Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon x1950pro (256mb AGP) - Prosím rychlou pomoc

Nicek (1)|8.7.2012 21:03
Dobrý den, mám problém
Před pár dny se mi začalo během hraní her stávat to, že se hra zasekla a po chvíli se restartoval pc. ignoroval sem problém a přestal hrát. po pár dnech se mi ale i při prohlížení internetu začalo stávat že se pc prostě sekne a restartuje nebo se vypne monitor(zoranžoví) a zase zapne. vždy se před tím chvíli objevují zelené nebo fialové tenké čáry na monitoru. je léto tak mě napadlo že to bude teplotou, zkontroloval jsem a zjistil že teplota graf. karty je v klidu kolem 75 stupnu, tak sem rozmontoval vetrak (co je v zakladu na karte), vycistil a nanesl novou termoizolacni pastu. teplota se snížila na +-50 stupnu ale problem zustal. nevím co s tím, ale mezitím sem vypozoroval tohle
- teplota gpu vrm se pri zapnuti pohybuje kolem 56 stupnu a stoupa, problemy se vetsinou zacnou projevovat kdyz teplota prekroci 61+ stupnu ( kdyz pc hned po tom restartu zase zapnu tak uz se problemy stavaji casteji,mozna tim ze ta grafika je jeste " zahřátá)
- problem pokud dobre pamatuju není zpusobeny pretaktovanim nebo zmenou nastavenim, proste se to zaclo stavat samo od sebe (kdysi sem zkousel lehce taktoval ale uz dlouho jsem to měl na defaultu)

Snad vás něco napadne, díky za pripadnou pomoc
DrZelenka (2491)|9.7.2012 10:05
Máš možnost otevřít bočnici a ke GK nacpat nějakej větrák, kterej ji pořádně ofoukne? Dočasně, aby se vyloučilo přehřívání - klidně velkej stolní, kterej bude na PC foukat z 20cm.

Jaká je teplota GK v zátěži? (furmark např.)