Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Impact Comp sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    24

    Zdravím, kolega mě požádal jestli bych mu nesložil pc za 15k.
    Složil jsem ho a teď chci potvrdit že to bude fungovat.
    díky moc za odpověď.
    Zde je sestava :
    http://s13.postimage.org/6dipdlg53/ssc.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    A na co ten počítač bude používat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    24

    Chce něco středního na hry do 15.000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Asi by to chtělo říct, na jaké hry.
    Z toho screenu není patrné, co všechno v té sestavě je (zvukovka? - a na co?). Klávesnici a myš má?
    Zkusil jsem takový nástřel: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01008Q011C9B01
    RAM by podle mě stačilo 4GB.

    BTW, chce to mít tiché? Pak bude muset investovat do chladiče CPU. Něco jako tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...507N0CE0AM1KGL
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 15-07-2012 v 23:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Dal bych tam i3-2120... 200 MHz za tři pětky navíc .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    24

    Deee-aN : Díky, bude ten zdroj stačit i po přetaktování procesoru?
    Jelikož 2 jádra jsou málo, a kolega chce hrát hry jako BF 3 alespoň na 1280x1024 na ULTRA detaily.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Tady je vliv procesoru na FPS. Je tam i ten i3-2120, co navrhuje VencaX. Rozdíl proti A-4100 prakticky není. Jinak, já jel BF3 na C2D E8400, GTX285, rozlišení 1680x1050 plynule. Ne na ultra, ale ani nic ubohého.
    Tady jsou různé karty na Ultra. Je tam vyšší rozlišení než to kamarádovo - tzn. FPS budou vyšší (na čem to proboha hraje?). Ta GTX560 tam přímo není, ale měla by být cca na úrovni HD5870. Pokud ale kamarád počítá s koupí většího LCD, ať na GPU trochu přitlačí.
    Zdroj jsem dal nejlevnější slušný. OC by ale zvládnout měl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Celá spotřeba sestavy v zátěži bude odebírat kolem 260W , takže zdroj to utáhne levou zadní, jedná so o kvalitní zdroj, navzdory vzhledu. Nicméně i3 nelze přetaktovat, přesto však nabízí výkonu ve hrách až až, BF3 v tom rozlišení v kombinaci s GTX 560 by neměl problém hrát na ultra. Ono víc jader =/= víc addidas. Alespoň ve hrách ne. Spousta her stále těží z hrubého výkonu jádra a neumí správně scalovat s více jak dvěmi jádry. i3 2100 si vede ve hrách podstatně lépe než FX-4100, což koneckonců není čistokrevné 4-jádro (tzn. nemá 4 samostatná jádra ale 2 moduly se dvěmi jádry, které sdílí některé prostředky, např. L2 cache).

    Pokud by známý přeci jen trval na 4 jádru, pak bych v této cenové relaci jako jedinou možnost viděl něco takového - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011C9B011FBW01. CPU má otevřený násobič, tzn. jde přetaktovat, potom je v některých hrách i výkonější něž i3 2100 a navíc je o pětikilo levnější. Nevýhodou je značně vyšší spotřeba. Místo GTX 560 by šla zvolit i srovnatelně výkonná HD 6870. Nic výrazného kromě podpory PhysX (vylepšená fyzika ve hrách, kterou ale podporuje jen velmi málo titulů, její zapnutí navíc citelně snižuje výkon) by ve hrách neztratil, takže záleží s čím má lepší zkušenosti, popř. na chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    24

    Ok díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Kotty:
    plný souhlas.
    jen bych si dovolil doplnit, že pokud bude chtít taktovat, bude to chtít nějaký solidnější chladič na CPU.
    Minimálně Freezer 13, lépe pak treanquillo/hyper 212+.
    Ty CPU dávají i 4GHz, kdy se už blíží netaktované i5, ale je třeba to chladit.
    Spotřeba bude samozřejmě o něco vyšší (jak v idle, tak zátěži), ale zdroj to zmákne s klidem.

    EDIT:
    ááá, já omylem hodil RP vit.tomovi místo Kottymu
    Naposledy upraveno uživatelem alfah4ns: 19-07-2012 v 21:07
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sound Impact C-media 8738LX ve Windows 7
    Od PípaV v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2011, 17:19
  2. SHW28 - Impact: 1
    Od Impact v sekci 28. Bamboo pro každého
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2010, 00:49
  3. Novy comp i na hry
    Od houmles1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 13:48
  4. Kdo má horší comp na hry než já
    Od Pavel Boček v sekci Volná témata
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 13:57
  5. LCD: LCD pro starší comp
    Od poutniksantiago v sekci Monitory
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 09:53