Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Co chci upgradovat: Základní deska,CPU,RAM

    Aktuální konfigurace: Biostar TA 780G M2+ , AMD Athlon64 X2 BE 5400+ 2,8GHz , HD WDC 500GB , A-Data 2048MB 800 MHz , AMD Radeon MSI 6850 Cyclone , zdroj Seasonic SS-500ET OEM 500W

    Další komentář:
    Jelikož jsem omezen rozpočtem,tak bych volil zřejmě procesor Phenom II X4 965 Black Edition,potřeboval bych poradit základní desku s USB3 AM3 nebo AM3+ ? a nějakou RAM 8GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011HIW0117FE01
    Já tedy nevím, ale do horší desky už bych nešel a pokud chceš 8GB RAM, tak se tak se do 5000 Kč tak nějak nemůžu vejít. To by se muselo fakt šetřit.

    EDIT:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011PC801192P01
    Tohle je nejlevnější možnost, levnější komponenty podle tvých požadavků už asi nenajdeš. Tak jako tak doporučuji první možnost.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 05-09-2012 v 17:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Uvažoval jsem o téhle,ta je špatná? Nějak extra taktovat nechci. Je lepší kit 2x4GB RAM než jednu 8GB ? a u té paměti čím menší CL tím lépe?
    http://www.alza.cz/asrock-970de3-u3s3-d311058.htm
    a nebo
    http://www.alza.cz/msi-880gma-e35-fx-d263154.htm
    Naposledy upraveno uživatelem bexxx: 05-09-2012 v 17:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud ti běží RAM v Dual Channelu, tak jsou obvykle rychlejší, takže ano, 2x4GB je lepší volba, navíc máš tam 4 sloty, takže případný upgrade nebude problém. A ano, čím menší časování, tím výkonnější RAM.

    Ta deska od MSI má max rychlost RAM omezenou na 1333 MHz. U toho ASRocku, já nevím. Je postavený na starém AMD 770 chipsetu. Když už, tak bych vzal aspoň tuhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Ok,s RAM mám jasno asi,jen ještě co je špatného na chipetu 770 ? nebo jinak,poznám v něčem rozdíl kdybych vzal tu Gigabitku oproti Asrocku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    A ano, čím menší časování, tím výkonnější RAM.
    V tomto případě časování moc nehraje roli. Zde je výkonnostní rozdíl v podstatě nulový.
    Základním deskám Gigabyte bych se vyhnul, min. kvůli velmi špatné regulaci ventilátorů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Vem tu Asusku a nevymejšlej.Je to novější čipset,dá se naní lecos poladit.Dobrá regulace fanů není taky k zahození.Ramky jsou tam i s nižším CL http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y51SR1PPB.

    edit:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    No tak 1800 za desku už se mi dát nechce,poslední Aušusku sem měl kolem 3 litru a když sem jí chtěl reklamovat,tak firma kde sem kupoval byla v konkurzu a zastoupení Aušusů se semnou nehodlalo vubec bavit.
    Tak odpoví mi někdo v čem je horší ten Asrock? co mají lepší ty novější chipsety?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    lavjoy: Ano, RAM jsou i s nižším CL, ale i ty Sport jsou docela rozumná volba. Docela se divím, jak na Alfě snížili ceny, ještě nějaké dva týdny zpátky byly ty ceny o dost výš.

    Výkonový rozdíl mezi 770 a 970 nepoznáš, ale jak píše lavjoy. Tak jako tak, já bych to vzal asi tak, jak jsem postoval prvně.

    EDIT:
    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    ...tak firma kde sem kupoval byla v konkurzu a zastoupení Aušusů se semnou nehodlalo vubec bavit.
    Proto si radši pár korun připlatím, abych s tím neměl pak takovéhle problémy.

    OT:
    Jak to je vlastně s ASRockem? Před cca 10 lety byl založenej jako dceřinná společnost Asusu, ale jak se o to nezajímám, tak jsem se teď nedávno dočetl, že ASRock je už samostatná firma (čemuž odpovídá i sortiment konkurující Asusu).
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 05-09-2012 v 18:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Ty RAM vezmu jak si odkazoval Kingston HyperX Blu,ale na Alze tu Aušusku stejnak nemaj,budu to brát z Alzy,mam to tu kousek
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Jak to je vlastně s ASRockem? Před cca 10 lety byl založenej jako dceřinná společnost Asusu, ale jak se o to nezajímám, tak jsem se teď nedávno dočetl, že ASRock je už samostatná firma (čemuž odpovídá i sortiment konkurující Asusu).
    Ano, ASRock je již nezávislou firmou, která vyrábí komponenty sama za sebe.


    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    Ty RAM vezmu jak si odkazoval Kingston HyperX Blu,ale na Alze tu Aušusku stejnak nemaj,budu to brát z Alzy,mam to tu kousek
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Na tu sem taky koukal,ale trhám si žíly dát tolik,chtěl sem něco levnějšího do těch 1500Kč
    Myslím že bych takou desku ani už nevyužil
    Naposledy upraveno uživatelem bexxx: 05-09-2012 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Je to základní deska, která by měla trochu déle vydržet. Lze upgradovat na FM1 (i když to asi nebude moc aktuální), eSATA, USB3. A s daným procesorem jej budeš moci velmi jednoduše taktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Co přesně znamená déle vydržet? Teď mam desku cca kolem 13-14 stovek a slouží bez problemu asi už 3 roky. Taktovat na ní taky něco jde.
    Jde mi o to jestli 500Kč navíc mezi Asrock za 1400Kč a Asrock za 2000Kč bude někde opravdu znát,výdrž neřeším,jestli vydrží ta nebo ona rok navíc,to mě nepálí.
    Přetaktovat myslím pujde na obou,asi na té levnější třeba míň,ale zas nejsem nějaký extrem přetaktovavač,usb3 mají obě.
    Takže vidím rozdíl hlavně v tom chipsetu mezi nima 770 / 970 ale v čem je ta 970 lepší mi nikdo ještě nevysvětlil
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Tak nakonec vezmu zřejmě tuhle desku http://www.alza.cz/asrock-970-extreme4-d248075.htm má s ní někdo zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58