Dobrý den ,mám asi 2 měsíce starou gtx 560 Ti ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] přesně) a mám šílené teploty se mi zdá , v zátěži se teploty šplhají na 90 stupňů ,chlazení skříně mám větráky navíc pro přívod dovnitř i odvod ven takže tím to nebude asi ,může to být vada chladiče od výrobce? ,např když nastavím na chladiči auto tak mi příde že se ani netočí snad a i když na manuál tam dám dost tak teplota zas tak dolu nejde . Děkuji za případné rady .
Udělej foto uspořádání vnitřku skříně.
Zkontroluj, zda není chladič zanesen prachem.
Jak konkrétně vypadají teploty v klidu a při hraní (ideálně sem postni log z GPU-Z).
Zkontroluj, zda není chladič zanesen prachem.
Jak konkrétně vypadají teploty v klidu a při hraní (ideálně sem postni log z GPU-Z).
V klidu to je tak kolem 35 stupnu a v zatezi tech 85+ no porad ,log ted nemam muzu dodat pozdeji ale foto mam ( je to zatim nic moc bedna takze tam neudelam zazraky no :( ) ,jeste je vetrak i na bocnici no a kartu sem cistil i cele PC vcera takze prachem by to byt nemelo ...a chladic CPU budu menit mam nove i5 a jeste sem nekoupil jinej kdyby neco :D
GTX560 se uchladí vpohodě, ale potřebuje dobře chlazenou skříň.
Min. 2x 120mm fany.
U tebe je vidět, že zadní větrák je menší, než by mohl být -> vyměnit + vystříhat kleštěma tu nesmyslnou zadní mřížku + nahradit jen takovou tou drátěnou.
boční větrák je kde a dělá co?
Imho ideálně bych to viděl na novou case...
Min. 2x 120mm fany.
U tebe je vidět, že zadní větrák je menší, než by mohl být -> vyměnit + vystříhat kleštěma tu nesmyslnou zadní mřížku + nahradit jen takovou tou drátěnou.
boční větrák je kde a dělá co?
Imho ideálně bych to viděl na novou case...
Bocni vetrak ,no neco takoveho http://www.overclockers.co.uk/pimg/CA-017-OP_400.jpg ,jen cekam az mi dojde objednavka na 120 a vymenim no ...a tu casu vim ze nejlip novou ale ted se mi nechce vrazet dalsi 2 tisice do case prave .
Nj. Problém je v průtoku vzduchu skříní. Fusion moc netáhne, a zadní pidižvejk je nedostačující. Boční fan nepomůže. Maximálně o něco oddálí přehřátí vzduchu ve skříni. IMHO zbytečnost. Potřebuješ pořešit odtah.
ten bok nasává?
Podle mně, je-li uprostřed bočnice, té grafice vůbec nepomůže, pač to fouká skoro přímo na cpu a pak to vytáhne zadní.
Naopak by vzduch od grafiky měl efektivně jít pryč, zadním fanem, ne aby se to hádalo ještě s bočním, který tím, že tam tlakuje studený vzduch zvenku, narušuje odsud tepla od GPU.
boční nasávání by ve tvém případě pomohlo, pokud by to bylo někde dole, pod grafikou, či přímo na podlaze.
Já bych osadil pokud možno 2x těch 120mm (jestli se to tam vůbec vejde, podle té foto se mi to těžko odhaduje, jestli ej to 120 nebo jen 90) a bok odpojil úplně (a zaslepil), v bedně musí být průvan, nebo ještě lépe, podtlak (stavět to hl. na efektivním výdechu tepla, než nasávání)
Otázka je, jestli se to v takovéhle bedně podaří zrealizovat.
Podle mně, je-li uprostřed bočnice, té grafice vůbec nepomůže, pač to fouká skoro přímo na cpu a pak to vytáhne zadní.
Naopak by vzduch od grafiky měl efektivně jít pryč, zadním fanem, ne aby se to hádalo ještě s bočním, který tím, že tam tlakuje studený vzduch zvenku, narušuje odsud tepla od GPU.
boční nasávání by ve tvém případě pomohlo, pokud by to bylo někde dole, pod grafikou, či přímo na podlaze.
