Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Hotový web -> přechod na wordpress?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    361

    Zdravím,

    v současné době se mi připravuje web, programátor ho sám píše dle mých požadavků. Já však budu později potřebovat velmi často přidávat na web články a další věci a pro mě jako naprostého laika by tuším byl nejvhodnější redakční systém. Půjde potom nějak dodat nebo by bylo nutné dělat s ním celý web od začátku? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Když chceš redakční systém, proč si necháváš dělat web?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Pokud chceš ale využít některý z redakčních systému, bude muset být tvá šablona optimalizována a určena pro daný redakční systém. Pokud tak nebude, budeš se muset naučit html/php/javu aspoň v základech a nové věci si do webu dodat sám či zaplatit programátora, který Ti tam nové věci bude dodávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    361

    Aha, takže budu požadovat napsání nějakého jednoduchého formuláře pro vkládání článků Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Můžeš svůj web založit na např. na DocuWiki. Nejjednodušší by asi bylo pro tebe ale opravdu využít redakčního systému, pokud nemáš pražádné elementární znalosti o tvorbě webových stránek. Na šablonách se naučíš i základy a poté můžeš si web sám sestavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    361

    Ještě se zeptám, netušíte někdo, jak vytvořit na web slideshow? Opět, bez redakčního systému..
    Např. jako je to zde - http://www.salomonfreeski.com/cz/ , stačí, když se tam budou posouvat obrázky, ne videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Stačí trochu googlit, návodů je plno, např.: http://www.angelfire.com/nm/thehtmls...slideshow.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    361

    Super, díky. To pomůže
    Ještě bych měl dotaz ohledně kompatibility stránek s různými prohlížeči. Nejhůř stránky vypadají v IE, tam je problém s jakýmsi image borderem, ale teď už je problém u menu v Opeře a Firefoxu - u jednoho se mi tlačítka zobrazují normálně, u druhého mají jiný tvar (mají být zaoblená a jsou tam jako obdélník). Navíc, na jednom PC se mi v Opeře vůbec nenačte pozadí. Není nějaký kód, který by stránky upravil, aby běžely všude (na všech PC a nezávisle na prohlížeči) stejně? Jsem z toho už zoufalý. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Bez ukázky kódu těžko poradit. Lze použít nějaký wysiwyg editor, ale již jsem celkem dlouho nic mimo PS Padu/Plumy nepoužíval, tak s výběrem toho nejlepšího nepomohu. Poslední zkušenost je taková, že "prasí" kód všechny.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 04-07-2012 v 15:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Zaoblené rohy (border-radius) nepodporuje IE8 a nižší a staré verze ostatních běžných prohlížečů. Chtělo by to adresu na které je web umístěn. Těžko se dá radit bez ukázky. Podobné problémy s kompatibilitou se řeší pomocí JavaScriptu, pro staré prohlížeče to ale nemá cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    687

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    Super, díky. To pomůže
    Ještě bych měl dotaz ohledně kompatibility stránek s různými prohlížeči. Nejhůř stránky vypadají v IE, tam je problém s jakýmsi image borderem,
    IE a starsi FF u obrazku, ktere jsou i odkaz, delavaji modry ramecek. toto je stando resitelne v CSS:
    Kód:
    img {border:0;}
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Plugin na hodnocení příspěvků - Wordpress
    Od Uhlak v sekci Programování
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-07-2014, 10:39
  2. Wordpress šablona
    Od Uhlak v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-01-2014, 11:39
  3. přechod na 3D
    Od ENT3R v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 22:40
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 20:50
  5. přechod z x86 na x64 ?
    Od crasher.km v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 09:59