Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Formátování: Chyba při volání funkce ioctl

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Hoj.
    Známej mi dal flashku, abych mu něco na ní nahrál. Připojil jsem jí, koukám že je FAT32, tak že jí zformátuju na NTFS. Na Windowsácký formátu mi to po 5 minutách napíše že flashku nelze sformátovat. Protože nevim proč, zkoušim to přes CMD (je výřečnější) format i: /FS:ntfs
    Po chvíly mi to hodí chybu "Chyba při volání funkce IOCTL" ("Error in IOCTL call" v originále). Normálně bych mu flashku vrátil s tím, že jí může vyhodit ale jemu prej funguje v pohodě.
    Vzhledem že je to od něj už druhá flashka, začínám si rvát vlasy co se zase děje.
    Dokážu snadno analizovat problémy co se týče PC, ale tohle mi prostě do hlavy nejde. Tipoval jsem USB slot, ale v tom ve kterým to zkouším jsem měl připojenou myš a klávesnici - v pohodě. Až se probudim, zkusim ještě flashku píchnout do jinýho slotu, ale tušim že na 90% to bude to samé.

    Nápady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    IOCTL = zařízení vstupní a výstupní kontroly; jedná se o rozhraní, jehož prostřednictvím může aplikace komunikovat rovnou s ovladači zařízení.

    Jiné USB flash disky či extrení USB disk funguje ? O jaké Win se jedná ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    IOCTL = zařízení vstupní a výstupní kontroly; jedná se o rozhraní, jehož prostřednictvím může aplikace komunikovat rovnou s ovladači zařízení.

    Jiné USB flash disky či extrení USB disk funguje ? O jaké Win se jedná ?

    Bohužel, jiné USB tu na vyzkoušení nemám ale už jednou mi půjčoval USB flashku (stejnej typ, ale jiná) a to samé. Win 7 64bit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Zkusil bych odinstalovat ovladače chipsetu základní desky a nainstalovat novou verzi ze stránek výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych odinstalovat ovladače chipsetu základní desky a nainstalovat novou verzi ze stránek výrobce.
    A jak si představuješ že bych to měl udělat? Tu deinstalaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Přes Správce zařízení .. předtím ovšem zkontroluj, zda-li nemáš instalovaný ovladač, který lze odinstalovat z Přidat/Odebrat programy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Přes Správce zařízení .. předtím ovšem zkontroluj, zda-li nemáš instalovaný ovladač, který lze odinstalovat z Přidat/Odebrat programy.
    Jedná se o AMD chipset (ve zkratce) a jediný co v přidat/odebrat programy je, je AMD Catalyst, což je grafickej driver a v tom balíku s driverem na chipset nic není.
    A ve správci zařízení si nejsem dost jistej co tam odinstalovat. Dříve na jiných deskách tam bylo něco jako Northbridge chipset, takže to bych věděl ale tu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    K AMD chipsetu se instalují drivery a myslím, že je to zrovna schováno pod AMD Catalyst ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    K AMD chipsetu se instalují drivery a myslím, že je to zrovna schováno pod AMD Catalyst ...
    Dřív jsem to tam viděl, teď je tu jen tohle:
    http://i.imgur.com/6ggKw.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Nevím o jakou základní desku se jedná, stáhni ovladače chipsetu a instaluj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    K9A2 Platinum V2. Drivery jsou stáhnutý, čekal jsem jen jestli dojdem řešení
    Až doinstaluju dám vědět jak to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    stáhni a nainstaluj Driver sweeper třeba zde http://www.slunecnice.cz/sw/driver-sweeper/

    spust pc v nouzovém režimu-(restart a při nabíhání systému drž F8-standard je F8 ale u některých desek může být i jiná-prostuduj manuál)
    nyní vlevo změň jazyk na češtinu
    klik na "analyzovat"
    zafajfkuj vše od amd+co je ještě na desce (realtek,renesas usb atd-vše co máš nainstalováno )
    klik na "vyčistit+potvrdit
    restart
    nyní nainstaluj nejnovější verze ovladačů(chipset+catalyst+co tam ještě máš realtek atd)
    hotovo
    pokud odinstaluješ pouze pomocí CCC tak fyzicky tam ty staré(odinstalované)ovladače pořád zůstaly
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Tak jsem nainstaloval drivery, restart a po restartu formát. Běželo to (dřív se to nezačalo ani formátovat), dodělalo to 100% ale pak to hodilo chybu:
    http://i.imgur.com/LlNBK.png
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Stahni si GParted a odstraň na USB flash disku oddíl a následně vytvoř nový a ten formátuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele leviathan
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    46

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Stahni si GParted a odstraň na USB flash disku oddíl a následně vytvoř nový a ten formátuj.
    Zrovna nemám cd/dvd po ruce. Raději bych něco ve smyslu aplikace než live
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Formatovani USB - chyba! Prosim pomoc!
    Od Pejp v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-09-2010, 14:23
  2. Chyba obrazu na LCD notebooku - v displeji chyba neni
    Od lucinkapes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 18:35
  3. formátování
    Od Kája141 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 18:43
  4. Formatovani HDD
    Od Kajaa v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 26-05-2009, 16:31
  5. Formátování
    Od Brecht51 v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 10:22