Já bych osadil pokud možno 2x těch 120mm (jestli se to tam vůbec vejde, podle té foto se mi to těžko odhaduje, jestli ej to 120 nebo jen 90) a bok odpojil úplně (a zaslepil), v bedně musí být průvan, nebo ještě lépe, podtlak (stavět to hl. na efektivním výdechu tepla, než nasávání)
Otázka je, jestli se to v takovéhle bedně podaří zrealizovat.
Dobra,hodim tam tu 120 a uvidim co dal kdyztak , [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tento by mel stacit ne? popr ho hodim i dopredu druhej bo tam je zatim nakej Primecooler co sem nasel doma .
Naprosto zbytečné, ve tvé sestavě nepoznáš noctuu od lowendového F12 od arcticu F12 za kilo (který má průtok vzduchu při těch svých 1300rpm stejný - necelých 100M3/min)
No, je pěkné že jsou tam dva ventilátory, ale když jsou oba skoro zacpané, přední dokonce dvojnásobně, tak příliš nemůžou fungovat. Takže to bude chtít vyřezat k nim skutečný otvor, nebo koupit rozumnější skříň. Mimochodem stále nechápu, jak se takovéto skvosty firem Eurocase a spol. byly schopny prosadit byť v nejlevnějších sestavách. A vůbec jak je někdo tak zhovadile mohl navrhnout.
//EDIT:
[quote=Bouner;506073]Dobra,hodim tam tu 120 a uvidim co dal kdyztak , [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tento by mel stacit ne? popr ho hodim i dopredu druhej bo tam je zatim nakej Primecooler co sem nasel doma .[/quote]
Jak už bylo řečeno - tvůj problém není primárně v kvalitě ventilátorů, ale v tom, že v té skříni ventilátory nemůžou v prvé řadě pořádně fungovat. Nevyhazuj peníze za Noctuu a radši si o pár stovek dráž kup skříň, kterou navrhoval člověk a ne osel.
//EDIT:
[quote=Bouner;506073]Dobra,hodim tam tu 120 a uvidim co dal kdyztak , [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tento by mel stacit ne? popr ho hodim i dopredu druhej bo tam je zatim nakej Primecooler co sem nasel doma .[/quote]
Jak už bylo řečeno - tvůj problém není primárně v kvalitě ventilátorů, ale v tom, že v té skříni ventilátory nemůžou v prvé řadě pořádně fungovat. Nevyhazuj peníze za Noctuu a radši si o pár stovek dráž kup skříň, kterou navrhoval člověk a ne osel.
Tak dobra posetrim na lepsi skrin teda :) , ted mam toto no [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] od znameho nebot kupoval notebook tak daroval , jinac nakou kvalitni bednu muzete poradit teda? koukal sem se na thermaltake a jeste 1 ale uz nevzpomenu staly okolo 2tisic .
Pokud chceš levnou bednu, vem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nestojí o moc víc, něž větrák Noctua. ;) Součástí dodávky jsou dva tepelně regulované ventilátory.
[quote=Bouner;506088]ted mam toto no [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [/quote] Aha, všechno zpět a pardon, já bych to skoro nepoznal z té fotky, podle ní to působilo jako klasický Eurocase s mini dírečkama vzadu. Tohle má dokonce vepředu nasávací otvor a i zadní mřížka, jestli je taková jak na produktové fotce, vypadá rozumně. S tím bys fakt nemusel mít takové teploty (mimochodem jedná se o teplotu v zátěžových testech nebo při hraní?). Nicméně věřím, že v tom Arcticu by byly teploty lepší a do tvé současné skříně by stejně bylo dobré dokoupit 120 mm ventilátor. Ale než něco objednáš, zkus ještě co se stane, když odděláš jednu nebo dvě záslepky pod grafikou. Pokud to bude na dobré cestě, tak bych dokoupil obyčejný 120 mm ventilátor, třeba ten nejlevnější Gelid.