Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: prosba - Acer Emachines EL 1352

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Ahoj,

    otec koupil počítač Acer Emachines EL 1352 se základní deskou EL 1350. Má tam procesor AMD Athlon II 160u (socket AM3), který je jednojádrový a má frekvenci pouze 1,8 Ghz. Chtěl bych procesor vyměnit za lepší, ale nemohu nikde najít specifikaci základní desky, tzn. nevím jaký maximální procesor tam mohu dát. Má někdo s tímto výrobkem zkušenosti? Děkuji moc! Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    ten procesor je typu AMD K10
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Nejlepší bude když PC rozděláš a koukneš se na přesný typ desky Potom hledání "silnějšího" procesoru bude snažší
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Jo tak to mě samozřejmě napadlo jako první... Jenomže otec ho má v záruce a já počítač rozdělám jenom v tom případě, že si budu jistý tím, co dělám... Mimochodem Everest Ultra edition desku nerozpoznal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Hmm tak to je potom těžký Vždyť ty víš co budeš dělat Opisovat název desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    Jo tak takovou pomoc přesně potřebuju..... Mimochodem už jsem psal, že dle výrobce je to deska s názvem EL 1350.... Ale to máš jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Hmm tak to je potom těžký Vždyť ty víš co budeš dělat Opisovat název desky
    tady je vcetne vyfocene desky http://manila.olx.com.ph/acer-emachi...-iid-354387029
    ale je o ni extremne tezky neco zjistit, v datasheetu nic o podpore CPU neni ...
    ale je tam nForce 430, takze otazka jestli existuje nejakej update BIOSu, mohly by na tom jet Athlony II i Phenomy ...

    nekde pisou ze vezme i trijadro Athlon II nebo Phenom II, ale vsecko jsou to neoverene informace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    já to taky našel, ale se stejným výsledkem http://www.alfacomp.cz/php/product.p...22080000000YOU
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    No vidíte chlapi, jednoduchý to doopravdy nemám... A dělat věci stylem pokus/omyl není v tomhle případě zrovna dobrej nápad..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Citace Původně odesláno od Jay2x Zobrazit příspěvek
    No vidíte chlapi, jednoduchý to doopravdy nemám... A dělat věci stylem pokus/omyl není v tomhle případě zrovna dobrej nápad..
    to ne, to bych to radsi poslal cely do sveta a schrastil neco jinyho, nez se s tim takhle s prominutim srat

    protoze pak te zacne i omezovat zdroj (220W a o kvalite mam sve pochybnosti), mala skrin - spatne chlazeni ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    32

    jo tak to by už postrádalo tu správnou výzvu , ale vzhledem k tomu, že asi nebude jiná možnost, tak to střelím a koupím něco víc "user friendly"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Jay2x Zobrazit příspěvek
    Ahoj,

    otec koupil počítač Acer Emachines EL 1352 se základní deskou EL 1350. Má tam procesor AMD Athlon II 160u (socket AM3), který je jednojádrový a má frekvenci pouze 1,8 Ghz. Chtěl bych procesor vyměnit za lepší, ale nemohu nikde najít specifikaci základní desky, tzn. nevím jaký maximální procesor tam mohu dát. Má někdo s tímto výrobkem zkušenosti? Děkuji moc! Honza
    Máte asi problém. Na stránce výrobce
    http://support.gateway.com/us/en/ema...x?modelId=2080
    opravdu nenajdete nic ani v manuálu.
    -Takže můžete zkusit zadat údaje z Vašeho počítače do dotazu přímo výrobci.
    -Pak je ještě jedno řešení - prostě zajít do nějakého počítačového servisu a oni možná poradí nebo přímo vyzkoušejí a prodají nějaký procesor, který ve Vaší desce pojede.
    -Se značkovými počítači byl vždy tento problém - oni by chtěli, aby zákazník za každou prkotinu přišel za nimi a platil. Když nejsou k dispozici ani údaje, jaké procesory podporuje poslední verze Biosu, tak je to moc špatné. Někdy se stává, že tito značkoví výrobci místo flash biosu použijí romku a nová verze pak ani není. Přesto to není Váš případ - na stránce, kterou jsem uvedl, je nový bios i návod, jak ho nahrát.

    Ale když ani programy na HW neznají desku, tak je to těžké. Ale když jsem pročítal diskuzi, tak být na Vašem místě - tak tento problém zadám prodejci - ať se stará - a ať vymění procesor za lepší a ať na základě toho prodlouží i záruku. Jinak je na zváženou, co je lepší - prodat a poskládat si nový, nebo upgradovat. A to zjistíte, až Vám prodejce řekne cenu.
    Naposledy upraveno uživatelem paulobatistutta: 14-06-2012 v 04:54
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Ovladače: emachines e527 hdd driver
    Od stix v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-03-2011, 17:41
  2. Socket AM2/AM2+: Amd Opteron 1352 Q. core 2,1GHz zak.deska Asus
    Od Eduard Pavlík v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-03-2010, 23:15
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 20:58
  4. Prosba
    Od Čárls v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 22:27
  5. LCD: Problém s LCD ACER. Prosba o radu :(
    Od Keert v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 22:47