Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: domácí síť- nastavení routeru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    zdravím.. nedaří se mi zprovoznit donácí síť (2x PC; MMC; 2x notebook-wifi; czomax wa-2204-internet zapojen do WAN) protože se vždy musí od někud začít, prosím o radu ohledně nastavení Routeru.
    Takto by to mohlo fungovat? (zkoušel jsem nastavit DHCP Server= sever - ale pak mi nefunguje internet)
    Wireless Configuration
    Mode AP
    Band 2.4 GHz (B+G)
    SSID xzxzxz
    Channel Number 3
    Encryption WPA2
    BSSID 00:02:72:6a:db:e1
    Associated Clients 1
    TCP/IP Configuration
    Attain IP Protocol Fixed IP
    IP Address 192.168.1.253
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    DHCP Server Disabled
    MAC Address 00:02:72:6a:db:e1
    WAN Configuration
    Attain IP Protocol Getting IP from DHCP server...
    IP Address 0.0.0.0
    Subnet Mask 0.0.0.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    DNS 1 0.0.0.0
    DNS 2 0.0.0.0
    DNS 3 0.0.0.0
    MAC Address 00:02:72:6a:db:e2
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od nettopejr Zobrazit příspěvek
    Attain IP Protocol Getting IP from DHCP server...
    IP Address 0.0.0.0
    Subnet Mask 0.0.0.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    DNS 1 0.0.0.0
    DNS 2 0.0.0.0
    DNS 3 0.0.0.0
    Tohle znamená, že se na WAN nemůže připojit. Kdo je poskatovatelem tvého připojení na internet?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    unet
    takto, jak to mám nastavené, mi připojení k internetu (na obou NB) "nějak" funguje- (ještě abych nezapoměl, mám- operation mode = Geteway)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Co vypíše příkaz ipconfig/all (zadej do příkazového řádku) když máš funkční internet na notebooku?

    Mimochodem ty ceny za ty služby jsou u unet.cz dost překonané. Pokud to jde, podíval bych se jinam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    jéé jsem při nastavování jsem přehodil kabel z WAN do LAN... takže teď kabel zapojen správně= do WAN
    výpis z routeru: (nastavení geteway)
    Wireless Configuration
    Mode AP
    Band 2.4 GHz (B+G)
    SSID xyxyxyx
    Channel Number 3
    Encryption WPA2
    BSSID 00:02:72:6a:db:e1
    Associated Clients 2
    TCP/IP Configuration
    Attain IP Protocol Fixed IP
    IP Address 192.168.1.253
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    DHCP Server Disabled
    MAC Address 00:02:72:6a:db:e1
    WAN Configuration
    Attain IP Protocol DHCP
    IP Address 192.168.1.4
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Default Gateway 192.168.1.254
    DNS 1 84.16.104.129
    DNS 2 84.16.96.2
    DNS 3 0.0.0.0
    MAC Address 00:02:72:6a:db:e2
    ...a výpis "ipconfig/all"
    Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

    C:\Users\uzivatel>ipconfig/all

    Konfigurace protokolu IP systému Windows

    Název hostitele . . . . . . . . . : Milan-PC
    Primární přípona DNS. . . . . . . :
    Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : hybridní
    Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
    WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

    Adaptér bezdrátové sítě LAN Bezdrátové připojení k síti:

    Přípona DNS podle připojení . . . :
    Popis . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
    Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-25-D3-F1-82-06
    Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
    Automatická konfigurace povolena : Ano
    Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::9842:df3a:ff7b:a4de%10(Pre
    ferované)
    Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferované)
    Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 31. srpna 2012 22:55:40
    Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 10. září 2012 22:55:40
    Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.253
    Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.253
    IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . : 184559059
    DUID klienta DHCPv6. . . . . . . : 00-01-00-01-15-DD-7F-BC-00-22-15-2B-78-A5

    Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.253
    Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno

    Adaptér pro tunelové připojení isatap.{F10A3432-F374-48BC-8282-E680E8055211}:

    Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno
    Přípona DNS podle připojení . . . :
    Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
    Automatická konfigurace povolena : Ano

    Adaptér pro tunelové připojení Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Přípona DNS podle připojení . . . :
    Popis . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
    Automatická konfigurace povolena : Ano
    IPv6 adresa. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:1869:1b8a:3f57:fefd(Prefe
    rované)
    Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::1869:1b8a:3f57:fefd%14(Pre
    ferované)
    Výchozí brána . . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS nad TCP/IP. . . . . . . . : zakázáno

    C:\Users\uzivatel>
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    je tu něco špatně, aby mi při tomto nastavení fungoval internet i na druhým NB, musel jsem změnit op.mode na Bridge...

