Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém Webcamery a Mikrofonu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Dobrý den, mám notebook(netbook) Toshiba NB 205 n310/bn s Windows 7 professional a nemůžu zprovoznit webkameru a mikrofon, který jsou integrovaný na horní části krytu monitoru. Četl jsem spoustu rad na internetu (co se týče Webkamery), kteří mě vždy zavedli do Správce Zařízení a Chicony USB 2.0 Camera. Problém je, že to tam nemám, vystřídal jsem snad uz 10 ovladačů na kameru, vždy jí spustim a napíše to: "Webcam driver open fail. Please restart camera or computer." V Biosu jsem jí taky nenašel, v Registrech je jen prázná složka "Chicony USB 2.0 Camera". S mikrofonem už si nevím rady vůbec. Nemáte prosím někdo nějakou radu nebo návrh co bych jsem stím mohl dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    V BIOSu informaci o kameře asi nenajdete. Asi bych byl hodně překvapený. Hodně výrobců používá takovou fintu a to, že i když to tak nevypadá, tak se vlastně ta kamera tváří jako USB. Takže co by první udělal podíval bych se do těch už Váma zmiňovaných ovládacích panelů zda tam není na USB nějaký konflikt



    Může to vypadat asi takto. Dále se podívejte na "Řadiče sběrnice USB" jestli tam není něco jako neznámé zařízení. Kliknětě na něj a zvolte "Vlastnosti". Zvolte "Detail" a vyberte "Hardware IDs" nebo něco podobného. A napiště sem hodnotu co tam uvidíte. Něco ve stylu:
    USB\VID_xxx&PID_xxx&REV_xxx. USB\ ...

    Prostě to co tam uvidíte.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    V BIOSu informaci o kameře asi nenajdete. Asi bych byl hodně překvapený. Hodně výrobců používá takovou fintu a to, že i když to tak nevypadá, tak se vlastně ta kamera tváří jako USB. Takže co by první udělal podíval bych se do těch už Váma zmiňovaných ovládacích panelů zda tam není na USB nějaký konflikt



    Může to vypadat asi takto. Dále se podívejte na "Řadiče sběrnice USB" jestli tam není něco jako neznámé zařízení. Kliknětě na něj a zvolte "Vlastnosti". Zvolte "Detail" a vyberte "Hardware IDs" nebo něco podobného. A napiště sem hodnotu co tam uvidíte. Něco ve stylu:
    USB\VID_xxx&PID_xxx&REV_xxx. USB\ ...

    Prostě to co tam uvidíte.
    Nikde jsem to tam nenašel, ale stáhnul jsem si jakýsi DriverFinder a v nějaký složce Unplugged Devices (Které jsem vůbec ve správci zařízení nenašel) Tak to našlo USB2.0 UVC WebCam
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Já se takovým programům vyhýbám jak čert kříži. Ale budiž.

    USB\VID_04F2&PID_B128

    Chicony USB 2.0 Camera

    Zkuste pohledat ovladač pro tuto kameru. Pokud se mýlím tak mě prosím někdo opravte. Jinak co jsem se díval, tak výrobce poskytuje standardně ovladače k té kameře jen pro Windows XP

    Jen takový dotaz na okraje. Ty Windows 7 tam byly od začátku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Já se takovým programům vyhýbám jak čert kříži. Ale budiž.

    USB\VID_04F2&PID_B128

    Chicony USB 2.0 Camera

    Zkuste pohledat ovladač pro tuto kameru. Pokud se mýlím tak mě prosím někdo opravte. Jinak co jsem se díval, tak výrobce poskytuje standardně ovladače k té kameře jen pro Windows XP

    Jen takový dotaz na okraje. Ty Windows 7 tam byly od začátku?
    Byli tam Windows XP, Já už si stím nevím rady Ovladačů pro Chicony USB 2.0 Camera už jsem vystřídal kvanta a pořád stejný problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Zkoušel jsem jestli nemá něco na webu přímo toshiba a ten jejich program i s ovladačema pro XP šel nainstalovat i na W7 (i když nemám tu kameru ). Zkoušel jsi ho?

    http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...Family=2336267
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem jestli nemá něco na webu přímo toshiba a ten jejich program i s ovladačema pro XP šel nainstalovat i na W7 (i když nemám tu kameru ). Zkoušel jsi ho?

    http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...Family=2336267
    Jojo už hodněkrát, já osobně si myslím, že problém nebude v tutom ovladači ale ješte v nějakým co přenáší ten signál z ty webky a mikráku někam do základní desky... Protože tuten odkaz je jen zapnutí/vypnutí tý webky a ješte nějaké efekty...

    EDIT: Právě přes tuten ovladač když dam Webcam zapnout, tak to hlásí "Webcam driver open fail. Please restart camera or computer." (a dělalo to u všech ovladačů)
    Naposledy upraveno uživatelem Trujan: 16-06-2012 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Rozhodně si nemyslím, že by byl problém v nějakých drátech apod. Pokud Vám Webka ve widlích XP jela, tak je zcela zřejmé, že problém je ovládači, který komunikuje s USB kontrolérem toho zařízení. Ovládačem mám na mysli nějakou DLL knihovnu, která komunikuje přímo se softwarem umístěným v daném kontroléru. Ve vašem případě to je kontrolér Web Kamery. To číslo o které jsme se bavili ho v podstatě identifikuje. Každý výrobce si tyto věci dělá trochu po svém a v případě, že neuvolní nové ovladače, tak jste lidově řečeno v loji. A napsat si takový ovládač své pomoci není zrovna jednoduchá věc.

    Důvodem proč to zahlásilo fail je, že se software co tam instalujete pokusí inicializovat dané zařízení. Prostě lidově řečeno přiřadit k danému VID a PID ovladač. A na tom to zhavaruje.

    Trošku se podobnými věcmi bavím, ale pouze pro Cypress FX2 a FX3 (kontroléry USB 2.0, 3.0). A i tak jsem v těchto oblastech takový benjamínek.
    Naposledy upraveno uživatelem xmarek: 16-06-2012 v 12:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkus tento ovladač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Lidičky dneska se mi stáhla nějaká auktulizace, a najednou to de (moc to nechápu spíš si myslím že v tom má ruce bůh) děkuju moc za pomoc, vážim si toho, děkuji

    EDIT: Bůh zapoměl na mikrofon
    Naposledy upraveno uživatelem Trujan: 17-06-2012 v 17:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Mrkněte se do Ovladácích panelů na nastavení Zvuku (mikrofon). Mikrofon má spíš spojitost se zvukovou kartou než s tou webkou. Měl by tam být realtek HD audio microphone.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    16

    Dobrý tak už nefunguje nic, už jsem to vzdal a smířil jsem se s tím že si tam budu muset zapojít externí mikrák (na webku prdim)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Helikoptéra v mikrofonu?
    Od Gorm95 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-08-2010, 19:51
  2. Problém s hučením mikrofonu
    Od DD-Dave1 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 11:55
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-02-2008, 14:49
  4. Ozvena v mikrofonu (sluchatka)
    Od M!rage v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 01:26