Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chlazení grafiky

Hadgim (8)|5.7.2012 10:06
Dobrý den,
přítelkyně má ATI Radeon HD 4800 Series a naprosto nevyhovující skříň. Chtěl bych se zeptat, čím ji chladit, jestli bude stačit Cooler Master Elite 370 a jakými větráčky bych ji měl osadit. BTW: Peněz není nazbyt, tak bych se opravdu snažil držet peníze při zemi ;-)
Díky Hadgim
Suprak (408)|5.7.2012 11:03
Jaká je teplota GPU v zátěži? Při přehřívání grafiky se většinou začíná u ní (vyfoukání od prachu, přepastování).
Hadgim (8)|5.7.2012 12:12
V dnešních parných dnech to vede až k restartování (100+ stupňů). Jediné "řešení" je otevřený bok skříně a puštěný větrák na ni. Někde jsem četl že zrovna tahle grafika celkem dost hřeje. A podle mě je výměna skříně naprosto nezbytná, protože je snad hermeticky uzavřená. Jinak prach jsem snad odstranil.
robky (3195)|5.7.2012 12:51
Pri riešení problému by pomohlo foto otvorenej skrine ... inak zvýšenú teplotu môže spôsobovať aj povolený chladič, zaschnutá - neúčinná pasta na grafickom jadre ...
kevin00 (10238)|5.7.2012 12:55
O jakou case jedná, jsou tam aspoň trochu urovnané kabely (i to pomůže pro lepší proudění vzduchu), jaký chladič je na grafické kartě ?
Hadgim (8)|5.7.2012 18:07
Nahrál jsem obrázky skříně. Za každou radu budu vděčný. A prosim vás, nechytejte se za hlavu, až se na to budete dívat ;-)
case1.jpg case2.jpg case3.jpg
robky (3195)|5.7.2012 19:41
takže jediným ventilátorom, ktorý ti zabezpečuje odsávanie teplého vzduchu je zdroj. Dalo by sa vyrezať tú príšernú mriežku na zadný fan, ale IMHO bude najlepšie tú skrinku vymeniť :notsure ..... tá elitka 370 sa mi zdá na môj vkus až veľmi deravá, navrhol by som BitFenix Merc Beta a k tomu ešte jeden 120mm ventilátor do predu (jeden vzadu už je osadený) ... napr. Nexus D12SL-12, Gelid Silent 12 .....

Ináč ten prach si nejako veľmi neodstraňoval, že? Najlepšie ho odstrániš stlačeným vzduchom .... aké rýchle je dosiahnutie tej 100°C teploty na grafike? Chvíľka, hodina, deň ?
Hadgim (8)|5.7.2012 20:23
Když není pařák jako teď, tak stačí otevřený case a v podstatě vydrží "pořád" v provozní teplotě. V těhle horkách otevřený case a bez větráku vydrží tak 5 minut. Otevřený case a větrák vydrží taky "pořád". Ale zavřený case vydrží v řádu minut.

Stlačený vzduch stačí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo nějaký spešl?

Jinak díky, že mi odpovidáš, vážím si toho :-)
robky (3195)|5.7.2012 21:03
Vzduch by stačil aj nejaký 400ml, ale podstate je to jedno ...bude na ďalšie čistenia ...
Pri fúkaní pozor na ventilátory, aby si ich neroztočil na vysoké otáčky - pridrž ich rukou, alebo niečim iným ...

Samozrejme fúkaj to niekde vonku, budeš prekvapený, koľko sajrajtu z toho vylezie ....
hugostieglitz (907)|6.7.2012 14:30
k tomu stlačenému vzduchu-při foukání ti z toho bude stříkat kapalina (plnič)ničeho se nelekej je to v pořádku do pár vteřin se vypaří,ale pozor na oči a ruce!-jinak lepší by bylo např.minikompresor na pneumatiky(takovej ten do autozapalovače-ušetříš peníze,tak se zeptej po kámoších co mají auto