Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: 3TB RAID1 na Z77

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nějak se mi nedaří najít jednoznačnou odpověď, tak se zeptám tady.
    Mám v úmyslu zapojit do RAID1 dva tyhle disky. V popisu předběžně vybrané desky se údaj o všech typech RAID opticky vztahuje pouze k SATAII 3Gb/s konektorům. Bude to umět zrcadlení i u těchto 6Gb/s disků?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Vono je hrozitánsky těžký si najít manuál, že?
    1. Intel® Z77 Serial ATA 6.0 Gb/s connectors (7-pin SATA6G_1/2 [gray])
    These connectors connect to Serial ATA 6.0 Gb/s hard disk drives via Serial ATA 6.0 Gb/s signal cables.
    If you installed Serial ATA hard disk drives, you can create a RAID 0, 1, 5, and 10 configuration with the Intel® Rapid Storage Technology through the onboard Intel® Z77 chipset.
    to stejný pro 3.0Gb/s
    viz. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...P8Z77-V_LE.pdf

    Jinak nevidím jedinej důvod dávat Green disky na 6Gbps konektory .... být to nějaký hodně rychlý SSD, tak to pochopím, ale tohle je k smíchu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ale zakázaný to neni, že ne?
    Jinak se ti omlouvám, že mě nenapadlo se podívat do manuálu. Koukal jsem jen na specifikaci na ukrutně rychlých stránkách Asusu a tam je to taky popsané neurčitě...
    Jinak, díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,092

    Bohuzel z vlastni zkusenosti nemohu doporucit pouzivani 'HW verze' RAID1 (deska MSI H77MA-G43, W7Pro 64b) - nahodne rozpojovani (resp. rebuildovani) pole i v pripadech korektniho vypnuti/restartu
    No, snad to nebylo rukama
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Mno, já bych rád, aby to běhalo spolehlivě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Mno, já bych rád, aby to běhalo spolehlivě...
    tak si kup řadič ... Adaptec, Promise ... http://www.czc.cz/adaptec-aar-1430sa...ga0iggs3tua1uf
    sice i na tomhle je to porad jeste SW RAID, ale aspon to funguje

    jinak skutečný HW RAID řadič je otázka aspoň 4 tisíc
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 28-05-2012 v 14:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak tak. Řadiče na SATA (ICHR) je na deskách ok, ale ty RAIDový jsou úplně k ničemu. Adaptecy nebo LSI jsou v tomhle ohledu naprosto jinde
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    jinak skutečný HW RAID řadič je otázka aspoň 4 tisíc
    Pro zajímavost např.?

    a to LSI je možno i takhle: http://www.zbozi.cz/?q=LSI%20RAID&ty...upnost=skladem ?
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 28-05-2012 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Pro zajímavost např.?

    a to LSI je možno i takhle: http://www.zbozi.cz/?q=LSI%20RAID&ty...upnost=skladem ?
    třeba http://www.czc.cz/adaptec-raid-6405-...l9koorfs3ueoec
    nebo možná i některý z těch cos posílal ty ...
    tady máš uvedený co je HW a co SW http://linuxmafia.com/faq/Hardware/sata.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    OK! Díky! Ozvu se, jak to dopadlo .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Asi nebudes verit, ale tento typ HDD je vhodny na skladovani neduleziteho a nepodstatneho smeti. K nicemu jinemu se nedodi a v raidech nema co delat. Ono je krasne, ze se pise sata compatible, coz neni tak uplne pravda a LSI disponuje feature "SSD/HDD GUARD", nicmene odpravit HDD do kremikoveho nebe az takovy problem. Pomalobezne edice nabite desktopovymi a uspornymi vlastnostmi jsou nepouzitelne pro jakykoliv raid.

    LSI ... po HW strance jsou vynikajici, horsi je to s hodnotou navic. Webios stoji za starou backoru, implementace a integrace by se mohla vylepsit a LLC, coz bude Tvuj pripad, bude zajimavy. Pokud bys chtel nutne LSI base radice, sahni po Areca. Jsou pravda, drazsi, mnozi se na ne divaji jako na dinosaura, protoze nemaji uzasne nepouzitelne webios, ale jdou osvedcenou cestou. Pripadne Ti staci i obycjeny HighPoint, coz je shared-base radic. LSI bys ocenil jedine s cache boost a to nebudes chtit stejne zaplatit. V kostce vyhodis dost penez za to, co nikdy nevyuzijes a akorat rozmetas uzasne usporne kramy. Silne pochybuji, ze vyuzijes alespon stredni tridu shared-base radicu, natoz pak plnohodnotne radice.

    Enjoy yourself.
    Naposledy upraveno uživatelem mdot: 29-05-2012 v 04:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od mdot Zobrazit příspěvek
    Asi nebudes verit, ale tento typ HDD je vhodny na skladovani neduleziteho a nepodstatneho smeti.
    Alternativa? (BTW, zelenost pro mě není důležitá)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak jestli chce dinosaura tak je na ebayi Dell PERC 5 za pár dolarů

    edit: HP řadič? Doufám, že nemyslíš ty na deskách...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 29-05-2012 v 11:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Alternativa? (BTW, zelenost pro mě není důležitá)
    WD RE4, ale jsou 2x drazsi nez ty zelene ... jako ono jde o to na co to chces pouzivat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ono ve finále stačí nevzít zelené Ušetří to kulový, pomalý to je a tím pádem i relativně drahý (čas jsou přeci peníze), navíc předpokládám že by to mělo vydržet déle než udává zákon. Já byl velice spokojen s Ťamťungy (non-Raid, ikdyž Raid class vyráběly taktéž) a Hitachi
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RAID: Resize na Raid1 poli.
    Od pas!k v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-05-2012, 14:16
  2. SSD: Intel-X25M + RAID1
    Od lemmon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 15:38
  3. RAID: obnova raid1 pod WinXP
    Od jacobsen v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 15:56
  4. RAID1 a nejake API k tomu
    Od hl.hl v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 12:10
  5. Diskové řadiče: HW vs SW raid1
    Od Loli v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 05:21