Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: problém s instalací windows XP

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Mám problém s instalací windows xp,ale musím napsat co tomu předcházelo.

    Odešel mi hard disk, tak jsem do počítače dal jeden jiný, co mám doma a na kterém jsem se domníval, že jsou jen data.

    Spustil jsem PC, jenže jsem zap heslo do BIOSU, tak jsem to řešil vyjmutím baterie.
    Pak už jsem počítač spustil a nastavil bootování z CD

    Naběhla mi instalace windows.
    Celkem překvapivě mi to ale během ní napsal něco jako že není dobré instalovat 2 systémy na jedno místo (celkem to nechápu, protože jsem přesvědčen, že to byl jen datový disk – v tom jiném PC jsem měl dva HDD a tohle byl jeden z nich, bez systému).

    Tak jsem dal volbu, že chci starý systém přepsat.
    Na to se rozběhla instalace, ale během ní to hlásilo, že nelze zkopírovat některé soubory jako např. ipcfg.xml, osinfo.xml,potscfg.xml a ještě pár takových, celkem cca 6. Nevěděl jsem co s tím, tak jsem dal přeskočit pomocí Esc.

    Instalace proběhla a pak se počítač restartoval. Ale po restartu nic. Zas to chtělo spouštět instalaci z CD a když jsem dal bootovat z HDD tak se nic nedělo, jen kurzor.
    Ještě jedna věc mě napadla. Behěm té instalace mi to dalo možnost instalovat systém do různých oddílů – přikládám na obrázku. Vybral jsem c:.
    Při instalaci jsem si taky říkal, jestli nemám poškrábané CD, ale mám jich víc, a bylo to vždy stejné – chybějící soubory.
    Díky za pomoc.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_0530[1].JPG 
Zobrazení: 360 
Velikost: 1.66 MB 
ID: 26614  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Podobné chyby často spôsobujú chybujúce pamäťové moduly ...otestuj ich Memtestom alebo GoldMemory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Aha, zajímavé, to by mohlo být ono. Akorát bych ještě potřeboval vědet, jak se spouští ty programy na testování pamětí, když tam nemám windows. Zatím to zkusím někde vyguglit. dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Podobné chyby často spôsobujú chybujúce pamäťové moduly ...otestuj ich Memtestom alebo GoldMemory
    tak jsem na spustil memtest86 v4.20.
    už to nějakou dobu běží (cca 1h). Dole to píše pass complete, no errors, press Esc to exit...
    ...ale zdá se, že to běží dál. Tak nevím, jestli to už stopnout nebo jak.

    Navíc v tom mám 4 paměti 3x 256 a 1x 500 a nikde tady nevidím, že by je jednotlivě otestoval.

    Mimochodem, když mám takhle v počítači různé paměti, je to jedno, jak se zastrkají do slotů, nebo na pořadí nějak záleží?
    děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    JE to jedno, jestli mas kazdou jinou....... Ja osobne vzdycky davam do slotu jedna tu nejvetsi a pak ty ostatni. Dual-channel asi neresis. Porad si nenapsal komplet sestavu.

    Na testovani pameti je lepsi pouzit GoldMemory. Test v obou programech by mel jeste alespon 4 hodinky ale lepsi je vice.

    Na tom disku jsou nektera data ktera potrebujes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    No jo, tu sestavu bych sem napsat moh :-). musím se podívat, co to tam přesně je. Je to starší PC, co sem musel zprovoznit páč nové jsem vrátil kvůli problémům.

    Dík za tip s Gold Memory. Zkusím.

    Nojo, na tom disku jsou právě data,co bych rád neztratil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od plaskotch Zobrazit příspěvek
    Tak jsem dal volbu, že chci starý systém přepsat.
    Na to se rozběhla instalace, ale během ní to hlásilo, že nelze zkopírovat některé soubory jako např. ipcfg.xml, osinfo.xml,potscfg.xml a ještě pár takových, celkem cca 6. Nevěděl jsem co s tím, tak jsem dal přeskočit pomocí Esc.
    Tato chyba nastává, pokud se snažíš přeinstalovat novější systém (pravděpodobně byla na náhradním disku nainstalována Vista, nebo 7). Odstraň z disku stávající oddíly (fdisk, GParted, free Paragon Partiton Manager) a znovu nainstaluj XP.

    Citace Původně odesláno od plaskotch Zobrazit příspěvek
    Nojo, na tom disku jsou právě data,co bych rád neztratil.
    Ty je nutno před předchozí operací zazálohovat do jiného umístění.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    No jo, vypadá to, že máš pravdu, protože memtest zatím žádnou chybu na pamětích neukazuje.

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Ty je nutno před předchozí operací zazálohovat do jiného umístění.
    Jiným umístěním myslíš předpokládám jiný disk, že?

    děkuju, super. To je radost se tady učit :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od plaskotch Zobrazit příspěvek
    Jiným umístěním myslíš předpokládám jiný disk, že?
    Jiný disk je ideální varianta. V nouzi to jde i na ten samý, ale je s tím více práce a musí na něm být dostatečný volný prostor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    A šlo by to překopírování udělat na počítači bez windows? Něco mi říká, že nějaký takový program by měl existovat. Jako že bych tam připojil ten harddisk a ještě externí hard, přetáh ty potřebná data a pak už moh na čistzý hard nahodit windows...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,117

    Tuseni mas spravne, pomoci live CD (at uz linuxu ci napr.Hirens) ty data muzes kopirovat i bez funkcnich Win. Ale uplne staci prejmenovat systemove adresare(3 pro XP, 4 pro Vista/7).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Tuseni mas spravne, pomoci live CD (at uz linuxu ci napr.Hirens) ty data muzes kopirovat i bez funkcnich Win. Ale uplne staci prejmenovat systemove adresare(3 pro XP, 4 pro Vista/7).
    Ha, překvapivé vyústění :-)

    Tak jsem na dobrou radu nahodil linux slax a chtěl zkopírovat data. jenže jak mi na stole ležely dva disky, tak sem tam omylem vrazil zas ten starý, co před tím hlásil can-t read disk error.......a hle, najednou to běží!!!

    Jsem rád, ale taky trochu jelen. Zkoušel jsem ten disk i projet HD tune pro, ale žádné chyby to neukázalo. Celkem rád bych se vyhnul dalšímu crashi, tak kdyby někdo měl dobrý tip na pořádné proklepnutí disku, budu rád.

    A teď mě napadá, čím by to mohlo všechno být. Když jsem ten disk vytahoval, tak jsem zároveň vytáh paměti a vysál vnitřek bedny.

    Není možné, že bych tím vysavačem vysál i tu softwarou chybu? nebo případně vadnou součástku, která chybu způsobovala? :-))))))))))))))))))))))))
    Odpovídat lze po přihlášení