Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co je to za HDD

Jds (106)|17.8.2012 19:06
Zdravím a žádám o radu.Po delší době se ohlížím zase po nějakém Hdd.Narazil jsem na disky MediaMax http://www.pcport.cz/Produkty/13262-3-5-SATA.html a chci se zeptat jaké s nimi máte zkušenosti a co to je za značku.Prosím o odpovědi jasné a srozumitelné ne tipu mame je na krámu a dost se prodáváji(bodeť by se neprodávaly za ty ceny).Díky za případné odkazy a odpovědi.Zdar a sílu.
StD (1963)|17.8.2012 19:27
[HL]...za ty ceny???[/HL] Ty jsou natažené tak o 100 %, než kolik mají reálnou hodnotu. :mistake

Někteří tvrdí, že jde o nový brand Seagate/Maxtor, ale pochybuji o tom. Jinak co se "quality" týče, jedna citace z techsupportfora:

[QUOTE]
...I stupidly bought a 2TB white-label WL2000GSA3272 Mediamax 3.5 inch hard drive for $110. The price per byte was good, but the hard drive was the worst driver I ever bought. I generally purchase approx $200 to $400 in hard drives per year (for last 10 years). This was the largest single drive I bought. As soon as I emptied 5 other drives onto it (1.3 TB), the drive died. I heard that Western Digital made this drive for a generic OEM, but the WD Data Life Tool software said it is not a Western Digital drive and would not work! I tried Seagate, Maxtor, and 5 other hard drive software utilities to try to bring it back to life. Nobody's SW would work on it. I think it's because they changed the model from a WD2000... to a WL2000GSA when they made it. This keeps ALL hard drive SW from recognizing it and performing any repair operations on it. I found one SW that will scan for bad sectors, but it's been running for 4 days and has 13 days left! [HL] NEVER BUT THIS CHEAP NO-NAME DRIVE![/HL] If you look for support, you will not find it (not even on the MediaMax website!)...
[/QUOTE]
Jo a když budeš více hledat, najdeš je také pod firmou White Label (=WL kód...), v každém případě je to nějaká Čína pochybného původu, která nepřežije ani jednoroční záruku.
http://www.goharddrive.com/White-Label-1TB-64MB-Cache-7200RPM-SATA300-Hard-Dr-p/g01-0237.htm

Takže asi tak. Když chceš dělat pokusnýho králíka, tož je vyzkoušej.
kevin00 (10238)|17.8.2012 19:34
Já jsem zase našel, že to jsou disky White Label (taktéž "neznámo co") ... každopádně to budou nějaké "herky" .. také bych se tomu vyhnul.
Jds (106)|17.8.2012 21:31
Díky vám všem za odpovědi ,tak jsem si to myslel dobře díky za potvrzení mé domněnky.Jinak používám osvědčené značky Hdd tak mně zaujala pro mně neznámá značka.Doporučte nějaký Hdd320Gb.Díky
StD (1963)|17.8.2012 22:06
No u mě se (nejlépe) osvědčily Maxtory (na běžná data), rychlé SCSI Seagate Cheetahy (na pracovní data, která se rychle zase mažou) a na úložiště SATA Hitachi (Corporate edice pro provoz 24/7). Pár starších WD tu také mám. Když to spustím všechno, vrtí se mi tu 19 disků.
Jds (106)|18.8.2012 08:28
Potřeboval bych to na data jako 2 Hdd mam tam 1x160Gb WD a 1x160Gb Hitachi tak od te doby co syn hraje ty dnešní velkoobjemové hry(6-29Gb na hru) se mi nějak nedostává prostoru.Díky za návrhy.Jo a když to spočítám tak ve všech Pc co mám tak to je nějakých 5 HDD to jsem těžce pozadu co?.Přesto díky za názory.
Deee-aN (3834)|18.8.2012 09:15
Já, když jsem hledal disky do NASu, jsem pátráním dospěl k tomu, že patrně nejlepší volbou na data budou Hitachi. Bohužel, 3TB varianty se u nás patrně nedají koupit (i když v nabídkách shopů jsou). U ostatních variant je třeba se podívat.