    - - - - doplněno - - - -

    je tu něco špatně, aby mi při tomto nastavení fungoval internet i na druhým NB, musel jsem změnit op.mode na Bridge...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Notebookem se tedy (bez routeru) na internet připojuješ jak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    abychom si rozuměli- současný stav: na půdě mám nějaký AP od Unetu.... kabelem pak napojeno do wa-2204 (do WAN)....wifi signál do 2x notebook.
    nastaveno dle posledního výpisu (operation mode routeru- Bridge)
    Doteď mě stačilo, že mi jel internet na obou noteboocích a nic jsem neřešil.
    Teď jsem ale chtěl rozhýbat domácí síť- kopil jsem MMC (Xtreamer Prodigy), přez wifi potřebuji ty dva notebooky a děckám budu pořizovat PC a dobudouna něco na způsob NASu.
    Jelikož je třeba od něčeho začít, tak jsem potřeboval poradit jak nastavit ten wa-2204 tak, aby si mi "přez něj vše povídalo" (do teď mi stačilo, že přez něj "proteče internet")
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    329

    Jak jsem se díval do specifikace, je to pěkná vykopávka pracující jen v IEEE 802.11b/g. Předpokládám, že ti internet do bytu leze od poskytovatele přes LAN kabel, který ti vede do WAN routeru. Především musíš respektovat předepsané nastavení poskytovatele. Pak proskenovat wifiprostor a nalézt si nějaký neobsazený kanál. Raději bych ale z důvodu spolehlivosti i vezpečnosti použil kabelový rozvod, ale to je každého věc. Výhodou LAN rozvodu mimo již zmíněné je to, že v PC nemusíš nic nastavovat. Při wifi provozu důrazně doporučuji na routeru nastavit MAC filter. Ale hlavně koupi wifirouteru s IEEE 802.11b/g/n.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od nettopejr Zobrazit příspěvek
    abychom si rozuměli- současný stav: na půdě mám nějaký AP od Unetu.... kabelem pak napojeno do wa-2204 (do WAN)

    nastaveno dle posledního výpisu (operation mode routeru- Bridge)
    Takže jak to bylo nastaveno, než jsi se v tom začal vrtat? V mém prvním příspěvku je u WAN 0.0.0.0, což znamená- nejede (z nějakého důvodu).
    Chtělo by to, aby jsi popsal, jak byl router zapojen a co bylo v záložce "status" ještě ve chvíli, když přes to jenom tekl internet.

