Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s instalací Windowsu

hronator (1)|29.5.2012 22:11
Mám problém s instalací windowsu. Dříve jsem měl windows 7 a spadnul mi, načež jsem ho chtěl jednoduše přeinstalovat. Bohužel win 7 ani win XP mi nejde nabootovat. Problém jsem nevyresil ani koupí nového hdd. Stále se mi objevuje, že na hdd je již naistalován win ale po zformatovaní se tento problém opakuje. Děkuji za radu...
hugostieglitz (907)|30.5.2012 14:56
[quote=hronator;504981]Mám problém s instalací windowsu. Dříve jsem měl windows 7 a spadnul mi, načež jsem ho chtěl jednoduše přeinstalovat. Bohužel win 7 ani win XP mi nejde nabootovat. Problém jsem nevyresil ani koupí nového hdd. Stále se mi objevuje, že na hdd je již naistalován win ale po zformatovaní se tento problém opakuje. Děkuji za radu...[/quote]

zformátuj při instalaci všechny oddíly disku tj \C-\D atd-dále by tam měl být vidět 100Mb oddíl bez písmena tj-rezervováno systémem-tak ten taky zformátuj,někdy to nejde tak ho smaž,při instalaci se vvytvoří znovu.
john (877)|30.5.2012 22:45
pokud uz nevis kudykam a data na HDD te nezajimaji, hod tam lowlevel format z hirensboot..., to by v tom byl cert...:p , ale ja bych radeji zkusil jeste nake MBR nastroje....
BTW: rootkit by mozna taky nebyl od veci...
BTW2: ale treba je taky v tahu kabel? je mozno zkusit vymenu, prehozeni do jineho slotu?
BTW3: nemas v PC vice nezli jeden HDD?
veny (161)|31.5.2012 02:22
[quote]Problém jsem nevyresil ani koupí nového hdd. Stále se mi objevuje, že na hdd je již naistalován win[/quote]
Na novém HDD přeci nemůže být nainstalováno nic (i když :) ) takže jestli máš nový HDD,tak odpoj ostatní disky a zkus instalaci.Jestli to bude hlásit stále,tak musíš mít prapodivný obě boot media,čemuž moc nevěřím.A jestli ti to hlásí při zapojeném disku,který jsi měl do teď,tak nemáš dobře zformátováno.