Nestartující počítač hp pavilion slimline
Dobrý den,
včera se mi do rukou dostal "mrtvý počítač" hp pavilion slimline s5118fr ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
Naprosto neraguje, ventilátory se nerozběhnou ani BIOS. první co mě napadlo bylo "vyzkratovat" zdroj, čímž bych zjistil závadu zdroje. Nepotvrdilo se, zdroj, pevný disk a mechanika se jeví jako funkční. Dnes jsem ozkoušel RAMky na jiném PC. Opět funkční. Logicky mi zbývají už jen zakladní deska a procesor. Osobně si myslím že, odešla ZD.
Přece jenom bych se chtěl zeptat na názor zkušenějších zda moje úvaha je spravná nebo zda chyba je někde jinde.
Děkuji
včera se mi do rukou dostal "mrtvý počítač" hp pavilion slimline s5118fr ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
Naprosto neraguje, ventilátory se nerozběhnou ani BIOS. první co mě napadlo bylo "vyzkratovat" zdroj, čímž bych zjistil závadu zdroje. Nepotvrdilo se, zdroj, pevný disk a mechanika se jeví jako funkční. Dnes jsem ozkoušel RAMky na jiném PC. Opět funkční. Logicky mi zbývají už jen zakladní deska a procesor. Osobně si myslím že, odešla ZD.
Přece jenom bych se chtěl zeptat na názor zkušenějších zda moje úvaha je spravná nebo zda chyba je někde jinde.
Děkuji
Vetsinou kdyz ani "neskytne" to byva zdrojem nebo spatnym zapojenim... Urcite si ho otestoval dostatecne? Jinak jak vypadaji kondenzatory na desce? Nejsou nafoukle nebo vytekle?
Pečlivě jsem zkontroloval všechny kondenzátory a zapojení vedoucí do desky. Pokusil jsem se ho spustit, ale bez výsledně. Je nějáká šance že, by mohl být na vině procesor? Čistě teoreticky: Naskočí BIOS, když v ZD není procesor ?
Bez prociku by se mely jenom protocit vetraky, ani BIOS nenabehne. Zacal bych tim, ze bych zdroj zkusil v jinem PC, pripadne zdroj z jineho funkcniho PC do tohohle (pochopitelne dostatecne silny). Kdyby to byla deska, musela by byt uplne mrtva, na coz jsem osobne jeste nenarazil:) Jina komponenta by to byt nemela, cekal bych alespon protoceni vetracku. Zkus treba jeste na 15 minut vyndat baterku z desky, ale to asi nezabere:)
[QUOTE=honzee;510921]Zacal bych tim, ze bych zdroj zkusil v jinem PC, pripadne zdroj z jineho funkcniho PC do tohohle (pochopitelne dostatecne silny).[/QUOTE]
Vyřešeno ! Na vině byl zdroj, už jsem koupil nový. Diky za pomoc Honzee. Pořád mi, ale vrtá hlavou jaktože se zdroj rozběhl, když jsem ho pustil na "nečisto".
Vyřešeno ! Na vině byl zdroj, už jsem koupil nový. Diky za pomoc Honzee. Pořád mi, ale vrtá hlavou jaktože se zdroj rozběhl, když jsem ho pustil na "nečisto".