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    důrazně doporučuji na routeru nastavit MAC filter.
    A já zase ne. Viz.: http://www.svethardware.cz/forum/sho...dat?highlight=
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    -pokrytí signálem neřeším- jak jsem psal wifi mi funguje
    -zabezpečení WEP2 mi naprosto postačuje- hold na vesnici je "bezpečno"
    -výhody kabelu jsou mi jasné, ale má jednu nevýhodu: právě ten drát, který ne všude jde natáhnout
    -vykopávka to je- o tom žádná-
    - teď ale řeším "zesíťování"= nastavení routeru tak, aby se mi těch několik zařízení vzájemně vidělo- abych si např.v MMC přehrál film z PC, abych uložil něco z NB na NAS, atd.... NASTAVENÍ V PC TEĎ NEŘEŠÍM- TO AŽ PAK, AŽ BUDU VĚDĚT, ŽE ROUTER (UZEL TOHO VŠEHO) MÁM NASTAVENÝ SPRÁVNĚ- ZKRÁTKA JEDNO PODRUHÝM
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od nettopejr Zobrazit příspěvek
    nastavení routeru tak, aby se mi těch několik zařízení vzájemně vidělo
    OK. Dej router do továrního nastavení.
    Na všech síťových zařízeních (notebooky, NAS, atd.) musí být zapnuto: získat adresu ze serveru DHCP automaticky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Takže jak to bylo nastaveno, než jsi se v tom začal vrtat? V mém prvním příspěvku je u WAN 0.0.0.0, což znamená- nejede (z nějakého důvodu).
    Chtělo by to, aby jsi popsal, jak byl router zapojen a co bylo v záložce "status" ještě ve chvíli, když přes to jenom tekl internet.
    jak jsem psal potom- moje chyba-nezapojil jsem kabel do WAN, ale LAN...pak jsem to opravil a dal sem nový výpis ze statusu a i z příkazového řádku (jak jsi psal). Jediná změna potom nastala v tom, že jsem musel nastavit nastavit "Bridge" aby mi šel internet na obou NB....
    Takto jak to mám (Bridge+druhý výpis ze statusu) mi funguje pro připojení k netu z obou notebooků. Teď mi jde o to, zda toto nastavení umožní zesíťování jednotlivých NB (PC,MMC...)- zatím mi to nejde a potřebuji vyloučit chybu routeru a pak půjdu po nastavení ostatních komponent (postupě vyloučit chyby...a chci právě začít u toho, co je společné pro všechny komponenty=router)
    ...píšu pomaleji než ty- továrku zkusím...
    Naposledy upraveno uživatelem nettopejr: 01-09-2012 v 19:07 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Fungování sítě je celkem jednoduché. Vždy se připojuješ na nějaký server (říkejme tomu DHCP server), který rozděluje adresy IP. Tvuj poskytovatel má nějaký takový server a směrem ke klientům přiděluje adresy. Ty dostaneš nějakou na zařízení, které je komunikačně nejblíže k poskytovatelovu serveru. To je právě router.
    A teď tu adresu buď router přijme (gateway) a dále komunikuje jako další server; nebo ji jenom pošle dál (bridge) na další zařízení po komunikační cestě (např. notebook).
    Tovární nastavení by to mělo vyřešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    2

    Poradte mi prosím jak co pozměnit aby sít fungovala jak má, internet jede ale nemohu se dostat do administrace wifi routru edinmax, Přikaz tracert nefunguje :-(


    Chci se zepatat jestli mám správně osazeny zdiřky LAN a WAN, internet mi jede ale v administraci se nemohu dostat do routeru od edinmaxu . A zařáží mě že u manualu tpliku je přívod internetu vždy přiveden na WAN, v mém případě ho mám na LAN a funguje, při propojení na WAN však ne.
    navíc když dám trasovani sitě pomocí ,,tracert ,, tak mi prostě trasovani nejdede, píše že vypršel časový limit. Poraďte prosím co pozměnit a aby to fakalo jak má. Wifi je nastaveno dobře, běží se zabezpečením WPA2 .
    Jde mi hlavně o tom aby mi šel internet a abych se dostal do administrce všech routru z (modrého pc).Do ADSL routru se dostanu a do obou tp linku se dostanu ale do edinmaxu ne.Raději bych využíval přidělování adres, než si adresy nastavovat sam, je to naprd hlavně u ntb, kdy v případě připojeni k jiné síti (v kanceláři) musím TCPIP opět změnit na automatické.Druhej DHPC server na tom tp linku sem zapnul,protože bez něj to nejelo vubec. Edinmax je AP protože mezi edinmaxem a tplinkem je cca 400m.
    Náhled sitě: http://2i.cz/2i/i/5096976c/b01fc23c2...5ab69c4f.f.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem zvaty: 04-11-2012 v 16:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 14:43
  2. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 09:01
  3. Nastavení routeru TP-LINK TL-WR542G
    Od OldaRiha v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2010, 21:20
  4. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 21:28
  5. nastavení routeru kvůli torentění
    Od adolfik v sekci Sítě
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 18:33