Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Problém s 6pinovým napájením GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    8

    Dobrý večer,
    přisel jsem s problémem, který mi dělá zdroj.
    Zdroj mám 500W od značky XILENCE a grafickou kartu mám NVIDIA GeForce 9600GT, oba produkty už mám déle jak 3 roky.
    GK potřebuje navíc 6pinové napajení, které mám dotovaný 6pinovou redukcí, jelikož zdroj žádný 6pin nemá. To mi zabírá 2 (molex?) vývody ze 4. Na další používám redukci na přední větráček a poslední používám na vnitřní osvětlení.

    Po dnešním úklidu a podrobnějším prozkoumání vnitřku (počítač jsem nesestavoval) jsem ty větve prohodil. A při nastartování systému mi vyskočila hláška, že GK není dostatečně napájena a jede na minimu. Zkusil jsem to tedy přehodit a GK jede opět v pořádku, stejně jako tak větráček s osvětlením.

    No a jelikož GK už je dosti stará a nezdá se mi, že by stíhala, tak chci koupit novou (http://www.alza.cz/asus-engtx560-dci...d5-d239304.htm), která již potřebuje 2x6pin. A proto bych potřeboval poradit, jak tuto situaci vyřešit. Nevím, jestli když osvětlení zlikviduju a větráček předělám na USB, jestli mi pojede, když nevím, proč mi teď ten 6pin nešel .

    A další věc je, jak to vyřešit s tim větráčkem. Nevím jestli bude dost výkonný větráček z 5V napájení od USB, aby stíhal pořádný odvod tepla. Neexistuje nějaký způsob jak tohle vyřešit bez výměny zdroje?

    Předem děkuju za všechny komentáře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Co máš za zbytek PC (deska, procesor, ram...)? Aby pak zbytek PC nezpomaloval tu kartu...

    Nejspíš ti to nešlo, protože jsi měl připojenou tu redukci na jednu 12V větev a zdroj už to nestíhal (když se šetří na zdroji...).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    8

    MB: ASUS M4N68T-M LE V2 - http://www.alza.cz/asus-m4n68t-m-le-v2-d198799.htm
    CPU: AMD Phenom II X4 955 - http://www.czc.cz/amd-phenom-ii-x4-9.../73478/produkt
    RAM: 2x2GB Kingston DDR3 2000 MHz
    HDD: 500GB WD a náká DVD mechanika od LG
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Co třeba rozdvojku na molex takhle nebo takhle?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Rozdvojkou by som to určite neriešil. Ten akože 500 wattový zdroj (aspoň podľa mnou zistených info) dokáže na 12V vetve nejakých 240W - a aj to si nie som istý, či bez sprievodných javov, ako je dym a oheň .....
    Určite by som nerobil upgrade grafiky bez kúpy nového zdroja .... 150W grafika, 125W procesor plus doska, ram, disk, dvd ..... 400W seasonic by bol OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Chtěl řešení bez výměny zdroje... samozřejmě, že zdroj by při upgrade potřeboval vyměnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Co třeba rozdvojku na molex takhle nebo takhle?
    To zní parádně, ale pořád nevím, jestli bude ta druhá větev fungovat, když mi to teď při výměně hlásilo, že GK je nedostatečně napájena a to jsem to klasicky zkoušel rozpojit/zapojit a vše bylo v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od Minaj Zobrazit příspěvek
    zkoušel rozpojit/zapojit a vše bylo v pořádku.
    hmm, vycistit kontakty a pripadne na ne nanest ciste stribro? jako prvni bych rozhodil zdrj a koukl na PCB a kondiky..., ono ty spinane zdoje se chveji a kolikrat narusi spoj / staci prepajet poradnou pajkou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Minaj Zobrazit příspěvek
    To zní parádně, ale pořád nevím, jestli bude ta druhá větev fungovat, když mi to teď při výměně hlásilo, že GK je nedostatečně napájena a to jsem to klasicky zkoušel rozpojit/zapojit a vše bylo v pořádku.
    Jak máš zapojený ten 6-pin? Oba molexy máš na stejném svazku ze zdroje, nebo máš každý molex na jiném svazku? Zkus to pozapojovat tak aby byl 6-pin nejdřív jen na jednom svazku a pak na druhém, jestli ti bude karta hlásit že nemá dostatečné napájení. Pokud půjde, je tu možnost, že by ti ta nová karta mohla fungovat.

    Tak jako tak bych zvážil výměnu zdroje, ten tvůj fakt není nic extra a neriskoval bych, aby pak oddělal třeba novou grafiku za 5 tisíc. Bych radši ušetřil tisícovku na kartě a dal jí do nového zdroje. Btw na Alze maj draho, na Alfě jí maj levnějc, jen ne skladem .
    Klidně bych třeba ušetřil na verzi od Gigabyte. Podle testů byla docela slušná... jen nemá takové takty jako TOPka od Asusu.

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    hmm, vycistit kontakty a pripadne na ne nanest ciste stribro? jako prvni bych rozhodil zdrj a koukl na PCB a kondiky..., ono ty spinane zdoje se chveji a kolikrat narusi spoj / staci prepajet poradnou pajkou...
    Pokud s tím nemá zkušenosti, asi bych se do pájení nepouštěl.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 21-07-2012 v 18:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    8

    Oba molexy na jednom svazku. Každopádně to zkusim přepojovat a uvidim.
    Jinak do pájení se mi moc nechce, sice s pájením zkušenosti mám, ale do tohohle bych fakt nešel .

    Nějak to zkusim ještě pořešit, jinak děkuju za všechny příspěvky a nápady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Doporučím podle mého vědomí a svědomí nejlepší radu, která je v této situaci jediným východiskem. Před koupí nové grafické karty koupit i nový zdroj ... bez něj bych novou grafickou kartu neinstaloval.


    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Alfa má nějaké podivné popisky. Jeden SS-400ET mám, a je vybaven jen jedním PCIe 6-pin konektorem. Proto by spíše volil 500W verzi, která má dva.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To by se ale dalo řešit redukcí, kterou již uživatel má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    To by se ale dalo řešit redukcí, kterou již uživatel má.
    Na polomrtvý zdroj věšet nový hardware přes redukce
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Na polomrtvý zdroj věšet nový hardware přes redukce
    Reagoval jsem na příspěvek r34ktora. Ten mluvil o tom, že SS-400ET má pouze jeden 6-pin konektor a tam by nebyl problém doplnit druhý konektor pomocí redukce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s napájením u notebooku
    Od bigosh22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-07-2011, 16:27
  2. HD4670 s přídavným napájením vs HP 6005MT
    Od MMKS v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 13:12