Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: CL9-9-9-24, doplnění již neexistující frekvence 1800MHz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    4

    Ahoj, na desce ASUS M4A785TD-V EVO/U3S6 mám odsazeno ZEPPELIN 4GB KIT DDR3 1800MHz CL9-9-9-24. Prosím dosmát se, 1800MHz je nejvyšší frekvence co deska oficiálně skousne (4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1800(O.C.)*/1600(O.C.)/1333/1066/800 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory - viz http://www.asus.com/Motherboards/AMD...specifications) a když jsem je kupoval byla to jediná možnost (a navíc fungují spolehlivě).

    Pro videostřižnu potřebuji přidat trochu paměti (2x4GB) a nevím jakou frekvenci mám zvolit. Dočetl jsem se, že hlavní je nemíchat výrobce, časování a že se frekvence sníží na tu nejnižší v bance. 1800MHz se už nevyrábí, 1866MHz je pro desku moc.
    ZEPPELIN má 2x4GB CL9-9-9-24, ale jen na frekvenci 1333MHz. Corsair má 2x4GB CL9-9-9-24 i na frekvenci 1600Mhz. Alternativa je ještě vyhodit Zeppeliny a koupit celý nový 4x4GB kit (ať se využije potenciál), ale je mí líto talíře co jsem za Zeppeliny vydal (předpokládám, že je nikdo koupit nechce).

    Co by jste koupili vy? Preferovat výrobce, nebo frekvenci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Já bych asi koupil tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...50821Y51SR1HGP a nechal aby se to samo zregulovalo. Ty 2 rozdílný výrobci nevadí,sám mám 2GB A-Data a 2GB zeppeliny
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Karel33 Zobrazit příspěvek
    1800MHz se už nevyrábí, 1866MHz je pro desku moc.
    Provozovat paměti na nižší, než specifikované, rychlosti není problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    4

    Vidíš, 1866MHz jsem se bál, když tedy píšou že 1800MHz je maximum, ale teď jsem narazil na seznam testovaných pamětí a jednu 1866MHz tam nacpal sám výrobce. Díky za reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    4

    Ahoj, tak to dopadlo nejhůře jak mohlo. Koupil jsem doporučené paměti, vložil je do druhé banky a nic. Deska ani nepípla. Provedl jsem všechny možné kombinace (jen nové moduly, jen jeden, různé banky, prohození se starými atd.). Vždy když se do desky vloží doporučený modul, zapnou se disky, přesunou hlavy, ale pípnutí do speakru a nastartování biosu se nekoná. Deska nejeví známky práce (na desce je integrovaná grafika a signál do monitoru nepřijde). Když se nové moduly vyndají, funguje vše v pořádku.

    Dřív než začnu dělat smutné oči na prodejce, aby mi je laskavě vzal zpátky, nemáte někdo nápad jak je zprovoznit? V BIOSu nastavení frekvence nevidím, všechny ostatní položky jsou na Auto. Doufám že jsem zbytečně nevyhodil 1500. Díky za nápady (vyzkouším je až večer).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Crucial na svých stránkách garantuje kompatibilitu modulů s tvojí deskou.

    Máš aktuální BIOS? Zkoušel jsi vymazat CMOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2012
    Příspěvků
    4

    Nemám, nepřišlo mi důležité aktualizovat když změny jsou:

    * Fix the issue that system may be unable to boot from SATA ODD, when onboard RAID is enabled.
    * Support new CPUs.

    K resetu BIOSu došlo, baterku jsem nevydával. Je to nutné?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Baterku není nutné vyndávat. BIOS bych každopádně nahrál aktuální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Baterku není nutné vyndávat. BIOS bych každopádně nahrál aktuální.
    Bios bych urcite aktualizoval, casto se stava ze vyrobce neudava vsechny zmeny, jen ty hlavni. Tak jako tak tim nic neztratis, vsadil bych si na nekompatibilitu kvuli starsi verzy BIOSU.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tiskárny: Doplnění barev v MP 550
    Od mikeek v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-10-2011, 11:02
  2. Detekce neexistující BD-ROM
    Od Romboom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 09:00
  3. Windows 7: Exitujici/neexistujici uzivatelsky ucet
    Od honzee v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-03-2010, 23:08
  4. Doplnění HDD u Win7 OEM
    Od jerryczech007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 13:08