Chlazení grafiky
Dobrý den,
přítelkyně má ATI Radeon HD 4800 Series a naprosto nevyhovující skříň. Chtěl bych se zeptat, čím ji chladit, jestli bude stačit Cooler Master Elite 370 a jakými větráčky bych ji měl osadit. BTW: Peněz není nazbyt, tak bych se opravdu snažil držet peníze při zemi ;-)
Díky Hadgim
přítelkyně má ATI Radeon HD 4800 Series a naprosto nevyhovující skříň. Chtěl bych se zeptat, čím ji chladit, jestli bude stačit Cooler Master Elite 370 a jakými větráčky bych ji měl osadit. BTW: Peněz není nazbyt, tak bych se opravdu snažil držet peníze při zemi ;-)
Díky Hadgim
Jaká je teplota GPU v zátěži? Při přehřívání grafiky se většinou začíná u ní (vyfoukání od prachu, přepastování).
V dnešních parných dnech to vede až k restartování (100+ stupňů). Jediné "řešení" je otevřený bok skříně a puštěný větrák na ni. Někde jsem četl že zrovna tahle grafika celkem dost hřeje. A podle mě je výměna skříně naprosto nezbytná, protože je snad hermeticky uzavřená. Jinak prach jsem snad odstranil.
Pri riešení problému by pomohlo foto otvorenej skrine ... inak zvýšenú teplotu môže spôsobovať aj povolený chladič, zaschnutá - neúčinná pasta na grafickom jadre ...
O jakou case jedná, jsou tam aspoň trochu urovnané kabely (i to pomůže pro lepší proudění vzduchu), jaký chladič je na grafické kartě ?
Nahrál jsem obrázky skříně. Za každou radu budu vděčný. A prosim vás, nechytejte se za hlavu, až se na to budete dívat ;-)
takže jediným ventilátorom, ktorý ti zabezpečuje odsávanie teplého vzduchu je zdroj. Dalo by sa vyrezať tú príšernú mriežku na zadný fan, ale IMHO bude najlepšie tú skrinku vymeniť :notsure ..... tá elitka 370 sa mi zdá na môj vkus až veľmi deravá, navrhol by som BitFenix Merc Beta a k tomu ešte jeden 120mm ventilátor do predu (jeden vzadu už je osadený) ... napr. Nexus D12SL-12, Gelid Silent 12 .....
Ináč ten prach si nejako veľmi neodstraňoval, že? Najlepšie ho odstrániš stlačeným vzduchom .... aké rýchle je dosiahnutie tej 100°C teploty na grafike? Chvíľka, hodina, deň ?
Ináč ten prach si nejako veľmi neodstraňoval, že? Najlepšie ho odstrániš stlačeným vzduchom .... aké rýchle je dosiahnutie tej 100°C teploty na grafike? Chvíľka, hodina, deň ?
Když není pařák jako teď, tak stačí otevřený case a v podstatě vydrží "pořád" v provozní teplotě. V těhle horkách otevřený case a bez větráku vydrží tak 5 minut. Otevřený case a větrák vydrží taky "pořád". Ale zavřený case vydrží v řádu minut.
Stlačený vzduch stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo nějaký spešl?
Jinak díky, že mi odpovidáš, vážím si toho :-)
Stlačený vzduch stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo nějaký spešl?
Jinak díky, že mi odpovidáš, vážím si toho :-)