci HW chybe, zalohovani opravdu musis poresit jinak. Jiny disk, mozna opravdu radeji externi, nebo rovnou jiny PC/NAS.

    Jaky bude OS? Intel na tech ICHxR ma zvlastni mod (manualni RAID1), kdy rucne (ci v intervalu)klonuje primarni disk na druhy, ale asi to chodi jen ve Win.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ano, RAID1 je 'jen' o zvyseni odolnosti vuci HW chybe, zalohovani opravdu musis poresit jinak. Jiny disk, mozna opravdu radeji externi, nebo rovnou jiny PC/NAS.

    Jaky bude OS? Intel na tech ICHxR ma zvlastni mod (manualni RAID1), kdy rucne (ci v intervalu)klonuje primarni disk na druhy, ale asi to chodi jen ve Win.
    W7 HP.

    S tim externim diskem to u mě asi bude trošku problém. Ten RAID chci, abych se o to nemusel moc starat. Ale zase, když ten externí připojim nastálo a nastavim nějakou pravidelnou zálohu, tak by to taky mělo běhat, ne?
    Akorát se mi moc nechce do externího WD. Manaželce jsem ho kdysi kupoval do práce a ten parchant všude cpe nějakou tu zálohovací utilitu. Šíří se to jak virus . V kompu to udělá WD složku, cokoli, co se do toho připojí, obdrží taky WD složku,atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    W7 HP.

    S tim externim diskem to u mě asi bude trošku problém. Ten RAID chci, abych se o to nemusel moc starat. Ale zase, když ten externí připojim nastálo a nastavim nějakou pravidelnou zálohu, tak by to taky mělo běhat, ne?
    Akorát se mi moc nechce do externího WD. Manaželce jsem ho kdysi kupoval do práce a ten parchant všude cpe nějakou tu zálohovací utilitu. Šíří se to jak virus . V kompu to udělá WD složku, cokoli, co se do toho připojí, obdrží taky WD složku,atd...
    tak porid nejaky NAS a aspon budes moct zalohovat vsecko na siti
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    ten parchant všude cpe nějakou tu zálohovací utilitu. Šíří se to jak virus . V kompu to udělá WD složku, cokoli, co se do toho připojí, obdrží taky WD složku,atd...
    Ono by mělo stačit ho naformátovat, nebo zakázat autorun. Na tom disku jsou nejspíše nějaké soubory od výroby, ty stačí smazat.
    Pokud tedy nově nejsou součástí ovládací elektroniky, ale to si myslím, že je na WD už moc.
    EDIT: a když už tu píšu, tak se ještě zeptám: existuje nějaký SATA hub? Jako že zapojím třeba 2 disky na jeden konektor v PC. Nebo to technologie nepodporuje?
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 31-05-2012 v 11:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    EDIT: a když už tu píšu, tak se ještě zeptám: existuje nějaký SATA hub? Jako že zapojím třeba 2 disky na jeden konektor v PC. Nebo to technologie nepodporuje?
    http://www.alza.cz/multilane-serial-...-cm-d74241.htm

    ale opravdu jsem to nikdy nezkoušel, takže netuším jak je to s funkčností
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,095

    Citace Původně odesláno od durib
    existuje nějaký SATA hub? Jako že zapojím třeba 2 disky na jeden konektor v PC.
    To je tzv. port multiplikator - treba zde ci externi. Ten kabel od Salama vyzaduje SAS radic, ktery jiz multiplikator obsahuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Jak byste v ceně cca 15k zálohovali 2-3TB ?
    Jedině NAS, drahé, ale dobré řešení: http://www.alza.cz/seagate-blackarmo...tb-d149005.htm + pořádně pořešit ochranu proti přepětí a nějaký obyčejný disk na offline zálohu. Do 15000k se tak akorát vlezeš . Každopádně více míst kam se data ukládají je určitě lepší než jedno místo s vyšší spolehlivostí. Protože stačí jeden vadný zdroj/blesk a je jedno kolik máš disků v PC a jak kvalitních, lehnou ti všechny najednou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Jo takhle. No to je pekne drahe reseni to se mi nevyplati. Levnejsi je USB 3.0
    Jinak ja zalohuju jednou za cas na disk, ktery je v supliku. Delam to rucne a myslim, ze je to nejspolehlivejsi
    Uplne nej je dle me externi obrovsky disk (3-4TB) a zalohovaci SW (klidne z widli). Kazdy PC bude mit svou slozku na disku, do ktere se zalohuje.
    Pravdepodobnost ztraty dat= pravdepodobnost poruchy obou disku naraz, z cehoz jeden neni moc pouzivan
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. RAID: Resize na Raid1 poli.
    Od pas!k v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-05-2012, 14:16
  2. SSD: Intel-X25M + RAID1
    Od lemmon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 15:38
  3. RAID: obnova raid1 pod WinXP
    Od jacobsen v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 15:56
  4. RAID1 a nejake API k tomu
    Od hl.hl v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 12:10
  5. Diskové řadiče: HW vs SW raid1
    Od Loli v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 05:21