Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zmrznutí PC

friberg (4)|13.7.2012 17:17
Dobrý den, mám problém PC při nabíhání systému nebo při spuštění nebo po nějáke době zamrzne a nic nejde (pouze na tvrdo vypnout) zdroj jsem vyměnil použitý za použitý , problém přetrvává. Tak jsem zkusil vyměnit paměti RAM opět použité za použité, ale problém nezmizel, takže jsem zas na začátku a potřebuju poradit. Díky.
Deee-aN (3834)|13.7.2012 23:24
Kdokoli, kdo tu bude chtít poradit, bude mít problém s tím, že netuší, z čeho je ten komp složený, jak je starý, jaký je systém, jestli něco moc nehřeje, atd. Rozepiš se ;). Takhle říkáš něco na způsob: "Vyměnil jsem v autě volant a pořád to nejede. Nevíte, čím by to mohlo být?"
friberg (4)|14.7.2012 16:54
PC je staré 8 let. Základní deska ASRock P4i65G, procesor Celeron 1,7 GHz Code name: Willamette , RAM 2x 512MB, grafiku jedu integrovanou Intel 82865G 96MB, OS : windows XP SP:2 neorigo , zdroj tam byl Maxpower 250W a dal jsem tam Maxpower 350W. Kdyžtak napište další info , poskytnu díky
Bez názvu.jpg
john (877)|15.7.2012 09:19
od boku: zkontroloval bych kabelaz k HDD a otestoval jej pomoci utilit z Hirens boot / HDDregenerator, HDTest, SpinRite /, pripadne utilitou chkdsk v nouzovem rezimu / pokud ti nabehne /, jinak pomoci rezimu opravy z boot CD WinXP / pokud mas /
Deee-aN (3834)|15.7.2012 09:38
Výměna pofidérního zdroje za stejně pofidérní použitý nic neřeší, resp. neřekne nic o příčině problému. Lepší by bylo si někde půjčit nějaký lepší (aspoň Fortron, lépe Seasonic, Corsair, Enermax) a vyzkoušet, jestli problém přetrvává. Kupovat nový zdroj nemá do takového morálně i technicky zastaralého stroje smysl. Na druhou stranu, asi stejně budeš muset brzy totálně upgradovat a pak by to bylo o něčem jiném.
Jinak, co se dá udělat hned, je počítač vyfoukat od prachu, zkontrolovat, jestli nejsou na základní desce a ve zdroji nafouklé kondenzátory a (jak píše john) překontrolovat zapojení kabeláže.
friberg (4)|15.7.2012 10:39
Je to PC mé přítelkyně už jsem ji říkal ať ho vymění, Hirens boot mám tak provedu, všechno jsem vyčistil hnedka, na desce jsou kondenzátory v pohodě, zdroj zkusim sehnat, ten zdorj co jsem měnil v předchozím pc chodil v pohodě ale stejně si myslim že je nahovno, zkusim teda rozebrat.
friberg (4)|15.7.2012 18:43
Disk jsem projel a je OK, paměti jsem testoval a taky OK, zdroje jsem rozdělal a jsou už na odpis, tak jsem jeden vyčistil a celej PC pořádně . Teď když se to sekne tak jedu koupit zdroj. Díky za rady :)
john (877)|16.7.2012 12:34
pokud novy zdroj nepomuze, udelal bych celkovou rozborku->sborku PC / vcetne CPU / a poradne vycisteni veskerych kontaktu isopropylem, pripadne novou instalaci OS, tezko rict....