Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nestartující počítač hp pavilion slimline

ToNiX (13)|4.8.2012 18:54
Dobrý den,

včera se mi do rukou dostal "mrtvý počítač" hp pavilion slimline s5118fr ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )

Naprosto neraguje, ventilátory se nerozběhnou ani BIOS. první co mě napadlo bylo "vyzkratovat" zdroj, čímž bych zjistil závadu zdroje. Nepotvrdilo se, zdroj, pevný disk a mechanika se jeví jako funkční. Dnes jsem ozkoušel RAMky na jiném PC. Opět funkční. Logicky mi zbývají už jen zakladní deska a procesor. Osobně si myslím že, odešla ZD.

Přece jenom bych se chtěl zeptat na názor zkušenějších zda moje úvaha je spravná nebo zda chyba je někde jinde.

Děkuji
honzee (187)|4.8.2012 22:05
Vetsinou kdyz ani "neskytne" to byva zdrojem nebo spatnym zapojenim... Urcite si ho otestoval dostatecne? Jinak jak vypadaji kondenzatory na desce? Nejsou nafoukle nebo vytekle?
ToNiX (13)|4.8.2012 22:25
Pečlivě jsem zkontroloval všechny kondenzátory a zapojení vedoucí do desky. Pokusil jsem se ho spustit, ale bez výsledně. Je nějáká šance že, by mohl být na vině procesor? Čistě teoreticky: Naskočí BIOS, když v ZD není procesor ?
honzee (187)|5.8.2012 09:47
Bez prociku by se mely jenom protocit vetraky, ani BIOS nenabehne. Zacal bych tim, ze bych zdroj zkusil v jinem PC, pripadne zdroj z jineho funkcniho PC do tohohle (pochopitelne dostatecne silny). Kdyby to byla deska, musela by byt uplne mrtva, na coz jsem osobne jeste nenarazil:) Jina komponenta by to byt nemela, cekal bych alespon protoceni vetracku. Zkus treba jeste na 15 minut vyndat baterku z desky, ale to asi nezabere:)
ToNiX (13)|8.8.2012 13:38
[QUOTE=honzee;510921]Zacal bych tim, ze bych zdroj zkusil v jinem PC, pripadne zdroj z jineho funkcniho PC do tohohle (pochopitelne dostatecne silny).[/QUOTE]

Vyřešeno ! Na vině byl zdroj, už jsem koupil nový. Diky za pomoc Honzee. Pořád mi, ale vrtá hlavou jaktože se zdroj rozběhl, když jsem ho pustil na "nečisto".