Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Jak odemknout změnu napětí u karty?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Ahoj, mám HD5570 a HD4850 a ani u jedné neodemknu v msi afterburner napětí jádra, zkoušel jsem zaškrtnou vše v nastavení, pak jsem i cfg soubor přepisoval 0-1. Ani v GPU Tweak to nejde. Zkoušel jsem i různé verze. Jedná se o Asus karty. Je možné, že je to nějak hardwarově uzamčeno?
    Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nevím, jestli to tyhle karty umožňují, ale Asus má utilitu Asus Smart Doctor, která na změnu napětí šoupátko má...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Smart Doctor jsem také zkoušel, snad všechny ulitky. ale ani v jedné to nejde. Jen bych chtěl vědět, zda je to tedy hardwarově uzamčeno. Myslím si, že u té HD 4850 to tak bude, protože jsem našel návody, kde napětí upravují pouze pomocí drátku, nebo tužky (Pencil Voltage Mod).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Citace Původně odesláno od JanX Zobrazit příspěvek
    Ahoj, mám HD5570 a HD4850 a ani u jedné neodemknu v msi afterburner napětí jádra, zkoušel jsem zaškrtnou vše v nastavení, pak jsem i cfg soubor přepisoval 0-1. Ani v GPU Tweak to nejde. Zkoušel jsem i různé verze. Jedná se o Asus karty. Je možné, že je to nějak hardwarově uzamčeno?
    Díky za rady.
    U mojí GTS 250 ,přesněji 512Mb verze od Gainwardu taky nejde,není to třeba stářím karet (resp. čipů ,které by se poškodily zvednutím napětí díky né tolik vyspělé technologie při výrobě čipu) ? ty nové karty to umožňují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    U mojí GTS 250 ,přesněji 512Mb verze od Gainwardu taky nejde,není to třeba stářím karet (resp. čipů ,které by se poškodily zvednutím napětí díky né tolik vyspělé technologie při výrobě čipu) ? ty nové karty to umožňují.
    No to si nemyslím, ta HD 5570 není zas tak stará, jen v trixxu mi to ukáže napětí a jde měnit, ale pouze na nižší od 1,1V na míň. Neví někdo, proč napětí neukazuje v ostatních ulitkách?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já jsem si s napětím a vším dalším u 4850 hrál pomocí editace BIOSu. Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti je to velice jednoduché, pokud pochopíš některé zásady. Otázka pár minut.

    Docela zajímavé je to snížení taktů ve 2D, teplotu v idle sem srazil o nějaké 3 stupně dolů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    jj, ale jde mi o to, abych mohl otestovat co zvládne a neházela artefakty, prostě proč nejde v ulitkách zvyšovat napětí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Zkoušel jsi v povolit Unofficial Overcloking ? Edituj soubor MSIAfterburner.cfg a nastav tyto hodnoty UnofficialOverclockingEULA = I a UnofficialOverclockingMode = 1. Případně bych zkusil vyzkoušet utilitu GPU Tool.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    jj v cfg jsem zkoušel všechno možné, všechny různé návody... GPU Tool také odzkoušeno a nic :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Koukni sem: http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=686412 , ale měj na paměti, že tak můžeš kartu oddělat. On to tam ten chlapík píše, že to musí líp chladit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Koukni sem: http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=686412 , ale měj na paměti, že tak můžeš kartu oddělat. On to tam ten chlapík píše, že to musí líp chladit...
    Díky, takže jediná možnost je zásah do hardwaru, protože jak píše, tak žádný software na to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Grafické karty: bezpečná horní hranice napětí:)
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 10:55
  2. Program pre AMD 955BE na zmenu nasobica podla vytazenia
    Od majko78 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2009, 22:25
  3. Navrh na zmenu zobrazeni oznameni novinek v magazinu
    Od pas!k v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-07-2009, 22:51
  4. Napětí grafické karty
    Od c12345 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-11-2007, 09:11