Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Barevná laser. tiskárna, co zvládá neoriginální tonery

opoce (4)|8.6.2012 14:15
Zdravím! Sháním výhledově barevnou laserovku. Nyní mám OKI c3600. Kvalita tisku je dobrá, ale originální tonery jsou příšerně drahé a s neoriginálními mám problém. Tiskárna často po vložení nového neorigo toneru zahlásí, že byl zjištěn neoriginální toner a že doporučuje používat originální a po pár stránkách tisku začne hlásit, že je toner prázdný a přestane tisknout. Pomůže vypnout, zapnout, ale jen na chvíli. Je zdá se výrobcem nastavená tak, aby naschvál dělala problémy při neorigo tonerech (zkusil jsem víc neorigo značek). Bohužel nefungují ani resety v menu, vypnutí citlivosti toneru atp. Až dojedu tonery, hodím ji ze skály, protože už nemám nervy na obstrukci firmy OKI a origo tonery lezou dost do peněz. Chtěl bych tedy požádat o tip na barevnou laserovku (nechci multifunkci), na kterou se dají koupit levnější neorigo tonery a u níž je vyzkoušené, že s nimi bezproblémově pracuje. Děkuji moc za rady.
psychosalam (42)|15.6.2012 14:32
oni ty neorigo tonery jsou sice levné, ale často zkracují životnost tiskárny.
opoce (4)|23.7.2012 00:02
[QUOTE=psychosalam;506749]oni ty neorigo tonery jsou sice levné, ale často zkracují životnost tiskárny.[/QUOTE]

Na jedné barvě neoriginálního toneru (aniž bych poznal změnu kvality) ušetřím cca 1000 Kč. Krát 4 barvy = po jedná až dvou výměnách toneru ušetřím na novou tiskárnu. I kdybych tedy věřil tomu, že neoriginální tonery zkracují životnost (jakože tomu moc nevěřím), je to vzhledem k obrovským úsporám úplně jedno.
Nějaký tip na tu tiskárnu by nebyl?
Zoidik (1405)|23.7.2012 06:48
O litr levnější neoriginílní tonery? Doma používám HP 2605 LaserJet a neoriginální tonery od ABBELu. Jsou bez problémů většinou a pokud se nějaký vyskytne, tak servisák od ABBELu přijede a bezplatně vymění. Ale cena oproti orginálům není zas nijak závratně nižší.
opoce (4)|25.7.2012 12:08
[QUOTE=Zoidik;509815]O litr levnější neoriginílní tonery? Doma používám HP 2605 LaserJet a neoriginální tonery od ABBELu. Jsou bez problémů většinou a pokud se nějaký vyskytne, tak servisák od ABBELu přijede a bezplatně vymění. Ale cena oproti orginálům není zas nijak závratně nižší.[/QUOTE]

Fakt, cca o litr na barvu. Origo OKI na 2500 str. mezi 2100 - 2500 Kč, neorigo podle výrobce (třeba Printrite, KMP) běžně mezi 900 - 1200 za kus. Proto je IMHO na základě jednoduchých počtů naprostý nesmysl kupovat předražené origo náplně. Bohužel je vidět, že někteří výrobci se snaží používání neorigo tonerů uživateli pěkně znepříjemnit.
Zoidik (1405)|25.7.2012 12:35
Upřimně řečeno, divíš se, že se to snaží eliminovat, když tím přicházejí o prachy? Zkus si vzít nějaké tonery od ABBELu jestli bude problém stejný. Cena asi nebude o tolik nižší, ale možná nebudou takové problémy. Za zkoušku nic nedáš.
dzandra (1368)|25.7.2012 12:41
No bereme tonery ročně něco kolem 1mil kč, většina repas, některé se musí poslat na reklamaci, protože blbnou. No on barevný laser něco stojí, sice je poměr kč/list levnější , ale pořízení toneru je pálka.
opoce (4)|25.7.2012 21:45
[QUOTE=Zoidik;509990]Upřimně řečeno, divíš se, že se to snaží eliminovat, když tím přicházejí o prachy? Zkus si vzít nějaké tonery od ABBELu jestli bude problém stejný. Cena asi nebude o tolik nižší, ale možná nebudou takové problémy. Za zkoušku nic nedáš.[/QUOTE]

Kdyby výrobci tiskáren nenasazovali takový pálky na tonery, možná by spíš vydělali. Dost lidí by určitě bylo ochotno zaplatit třeba o 1/3 víc za origo toner, ale 2x tolik je obyčejná nenažranost. Našel jsem se na netu na firmu Abel, ale v jejich nabídce jsem toner na moji OKI c3600n nenašel. I tak dík za tip.
dzandra (1368)|26.7.2012 10:33
no ještě Z+M celkem ujde, dodává i nám viděl jsem dodávat i pro chanci. Mají pro nás rozhodně nižší ceny než abel, ale jak říkám, někdy je třeba i něco vyreklamovat