Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Rozvod internetu po bytu

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Ahoj,
    Potreboval bych poradit s rozvodem internetove siti v bytu. Chci od internetove zasuvky privest internet do LAN prehravace ve stejnem pokoji, pak do jineho pokoje do PC a NAS serveru. Chci aby bylo co nejmin kabelu a aby byla wifina. Zatim jsem premyslel o rozvodu internetu po zasuvkach, a libi se mi tenhle pristroj, ma to wifi, druhy adapter ma vice zasuvek, resp. napojim na nej vic pristroju, ale prece pres nej dostanu sit' jen z bodu A do bodu B, v mym pripade musim provest net z body A do bodu B a C.

    Neporadil by nekdo kdo s tim ma zkusenost? Take prikladam plan jak si to zhruba predstavuji.

    Diky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rozvody.png 
Zobrazení: 435 
Velikost: 13.4 KB 
ID: 26613  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Nebude lepší všechno nechat na wifi pokud to ten NAS umí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Mezi obyvakem a pokojem je zed', takze signal asi nebude nic moc, navic NAS wifi neumi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Jedna ani dvě zdi wifi signál nezastaví a NAS může jít do obyváku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Bezdrátový přenos je porod pro objemné data. NAS bych bezdrátově nedával, protože při komunikaci dvou zařízení bezdrátově se rychlost dělí. Dokud bude mít bezdrát vlastnosti jako dosud, budu vždy doporučovat kabel.
    Já taky začínal bezdrátově, ale od doby, co jsem natáhnul kabel, nemám vůbec problémy se sítí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Realna prenosova rychlost wifi pokud se to udela dobre bude minimalne 5MB/sec, spis bych to videl na 10MB/Sec.

    Jestli pouzijes 500Mbit powernety tak by to take melo fungovat, jestli je dobry elektricky rozvod a kratke vzdalenosti a DANE ZASUVKY JSOU NA STEJNEM JISTICI, pojede to taky 5-10 MB/sec, možná malinko rychleji, ale možná že naopak pomalu, to zjistíš až když to vyzkoušíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Než data pouštět po elektrice, to raději po wifi. Při N-ku to pojede dostatečně rychle a na domácí použití je to dostačující.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Celou tu sit' na wifi stavet nechci, to pak bude az posledni moznost. Momentalne mam wifi v obyvaku a signal v ostatnich pokojich neni zas tak skvely... Dalsim duvodem proti wifi je ze do pokoje pujde jak desktop PC, tak i NAS, pokud by to byl nejaky notebook, pak bych to mozna nechal na wifi.
    Jeste se zeptam, ma to byt na stejnem jistici nebo na stejne fazi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Lepší by byl jistič, zvlášť jestli tam jsou starý černý, protože průchody jističi relativně často a hodně rušej přenos, z principu ale stačí stejná fáze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Jeste me napadlo pouzit plochy UTP kabel, ale nepujde to, takze ta elektrika je jedine co mi zbyva
    Asi budu muset nakonec poridit ten powerline...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Kup to tak abys to mohl vratit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    19

    Používal jsem adaptéry TP-LINK 200 Mbps (přes kabel mám oněch 200 Mbps, přes WiFi 70 Mbps, přes adaptér 35 Mbps). Teď jsem koupil nové adaptéry TP-LINK 1200 Mbps a zvedlo se mi to na pouhých 70 Mbps. Vše měřeno přes speedtest.net.

    Když však použiju utilitu přímo od TP-LINK, tak mi to mezi adaptéry ukazuje rychlost 215 Mbps, což by odpovídalo hodnotě po kabelu. Na PC přes speedtest však naměřím jen oněch 70 Mbps...

    Kde se to ztrácí... A nebo spíše se poohlédnout po WiFi řešení?

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tplink.PNG 
Zobrazení: 95 
Velikost: 25.6 KB 
ID: 32112

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: speedtest.jpg 
Zobrazení: 89 
Velikost: 10.4 KB 
ID: 32113
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ty powerline adaptery jsou strasne nachylne na ruseni v siti. Jakykoliv spinany zdroj udela na rozvodech celkem paseku, vysokofrekvencni ruseni apod. Je to stejne jako kdyz mas v panelaku zarusene pasmo WiFi.

    Osobne bych doporucil pokusit se natahnout eth. kabel i za cenu ze bys mel do zdi vrtat diru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    19

    Vrtání jako varianta je poslední řešení (panelákový byt, průchod skrze vestavěnou skříň...). Na těch původních adaptérech jsem fungoval několik let, reálnou rychlost jsem v podstatě zjistil až nyní při zkušebním kabelovém propojení (původní smlouvu od UPS mám na 30 Mbps, sami to zvedli na 200...), takže to není nic fatálního. Ale přijde mi škoda tu rychlost nevyužít.

    Ale je pravda, že adaptéry občas vyžadovaly restart (vytažení-zasunutí adaptéru, někdy vůbec, někdy cca 3× denně). Ty nové modely slibovaly vyšší rychlost i nové technologie přenosu, ale restartovat jsem je musel taky, takže je asi vrátím ve 14denní lhůtě..

    Ještě zvažuju WiFi - konkrétně kartu Asus https://www.asus.com/cz/Networking/PCEAC56/ - jestli by ta kabelová hodnota 200 Mbps byla reálná i vzduchem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    tak to samozrejme zase zalezi na zaruseni prostredi. muze to klidne vypadat jako u tech powerline adapteru
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 10:08
  2. wifi router do bytu
    Od The lachiM v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 06:57
  3. prijem wifi a rozvod po baraku
    Od jacobsen v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 08:06
  4. Soft na pudorysy bytu
    Od matata v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 17:52
  5. Rozvod internetu v bytě
    Od frmolak v sekci Sítě
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 08:33