Jaky AHCI driver pro Intel SSD?
Zdravim, chtel bych se zeptat jaký ahci ovladac mam pouzit pro optimalni funkci a rychlost ssd intel 330 series? Moje mb je Asus P7P55 D-E Pro a ssd disk mam zapojen do sata3 portu...na teto desce jsou 2 sata3 porty s radicem Marvell 9123/9120 ...jaky mam tedy pouzit ovladac? marvell, nejaky universalni intel, nebo microsoft (msahci)? Mate nejake zkusenosti co je lepsi (primo pro desky ktere maji sata3 radic marvell)? A jak je to s TRIM? Aby fungoval musim pouzit ms nebo funguje i na jinych ovladacich?
Díky za rady...
Díky za rady...
Vzhledem k casto zminovanym problemum (nejen s vykonem) bych doporucil SSD zapojit do sata2 portu vedoucich z Intelova chipsetu.
OK...a po zapojeni do sata2 (intel) mam pouzit jaky ovladac?intel ci msahci?ja predpokladam ze asi intel,tam by nemel byt zadny problem,ani s trim,nebo?
Tak jsem prozkousel vsechny moznosti zapojeni i driveru a jsem z toho v rozpacich...neco bylo lepsi na sata3+marvel/msahci a neco je lepsi na sata2+intel/msahci...obecne vysledky vypada ze jsou lepsi na sata2+intel, ale nevim proc subjektivne mam pocit ze bylo vse sviznejsi na sata3+marvel/msahci, tak nevim...kazdopadne moc diky vsem za rady...aktualne to mam na sata2+iastor a zatim to tak necham,uvidime casem...