Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: úbytek velikosti volného místa na disku c: w7 64bit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    2

    Zdravím vás tady. Mám 4. den nový notebook lenovo ideapad g770ah s windows 7 64bit. Když jsem jej donesl domů z obchodu tak měl velikost disku C: 392GB z 421 a něco na disku D: teď po 4 dnech má 376GB.. a to jsem nainstaloval jen bsplayer, firefox, prohlížeč fotek a pár věcí zhruba velikosti giga, max. 2gb..stahoval jsem hru ale nešla, tak jsem ji smazal.. každopádně úbytek 14GB je dost a nevím, kam se poděl.. viděl jsem tu podobné téma ale u windows vista. Poradí mi někdo, jak to vyřešit aby místo neubývalo? stopnul jsem automatické aktualizace, aby se nestahovaly a neinstalovaly samy..ale dál nevím. Pokud někdo bude vědět, co mám vypnout, nastavit, promazat složky atd budu vděčný. Díky. (složka winsxs má cca 7gb, co mi "žere zbytek nevím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    zapni si zobrazování skrytých složek a pak si projdi adresáře a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    ty automatické aktualizace rychle zapni!
    pokud ten notebook ležel hodně dlouho na pultě problém bude nejspíš v dočasných souborech windows (SP1),stáhni a nainstaluj ccleaner NIC v něm nezaškrtávej a klik na "analyzovat" a "vyčistit"
    napiš co máš nainstalováno nebo udělej screenshot z "ovl.panely-programy-odinstalovat"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Skôr si myslím, že príčinou bude zapnuté automatické zálohovanie
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    i to je možné
    já vycházel z mé zkušenosti při reinstalu win7,mám dvd s win7 bez sp1 a po instalaci a asi hodinové aktualizaci v win update mi to cca 12-13 gb bordelu nechalo na Céčku
    nevím jak je to u ntb se zálohováním (myslím přes nějakou utilitu výrobce) ale pokud se nainstalují čistý widle je ve výchozím nastavení automatické zálohování vypnuto
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Já jsem si celkem jistý že za to může obnova systému a je jí nastavení.Zřejmě zálohuje při každé instalaci.Prostě je smaž a nech si jen dvě poslední.Tedy pokud nemáš v pc nějaké problémy to by se mohli hodit i ty starší.Obnova dokáže vyžrat i desítky Giga pokud ji nemáš pod kontrolou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    2

    tak ccleaner mám, ten používám už roky..hlavně po prohlížení internetu má co mazat.. tatula: takže co mám smazat? body obnovení? nevím kde se nachází a kolik se jich už mohlo vytvořit. pokud se nepletu mám pro ně vyhrazeno 10gb a už je složka plná.

    - - - - doplněno - - - -

    před chvilkou jsem koukal do průzkumíka a na c: bylo 376gb a teď je tam 379..nic jsem nedělal a 3 giga přibyly jen tak jsem z toho zmatený, dělá si to taky co chce..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.png 
Zobrazení: 305 
Velikost: 519.6 KB 
ID: 26769  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Body obnovy se dají smazat v CCleaneru. Nástroje -> Obnova systému. Není dobré mít v PC 2 antiviry. V tomhle případě více neznamená lépe (Avast - šmejd, McAfee). Jako antivir bych možná doporučil Comodo. Je i ve free verzi s učícím se firewallem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    jo ty antiviry smaž a nainstaluj Microsoft essential security(nenáročnej na hw-ideal pro ntb),ještě zkus ovládací panely-systema zabezpečení-nástroje pro správu-uvolnit místo na disku-vyber jednotku C\ a počkej na okno,
    klikni na dlší možnosti a dej vyčistit stínové kopie systému
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    BTW resenim vyberu antiviru je dost individualni vec. Reaguju protoze ho davam na kazdy PC co projde skrz me prsty a doma ho mam na vsech 15pc a Avast je bez problemu.

    Vesmes stejne, kdyz si idiot, zadny antivir ani firewall te nezachrani
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: Disk o kapacitě 232 GB - 60 GB dat a 30 GB volného místa
    Od eR_Skaarj v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2012, 00:53
  2. Málo místa na disku C
    Od biggeorge124 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 01-11-2011, 21:37
  3. Windows Server 2003: Přesun volného prostoru mezi oddíly disku
    Od pavelmarek v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 15:04
  4. Ubývání místa na pevném disku
    Od bukis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 11:58
  5. ubývání volného místa na HDD
    Od pantáta_oldd v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-07-2008, 09:50