Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Další problém s WordPressem - rubriky

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Omlouvám se, že píšu sem, ale do mého předchozího tématu mi to nechtělo dát odpověď..

    Můj problém je takovýto:
    mám na stránce v menu nastavenou položku „Test1“, která je v menu jako „uživatelský odkaz“ a zobrazují se na ní všechny články, které napíšu. Dále mám položku „Test2“, v menu „rubrika“ a samozřejmě chci, aby se v ní zobrazovaly pouze články, které vložím do přiřazené rubriky.

    Problém je v tom, že po kliknutí na „Test2“ tam sice článek je umístěn, ale narozdíl od „Test1“ je vidět pouze jeho název.

    Jak udělám, aby se mi i zde a všech dalších položkách menu nastavené jako „Rubrika“ na stránkách zobrazovaly články s nějakým úvodním textem a možností „Celý článek..“?

    Uměl by mi někdo poradit, prosím? Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Myslíš jako to mám takto udělané já?
    http://www.modelyhistorie.cz/
    To je v nastavení administrace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    Aby jsi viděl možnost "Celý článek" musíš do textu vložit Značku pro pokračování textu. Dáš vytvořit nový příspěvek,napíšeš perex, vložíš značku a přiřadíš rubriku. Nesmíš zapomenout nasměrovat příspěvek na url stránky, na kterou má odkaz "Celý článek" směrovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    No, chci psát články a všechny se mi zobrazují na hlavní stránce - to je OK. Pak mám vytvořené rubriky a pro každou rubriku mám položku v menu (ať už hlavním nebo submenu) a chci, aby se mi daný článek po zveřejnění tedy nezobrazil jen na hlavní stránce, ale i tam, které kategorie (rubriky) u něj zaškrtnu. To je taky v pořádku, až na to, že se zobrazuje pouze název článku.. chtěl bych, aby se to všude zobrazovalo tak, jako na hlavní stránce (text a možnost "celý článek"). Jen jsem to shrnul, snad je to lépe srozumitelné. Pokud je to ono, kde konkrétně v administraci to prosím najdu?


    Aby jsi viděl možnost "Celý článek" musíš do textu vložit Značku pro pokračování textu. Dáš vytvořit nový příspěvek,napíšeš perex, vložíš značku a přiřadíš rubriku. Nesmíš zapomenout nasměrovat příspěvek na url stránky, na kterou má odkaz "Celý článek" směrovat.
    Tak to dělám a funguje to, ale jen v hlavní sekci. Jakmile zvolím jinou položku menu, ve které se mají zobrazovat články dle rubrik, tak tam je vidět jen seznam článků (jejich názvů).
    Naposledy upraveno uživatelem souteh: 13-07-2012 v 13:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    ...kde konkrétně v administraci to prosím najdu?
    Ve "vzhledu" to není, ale ovlivníš to tady už v Editoru příspěvků při psaní/publikování/schvalování zafajfkováním patřičné rubriky a výběrem "galerie"...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: WordPress_příspěvek_formát.jpg 
Zobrazení: 189 
Velikost: 41.3 KB 
ID: 26414  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Tohle já tam vůbec nemám, vidím tam jen okna "Publikovat", "Rubriky" a "Štítky".. Není to nějaký plugin?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ani ne tak plugin jako oprávnění - ten obr. je dělaný pod adminem a stejně to vidí šéfredaktor...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Jsem admin a pořád to tam nemám.. Ani když založím účet šéfredaktora, pořád nic..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Jo tak to nemám tuchy - co máš za versi a šablonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Verzi mám 3.3.1 a šablonu vlastní.. může to být problém? Pokud ano, kde se to v šabloně opraví?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    To se zeptej Kevina00 nebo na českém foru WP. Já mám "stock" 3.3.2 v české ver. (na 3.4 neaktualizuji, dokud v US-ver. nevychytaj bugy) a šablonu opět "stock" Twenty Ten 1.4. Vše v default-nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Už jsem psal na 2 WP fóra a nikdo mi neporadil.. Pouze mi navrhli něco s http://wordpress.org/extend/plugins/category-posts/ a http://wordpress.org/extend/plugins/widgets-on-pages/, ale jak to nastavit, ....?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    Je třeba si uvědomit rozdíl mezi rubrikou a stránkou. Rubriky se zobrazují na hlavní stránce,, zatímco stránky se zobrazují "někde" pod menu. Z rubrik lze na stránky linkovat. Hodně také záleží na struktuře šablony. Např. na Standovým screenu položku Formát já vůbec nemám. Záleží jak je která šablona stavěná. Jak toto napravit neporadím, šablonu pro WP jsem neprogramoval.Ještě v pravém sloupci můžeš ovlivnit zobrazené položky funkcí Nastavení zobrazených informací, která se nachází vlevo zcela nahoře. Těžko poradit se šablonou vlastní výroby, pokud si ji člověk nemůže "ošahat" a prozkoumat všechny její funkce. Nebylo by lepší domluvit se s programátorem šablony o popsání všech funkcí, které šablona umožňuje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Další zelenáč
    Od Machine7170 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2013, 16:14
  2. A další nováček... :)
    Od janys v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 13:36
  3. Problém s PC - chvění obrazu a další
    Od zax.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 13:36
  4. Lancool K56 / K58 a další
    Od hihotek v sekci Skříně
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-07-2010, 23:31
  5. Další (asi) neřešitelný problém
    Od GarFrag v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 26-09-2007, 11:04