Zmrznutí PC
Dobrý den, mám problém PC při nabíhání systému nebo při spuštění nebo po nějáke době zamrzne a nic nejde (pouze na tvrdo vypnout) zdroj jsem vyměnil použitý za použitý , problém přetrvává. Tak jsem zkusil vyměnit paměti RAM opět použité za použité, ale problém nezmizel, takže jsem zas na začátku a potřebuju poradit. Díky.
Kdokoli, kdo tu bude chtít poradit, bude mít problém s tím, že netuší, z čeho je ten komp složený, jak je starý, jaký je systém, jestli něco moc nehřeje, atd. Rozepiš se ;). Takhle říkáš něco na způsob: "Vyměnil jsem v autě volant a pořád to nejede. Nevíte, čím by to mohlo být?"
PC je staré 8 let. Základní deska ASRock P4i65G, procesor Celeron 1,7 GHz Code name: Willamette , RAM 2x 512MB, grafiku jedu integrovanou Intel 82865G 96MB, OS : windows XP SP:2 neorigo , zdroj tam byl Maxpower 250W a dal jsem tam Maxpower 350W. Kdyžtak napište další info , poskytnu díky
od boku: zkontroloval bych kabelaz k HDD a otestoval jej pomoci utilit z Hirens boot / HDDregenerator, HDTest, SpinRite /, pripadne utilitou chkdsk v nouzovem rezimu / pokud ti nabehne /, jinak pomoci rezimu opravy z boot CD WinXP / pokud mas /
Výměna pofidérního zdroje za stejně pofidérní použitý nic neřeší, resp. neřekne nic o příčině problému. Lepší by bylo si někde půjčit nějaký lepší (aspoň Fortron, lépe Seasonic, Corsair, Enermax) a vyzkoušet, jestli problém přetrvává. Kupovat nový zdroj nemá do takového morálně i technicky zastaralého stroje smysl. Na druhou stranu, asi stejně budeš muset brzy totálně upgradovat a pak by to bylo o něčem jiném.
Jinak, co se dá udělat hned, je počítač vyfoukat od prachu, zkontrolovat, jestli nejsou na základní desce a ve zdroji nafouklé kondenzátory a (jak píše john) překontrolovat zapojení kabeláže.
Jinak, co se dá udělat hned, je počítač vyfoukat od prachu, zkontrolovat, jestli nejsou na základní desce a ve zdroji nafouklé kondenzátory a (jak píše john) překontrolovat zapojení kabeláže.
Je to PC mé přítelkyně už jsem ji říkal ať ho vymění, Hirens boot mám tak provedu, všechno jsem vyčistil hnedka, na desce jsou kondenzátory v pohodě, zdroj zkusim sehnat, ten zdorj co jsem měnil v předchozím pc chodil v pohodě ale stejně si myslim že je nahovno, zkusim teda rozebrat.